Upalis i vozis do 2 hiljke i nemas brige. Kad postigne 90°C na satu, kod dosta modela ti je to nekih 80°C, iz razloga da kazaljka ne ide amo tamo kod manjih promjena temp. zbog opterecenja, nacina voznje, izgledalo bi neozbiljno i pomalo zabrinjavajuce.
I kad postigne tih 90°C po satu, opet treba neko vrijeme da se ulje zagrije na radnu temp. gdje je habanje najmanje.
S druge strane, ako radi u leru onda egr vraca ispusne plinove u usisnu granu, pa je cadi, a cadi se i vnt turbo tj. krilca, zato ih gradska voznja na mrtvim okretajima ugusi.
Iako imas dozivotnu garanciju na mapu (lijepo zvuci, a najmanje bitno u cijeloj prici), nitko ti nemre garantirat kad ce vrisnut turbina, kuplung, zamajac... Doduse ako znas vozit, i odnosit se prema masini, sigurno ce potrajati, dakle ne terati na hladno, ne slajdrati, ne drzati dugo u maksimali, ne gasiti odmah nakon teranja (kad upalis grijanje na max. dosta pomaze hladjenju motora), i kad gasis motor s dvomasenim zamajcem nije lose ugasiti ga s pritisnutim kuplungom jer se manje strese...
Ja imam pozitivna iskustva s mapiranjem, makar imam old school tdia koji je neunistiv, stejdz 1 aktivno, stejdz 2 palim rucno kad treba ubit brasno, vec oko 150 000km, a uzeo masinu sa 197tkm. Najvise me muci kratak vijek guma
Ali sta je jest, otkako su dosli ti CR motori to ide ko kuga, momenta u pm.