Evo ovako.. uzeo skuter,napravio 300km bez ikakvih problema,išao lijepo,vukao lijepo, sve kao novo..odjednom je počelo zvrndanje iz dekla i pošto se ne razumijem previše mislio sam da su rolice ili klizači jer mi je to više ljudi potvrdilo kad su čuli zvuk..Uzeo to novo s tim da sam stavio 6.3g rolice jer drugih nije bilo a bilo mi je bitno samo da vidim da li je do toga..Promjenio rolice i klizače,sastavio skuter i opet isto..nikakve promjene i dalje je bilo zvrdanje,šuškanje
Skuter je i imao visoke okretaje kad stanem na oko 3k okretaja i onda nakon par sekundi spusti i mislim da je prevrtavao malo previše u vožnji pa sam mislio da je i tu do rolica da su potrošene i prelagane pa previše okretaja
Bratić mi je rekao da izvadim ovo od kurble jer mi je kurbla bila čudna, čudan je feder malo, kurbla ne vraća
Dakle to je onaj dio koji je "spojen" sa polumjesecom od kurble, na zvijezdu variomata..valjda sam dobro sve rekao i objasnio. Kad sam to skinuo više nije bilo zvrdanja onog kao što je bilo jer mislim da je ovaj osigurač lupao od poklopac variomata iznutra. E sad od kad sam to skinuo novi problemi..skuter ubrzava slabije, do 40km/h je mrtav ( možda zbog težih rolica), također do 7k okretaja ima ok zvuk, a nakon toga nekak glasniji i kao da nekak "reže" nezz kak objasniti bolje. Max brzina je ok, cca 82-84km/h na ravnom, potrošnja isto ok koliko sam mjerio
Zanima me da li je zvuk druagačiji jer toga nema, da li slabo ide zbog teških rolica, da li se uopće smijem tako vozit?
Nadam se da će netko znati nešto o ovom i pomoći ako je ikako moguće
PS. Znam da ne mogu koristit kurblu bez toga