Ne primjecujem simptome izbijanja kompresije, antifriz je cist, a izbija kako kada, cini mi se vise ako je radna temp. visa, masina je slozena na novo prije 4000km i vozila je uredno na nrgu 50 bez curenja. Nrg 50 ima drukciju posudu, i na ulazu kod cepa je skoro 50% manji promjer.
U to vrijeme na runneru nije bilo nikakvih problema, imao je pouzdan agregat.
Zamjenio sam masine, sto podrazumijeva izmjene antifriza.
Od tada mi sline i cure oba, s tim da nrg dosta manje, a izgleda da sam ga konacno zacepio nrga.
Evo ovo je prvi test za nrga, stavio sam brtvu od cepa kole, ovaj teflon mi je ostao od prije
Za sada ne slini, ima tekucine na maksimumu, a prije bi odmah izbacivao.
A runner kako ima rupcagu ispod cepa, non stop mu antifriz dolazi na cep sto zapljuskivanjem sto ovim kroz iberlauf, i kako ventil otvara, on povlaci taj antifriz vani. Uspio sam smanjiti s teflonom oko navoja, medjutim to nije to. Onda sam probao vise ispravnih cepova koji ne cure i ovdje bale neki prije neki kasnije.
Tu sam uvalio takodjer cep ali s plastikom zbog promjera, pa da vidim situaciju, za sada je bolje, iako je cep malo mokar, ali puno manje nego prije. I zanimljivo sada se nije culo ksssss prilikom odvrtanja cepa
A evo s koliko se tekucine vozim
Sada sam ulio na polovicu pa cu vidjeti situaciju.
Imam ovaj tip iberlaufa
Vidjeti cu jos s ovim sto se desava, ali svakako cu kupiti novi cep cisto da prelomim neke pretpostavke, i staviti cu posudicu sa drugog runnera koji ne slini.
Najbolje sto sam postigao s izmjenom samih cepova je kap-dvije nakon voznje.
Evo random friski primjer, nrg power
Bali na cepu
A u voznji baci i kapljicu, ovo je na podnici, a mozda su smrklji od vozaca?