moram priznat da u slucaju takvih online kupovina preko nekih kartica,
da bi se odlucio jedino na novu karticu, koja ne moze ici u minus, i onda bi ju filao po potrebi..
jednostavno sam preskeptican..
u biti, za sad mi je virman online opcija, a tek se razmisljam o paypalu kad vec imamo taj ebay
Ja u svojoj banci (RBA) neki dan pitao za mogucnost neke dodatne kartice bas za tu namjenu (nafilat je online lovom i trosit po netu), al vele da nemaju tako nesto. A ne mogu imat 2 tekuca racuna kod njih. I onda mi je problem jer jednom godisnje si stavim lovu na racun (ne bas mali iznos), a ta VISA je vezana uz paypal i nije mi svejedno, iako, do sada niej bilo problema, ali ako ga bude, to ce bit katastrofa vecih razmjera
Zasto ne napravis drvizni racun pa na njega punis kako ti treba ?
Vidis, to je dobra ideja.
Al naravno, odma i novi problem....
Naime, jednom godisnje (kad istekne orocenje deviza u banci), dignem dio koji mi treba za tekucu godinu i promijenim ih u trenutno najpovoljnijoj mjenjacnici i sav iznos polozim na svoj tekuci koji sluzi samo za to (i da trosim te novce
). Kad bi otvorio i devizni racun u svojoj banci gdje imam tekuci (RBA), onda nebi kod dizanja love (koja je u drugoj banci) sve mijenjao u kune nego veci dio polozio u RBA na devizni. Al onda sam u problemu. Velika kolicina novaca bi bila na tom deviznom racunu, a ako bi za ebay kupovinu koristio postojeci kunski tekuci racun i prije kupovine pretvorio dio deviza u kune, zapravo bi radio duplu konverziju i popusio nesto para. Ipak, za moju sigurnost, i to bi bila bolja metoda nego trenutna (nije bas ugodno koristit placanje paypalom ma koliko on bio siguran ako je na kartici 50tak tisuca kuna)
Tako da mi je ova metoda prepaid kartice koju je steeef naveo idealna. Jedino, vidim da mojoj RBA treba oko 3 dana da proknjizi uplate/isplate, a meni se neda toliko cekat (interno u RBA, mogu sa racuna na racun prebacit online novce u sekundi)