Tehnički kutak > Garaža
Yamaha T-Max
gp_motori:
Nije više zajebancija ko na našim talijanima :p
nikola.dragicevic8:
Da ne kompliciram previse danas mi bilo usput svratit do Yamahe PB u Splitu pa sam tamo uzeo ulje. Naravno da su mi prodali najskuplje ulje za koje sam čuo uopće, al dobro, reko jednom u 10 000 neću propast. Cijena za litar prava sitnica, 180 kn :toothy9:
Tomi_ZG:
Mnogo je zanimljiv ovaj tmax,vidim to su dva lanca unutra,jel propisana izmjena za njih ili su trajni?
Inače hipoidna ulja su mineralna tak da ne bi bilo greške,ovo ulje košta junački,al dobro sad si miran bitno da je RACE ;D
nikola.dragicevic8:
Nisam naišao na podatak da se lanac mijenja, samo ulje svako 10 000 km. U razgovoru s jednim mehaničarom, koji je između ostalog slagao i 560 kit ( valjda zna nekog vraga :toothy10: ), rekao mi je samo se drži propisanih intervala izmjene i to je to. Ništa otvarat, dirat i prčkat..inače u zadnje vrijeme malo googlam pa sam naišao na modele sa 100 i više tisuća km bez otvaranja mašine, vrte i dalje brz ikakvog problema.
Što se ulje tiče, mislio sam u kreše uzet obično 80w90 za getribe jer i po stranim forumima piše da je i više nego dovoljno, al kad mi je bilo usput svratio u servis da pitam šta oni koriste. Kad sam vidio da piše RACE nisam mogao odolit :icon_tongue: :icon_tongue:
nikola.dragicevic8:
U zadnjih par dana sam imao "problem" sa skuterom. Nije isao bas kako treba ne diže okretaje i cujem iz prenosa neki čudni zvuk. Jucer se rastavilo sve, na oko sve ok izgleda. Reko kad sam vec sve skinio idem ipak probat sa 18 g rolicama, uzmem paket kad ono untra 16 g. Nisam imao pojma da je prijašnji vlasnik stavio pola jednih pola drugih, pogledao sam samo jednu u pakiranju, vidio da je 18 i vratio. Ove u variomatu su vec lagano potrosene tako da se ne moze vidit oznaka sa strane. Naravno kad sam prošli put rastavio prenos mislio sam da su sve iste i nisam uopce pazio na raspored rolica..to je iz početka bilo sve ok, kako sam sve počistio i podmazao na novo, nisam ni osjetio. Nakon nekog vremena su se vjr neravnomjrno potrosile i eto sranja. Uglavnom stavio sam sve 16 g unutra, skuter ponovo radi odlično, dobio je malo okretaja i mogu reć da mi paše to, nekako fleksibilnije mašina radi. Eto, idući put 2 puta sve provjerit prije sastavljanja :confused5:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju