Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: sve OK osim vozačkog !  (Posjeta: 8758 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Patr1k747

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Vž
  • Moj Skuter: KTM
sve OK osim vozačkog !
« : 31 Svibanj, 2016, 22:18:32 »
Prijatelj ima skuter i sve uredno ( rega,kaciga,normalna voznja ) ali nema vozacku i maloljetna je (ja mislim da to nema veze sto je maloljetan , posto se AM moze polagati s 15 g ) .
Pa sada me zanima  neki kazu da je kazna 5-20t kn , neki da ce dobiti samo opomenu  . Mene zanima da li netko zna nesto o tome iz iskustva , i da li je moguca zabrana polaganja na nekoliko g. , navodno je prije tako bilo ?

s tim da smo u sjevernoj Hrvatskoj , jer u dalmaciji i Istri je sve to lezernije , tamo niti kacige niti rege i nikome nista , policija normalno samo prode dalje .. Vidim svaku godinu nekoliko takvih prizora kada se ide ljetovati  :(
« Zadnja izmjena: 31 Svibanj, 2016, 22:20:33 Patr1k747 »
Svaki skuter je na svoj način dobar i lijep, al Aerox je ipak Aerox...

Offline Luka Sokol 46

• forumski pješak
  • *
  • Mjesto: Miholec
  • Moj Skuter: Gilera Runner SP50
  • Moja Kaciga: AGV
  • MojSpuh: Giannelli extra
Odg: sve OK osim vozačkog !
« Odgovori #1 : 31 Svibanj, 2016, 22:45:13 »
Mene zaustavili  jos dok sam bio maloljetan, prije odprilike kojih 4-5 godina je to bilo, naravno imao sam kacigu, skuter regan i normalna voznja (jos su blokade bile gore pa da sam i htio divljat nisam mogao :toothy12: )
Zaustavi on mene, trazi me prometnu i vozacku, rekoh prometnu imam vozacke nemam, trazio me ime i prezime i zapisao je ime i prezime na nekakvi papir i vidio sam da je bila tabela na tom papiru i pisalo je vec par imena i prezimena, vjerojatno evidencija o zaustavljanju ili sta je to vec bilo nez, uglavnom zapisao mi podatke, do danasnjeg dana nije nista doslo doma, ni opomena ni kazna ni nista, i nisam imao nikakvih problema kada sam na policiji vadio vozacku, nitko me nije nista ni pitao za to tako da..
To je moje iskustvo sa policijom bez vozacke, tako da ce vidit sta ce bit

Offline ivano_007

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kaštela
  • Moj Skuter: x9 500, DL 650, A3
  • Moja Kaciga: LS2, KYT
  • MojSetup: Serijski
« Odgovori #2 : 31 Svibanj, 2016, 22:56:04 »
s tim da smo u sjevernoj Hrvatskoj , jer u dalmaciji i Istri je sve to lezernije , tamo niti kacige niti rege i nikome nista , policija normalno samo prode dalje .. Vidim svaku godinu nekoliko takvih prizora kada se ide ljetovati  :(

S tim se moram složit :icon_biggrin:

Već sam pisao jednom na forumu kako sam s Baotianom uspio proći regu. Prvo smo ga palili pola sata dok nije upalio, pa je onda išao 70km/h, pa kad bi uključili žmigavac onda bi prednje svjetlo radilo u ritmu žmigavaca (kratki spoj u onoj komandi na volanu), nije se mogao izgasiti (otišla brava)... Čovjek se na tehničkom oznojio dok smo ga uspili poslikat i proć valjke. To je bilo ima već ohoho godina (s obzirom da sam ga kupio 2005. godine), prijatelj baš nekidan s xenonima i angel eyesima prošao bez ikakve komplikacije. Tako kad vidim da pišete da kod vas gledaju kakve su vam gume, farovi i te gluposti, mislim da me zaje#av$te :icon_thumright: Onda kad vidim da vam policija mjeri buku auspuha i stavlja vas na valjčiće uz cestu... Kod nas je očito ona old school "prometna i vozačka" i vozi dalje.
Disi Toza kuco stara ognjiste bez zara, jel jos zajebavas ljude? Ne mogu se sjetiti trenutno zasto si me spalio, al znam da sam ti j#bo sve po spisku!!!

Offline onil94

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: VXR 200, SP 50
  • Moja Kaciga: LS2
  • MojSetup: multivar, serijala
  • MojSpuh: serijala, sc08
« Odgovori #3 : 31 Svibanj, 2016, 23:41:55 »
Mene su u zagrebu haltali sa 16g na vrhu svoje ulice, kaciga regan, jedino nisam imao papire kod sebe pa je stari dofurao. Dobio sam poziv na sud i dobio sam samo 3mj ukur, sto znaci nakon polaganja B kategorije sa 18g  nisam smijo vozit skutere sljedeca 3 mj. Nista strasno u mom slucaju.
:biker:  :gilera: :skuter:

Offline Tomi_ZG

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: Gilera Runner 50 SP
« Odgovori #4 : 01 Lipanj, 2016, 08:17:19 »
Frend je dobio godinu dana u Gulagu,al on je bio punoljetan,ovaj tvoj će dobit 2-3mj. Lepoglave

Offline martin gpr

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Vrbovec
  • Moj Skuter: peugeot trekker,er-5
  • Moja Kaciga: suomi, nolan
  • MojSetup: original 100
  • MojSpuh: original
« Odgovori #5 : 02 Lipanj, 2016, 01:15:13 »
i ja se vozim na priliji rs 125 bez vozacke imam samo b i m kazna ti je od 5-15 ovisno o sudu i koliko lukavo znas mljeti gluposti prijatelja su ulovili bio je maloljetan i bez vozacke  sve drugo uredno i doso na sud pustio suzu 2 i dobio 500 kuna kazne i to je to 2 puta je dobio 500 kuna kazne opet i opomenu ako se ponovi da ce ostati bez vozacke kada polozi na 6 mjeseci  a ja imam uvjek 200 kn u vozackoj tak da se vidi jel ide ili nejde  :toothy9:

Offline Tomi_ZG

• maxi forumaš
« Odgovori #6 : 02 Lipanj, 2016, 08:42:58 »
Kak ti se da zajebavat,mislim meni ni iz džepa ni u džep vozio se ti s vozačkom il bez,al ono,ak imaš za rs imaš i za vozačku,ovak samo strepiš,nemreš nikam u miru,a i 200kn danas za takve stvari ne prolaze

Najbolji su mi ovi kaj počnu kmečat da ih je čopila murija,a voze bez vozačke

Offline JosipMarijanovic

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: VG
  • Moj Skuter: Runner :)
  • Moja Kaciga: HJC CS14
  • MojSetup: Black Trophy
  • MojSpuh: ZX
« Odgovori #7 : 02 Lipanj, 2016, 08:56:33 »
Kak ti se da zajebavat,mislim meni ni iz džepa ni u džep vozio se ti s vozačkom il bez,al ono,ak imaš za rs imaš i za vozačku,ovak samo strepiš,nemreš nikam u miru,a i 200kn danas za takve stvari ne prolaze

Najbolji su mi ovi kaj počnu kmečat da ih je čopila murija,a voze bez vozačke

I treba ih oplesti po novcaniku, jer u suprotnom ispada da smo mi svo ostali ludi kaj smo plaćali  vozački i prošli neku obuku a ovi svi pametni samouki vozači svi redom ranga Rossi-a spreme 4000kn i onda placu kad ih murija oplete. Još nisam vidio osobu koja vozi bez vozačke i da mi ne tvrdi kako dobro vozi skuter/motor i da ih u autoškoli ništa nemogu naučiti, a 82% vozača vozila na dvokotacima ima ispod prosječno kočenje; blago rečeno kad treba naglo stati, treba im 30% vise dužine nego sto im fizički stvarno treba.   

Nego Tomi neznam kako ti, ali ja ti preko ljeta ne igram loto nego se vozim po cesti i čekam da se u mene zabije jedan Neregani i bez vozačke da mu izmuzem love za pet generacija

Offline Tomi_ZG

• maxi forumaš
« Odgovori #8 : 02 Lipanj, 2016, 09:00:01 »
Ma neću ja nikom popovat jer vozi bez vozačke,nisam im ni mama ni tata,nego mi je špica kad glume mangupe,a onda kmeče i kukaju kad ih murija oplete

Ja sam se davno vozio bez rege,kad me murijak klepio otišao sam platit idući dan,doveo skuter u red i regao ga,bez kmečanja
« Zadnja izmjena: 02 Lipanj, 2016, 09:01:52 Tomi_ZG »

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
« Odgovori #9 : 02 Lipanj, 2016, 09:43:51 »
tomi pa forum nam je ko i vlada u drzavi..sami strucnjaci i pravi savjetodavci  :icon_biggrin:
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)

Offline Tomi_ZG

• maxi forumaš
« Odgovori #10 : 02 Lipanj, 2016, 10:24:31 »
mojstručnjak.com/forum  ;D

Offline martin gpr

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Vrbovec
  • Moj Skuter: peugeot trekker,er-5
  • Moja Kaciga: suomi, nolan
  • MojSetup: original 100
  • MojSpuh: original
« Odgovori #11 : 02 Lipanj, 2016, 10:57:15 »
Tomi zg iskreno ni meni se neda vise zajebavati s njima pa sam sad pred ispitom ali vozim se vec 2 mjeseca bez vozacke i najvise se bojim voziti po svojem selu di me policajci znaju zato i idem tak radit krugove po 50- 100km di me ne poznaju i ne diraju autoskola kosta 3500 kuna tak da i to dajem za vozacku  ;D a sa motorom me nije strah nikam ici osim po svojem selu a iskustvo se ne uci u skoli nego na cesti  ;D u autoskoli dobijes samo smjernice i vozi 15 sati kaj je goli k  i ona 8 ica veli on meni to mora ici bez gasa i sve fino glatko lako njemu reci i napraviti to na yamahi ybr 250 (zadnjem smecu od motora radije bi isel pjeske nego si to kupil) nek proba taj krug napraviti s rsom nema sanse

Offline steeef

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #12 : 02 Lipanj, 2016, 11:08:00 »
u autoskoli se uci ponasanja u prometu sa motorom,iskustvo se skuplja na cesti ali ak nemas vozacku nemas ga ni di skupit,a iskustvo skupljeno po sodranom putu i polju jednako je ne 0 nego -1..
podrzavam to da naplate svakom bar 10 hiljada kn kazne za voznju bez vozacke ili rege.

Offline ivano_007

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Kaštela
  • Moj Skuter: x9 500, DL 650, A3
  • Moja Kaciga: LS2, KYT
  • MojSetup: Serijski
« Odgovori #13 : 02 Lipanj, 2016, 11:20:46 »
Meni i ne smetaju toliko ovi što voze bez odgovarajuće vozačke, tipa voze skuter 250cc, a imaju B kategoriju. Al ovi šta nemaju ništa, šta nisu prošli nikakve propisi, e ti su smrt na cesti, nit taj zna ko ima prednost nit šta pola znakova znače :icon_thumright:
Disi Toza kuco stara ognjiste bez zara, jel jos zajebavas ljude? Ne mogu se sjetiti trenutno zasto si me spalio, al znam da sam ti j#bo sve po spisku!!!

Offline Tomi_ZG

• maxi forumaš
« Odgovori #14 : 02 Lipanj, 2016, 11:35:23 »
To da,isti k**ra* vozio 50 il 250ccm skuter kaj se tiče prometne kulture i znanja ak imaš B,najgori su ovi baje klinci od 15 godina koji nemaju nikakvu vozačku i uz to slažu i voze "haj end setupove složene za trke"

Offline Luka Sokol 46

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #15 : 02 Lipanj, 2016, 11:54:37 »
Ajde ajde, 90% vas je tu prije sigurno vozilo bez vozacke, isto kao i ja...
To mi nitko nemoze reci da nije vozio skut bez vozacke

Offline MarinM

• Tržnica : (+11)
  • maxi forumaš
  • #NADOBUDNO
  • Mjesto: Ri,Okolica
  • Moj Skuter: Aerox, Runner
  • Moja Kaciga: HJC FG-14
  • MojSetup: 2 mid :)
« Odgovori #16 : 02 Lipanj, 2016, 11:57:22 »
Jedno je vozit bez vozacke,a drugo je hvalit se time neznam sta se postize ako se hvalite s tim? Suti i vozi se i tjt. Kad te uhvate ne plači nego pojedi gov*o i to ti je to. Ako imas mudaza vozit se bez vozacke imaj muda i snosit posljedice  ;D
Jednostavno tablu dole i gass...ak su brzi nisu luđi  :toothy12:

Offline Luka Sokol 46

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #17 : 02 Lipanj, 2016, 12:08:45 »
A gle ako te ulove bez vozacke suti, trpi i plati jer tu nema nikakve logike žalit se, i meni da su pisali kaznu platio bih kaznu i nebi budalu sam od sebe radio, da mi oproste i nez sta sve ne a vozacke nisam imao...
Gle ne hvali se nitko s tim, al najjace mi je kad netko pocne filozofirat "ja bi tebi dao kaznu ovakvu onakvu to sto nemas vozacke" i nez sta sve ne a 90 posto ljudi na ovom forumu su vozili skut bez vozacke, tako da nema nikakvog hvalisanja, samo kazem  :)

Offline steeef

• maxi forumaš
« Odgovori #18 : 02 Lipanj, 2016, 13:24:24 »
jedna popušena kazna košta kolko i vozačka..

popizdim u gradu na šabane koi mi se guraju desnom stranom između auta i bankine u mojoj traci,samo čekam da mi zakači retrovizor.

treba svima pisat kazne  :icon_thumright: pa bi i kultura u prometu bila na višem nivou.

Offline Luka Sokol 46

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #19 : 02 Lipanj, 2016, 14:46:12 »
jedna popušena kazna košta kolko i vozačka..

popizdim u gradu na šabane koi mi se guraju desnom stranom između auta i bankine u mojoj traci,samo čekam da mi zakači retrovizor.

treba svima pisat kazne  :icon_thumright: pa bi i kultura u prometu bila na višem nivou.

Samo seljačina se gura tako, ili ono između auta, dođe mi da ga izujem iz cipela pajserom po kacigi