Tehnički kutak > Garaža
Yamaha T-Max
nikola.dragicevic8:
Radilo se dosta zadnjih dana. Poceo je proklizavat lagano prilikom starta, nakon toga i u vožnji pri naglom ubrzavanju. Bio sam uvjeren da je remen odradio svoje, jer je po mojoj nekoj računici odradio blizu 20 000 km koliki mu je i vijek trajanja. Naručio novi remen, složim original variomat, promjenio filtere na usisu i na deklu variomata al opet isto, ni ide i gotovo. Problem je bio u lamelama na kvacilu, koje su jutros stigle i promjenjene. Kako je sve to u ulju, islo je opet novo ulje i filter jer se naravno staro mora ispustit ( staro napravilo ravno 2000 km ). I kako je sve to povezano s vodenom pumpom isao je i novi antifriz. Bilo je malo zajeb.... oko crijeva i nekih o ringova, isprva je puštao antifriz al poslije su stavljeni novi ringovi i sve je bilo ok. Jedna slika cisto da se ne izgubi obicaj, po ovoj vrucini jedva sam skupio volje za ista radit :laughing11:
Tomi_ZG:
Čekaj on ima centrifugalnu spojku ko svaki skuter + lamele ili samo lamele odnosno kuplung u ulju?
Ovaj tmax je sličniji motociklu nego klasičnom skuteru,a i vidim da nema labavo,svaki zahvat zahtijeva dosta raskopavanja
nikola.dragicevic8:
Ovo tu na slici je suprotna strana od prenosa, znaci struja i kuplung su pod velikim deklom u ulju. Sad da budem iskren nemam pojma kako izgleda kuplung na motociklu, al ovaj nema veze s onim na obicnom skuteru. Znaci postoji neka "čaša" i u dnu su kuglice kao u variomatu, jako slicno..vjr pod utjecajem centrifugalne sile izlaze gore, nakon njih počinje slaganje lamela i potisnih ploča, mislim po 6-7 svakih da ima. Kad se sve to složi, sa strana idu federi na mjestima gdje su klizaci variomata ako cemo uspoređivat, preko svega zadnja ploča i osigurač koji sve to stisne. Kad se sastavi cjeli kuplung je recimo labav, šuška. Kazem vjr je to u "leru" pa kad zavrti, stisnu se lamele i ubaci u pogon. Bar sam ja to tako nekako predočio.
Pa da, malo je kompliciranije al radi se sve po service manualu tako da ide nekako, nije prevelik problem. Napomenut cu samo da me sve ovo izaslo manje nego da sam u servisu platio samo djelove za kuplung..
Tomi_ZG:
To je onda sličan sistem ko na pia 350 mašini
steeef:
nije suha spojka ko na ostalima nego u uljnoj kupci..tak ima pia 350 masina
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju