Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Zlouporaba American kartice  (Posjeta: 8371 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Nikola46

• Tržnica : (+2)
  • forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Valpovo
  • Moj Skuter: Derbi Gp1 250
  • Moja Kaciga: LS2
Zlouporaba American kartice
« : 08 Veljača, 2016, 12:55:48 »
Sinoc sam dobio mail od AMEX-a da mi je kartica ponistena i blokirana zbog sumnjivih transakcija. Provjerim na internet bankarstvu, kad ono 4300kn prometa napravljeno po nekim web shopovima!
U AMEX-u su mi rekli da im u mailu posaljem koje su to sumnjive transakcije koje nisam ja napravio pa ce oni to pokusat rijesiti.

Jel imo neko takvih problema i kako je na kraju to zavrsilo?

Uz to rekli su mi da sam najvjerojatnije u nekom "nepuzdanom" web shopu ostavio podatke kartice i da ih je neko maznio i iskoristio. Jedino gdje sam dao podatke je paypal, ryanair i google play store, a cini mi se da oni imaju ako nista drugo solidnu zastitu.

Offline Ceki21

• maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Odg: Zlouporaba American kartice
« Odgovori #1 : 08 Veljača, 2016, 13:09:28 »
Cemu imati Amex na takvim stranicama, shopovima itd.  ??? :icon_scratch:

Moje misljenje da je takva kartica eventualno za kupiti nesto na rate, te koristenje u inozemstvu
Ostalo je rizik.

Pa ti pise na ispisu u kojem shopu je napravljena transakcija ?
Trgo - Prijevoz RT

Offline Nikola46

• forumski biciklist
« Odgovori #2 : 08 Veljača, 2016, 14:20:31 »
Karticu sam registrirao na paypalu i na taj nacin obavljam web kupnje i ista je stvar na Play storu za kupit neke aplikacije, dok kod Ryanair-a se moze direktno platit AMEX-om kartu. Na izvodu mi pisu neke web adrese ali sta ce mi to?

WWW.MERCHTABLE.COM
www.sefrsefr.com

Offline eladio

• We are the Borg
  • administrator
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
  • Moj Skuter: Xciting 400i
  • Moja Kaciga: SMK Hybrid
  • MojSpuh: Yasuni black ed.
« Odgovori #3 : 08 Veljača, 2016, 17:54:36 »
moram priznat da u slucaju takvih online kupovina preko nekih kartica,
da bi se odlucio jedino na novu karticu, koja ne moze ici u minus, i onda bi ju filao po potrebi..
jednostavno sam preskeptican..

u biti, za sad mi je virman online opcija, a tek se razmisljam o paypalu kad vec imamo taj ebay  :redface:

Mi ništa ne obećavamo, i to ispunjavamo!

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #4 : 08 Veljača, 2016, 18:30:45 »
da bi se odlucio jedino na novu karticu, koja ne moze ici u minus, i onda bi ju filao po potrebi..

u biti, za sad mi je virman online opcija, a tek se razmisljam o paypalu kad vec imamo taj ebay  :redface:

Ja u svojoj banci (RBA) neki dan pitao za mogucnost neke dodatne kartice bas za tu namjenu (nafilat je online lovom i trosit po netu), al vele da nemaju tako nesto. A ne mogu imat 2 tekuca racuna kod njih. I onda mi je problem jer jednom godisnje si stavim lovu na racun (ne bas mali iznos), a ta VISA je vezana uz paypal i nije mi svejedno, iako, do sada niej bilo problema, ali ako ga bude, to ce bit katastrofa vecih razmjera
 :(

Offline Pulss

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • 2T u Srcu :)
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: 180SP & Batina
  • Moja Kaciga: Vemar
  • MojSetup: Termogrupa by SRAD, OKO pwk 26, Malossi Head
  • MojSpuh: Serijala
« Odgovori #5 : 08 Veljača, 2016, 18:40:13 »

Ja u svojoj banci (RBA) neki dan pitao za mogucnost neke dodatne kartice bas za tu namjenu (nafilat je online lovom i trosit po netu), al vele da nemaju tako nesto. A ne mogu imat 2 tekuca racuna kod njih. I onda mi je problem jer jednom godisnje si stavim lovu na racun (ne bas mali iznos), a ta VISA je vezana uz paypal i nije mi svejedno, iako, do sada niej bilo problema, ali ako ga bude, to ce bit katastrofa vecih razmjera
Zasto ne napravis drvizni racun pa na njega punis kako ti treba ?
Ustošit kruzing i šaltane bez kuplunga ono " trrrr rrT, trrrrT,  TRRRRRRT, BRAAAAAPAP AP AP " I onda lomit po brdu!

Offline eladio

• We are the Borg
  • administrator
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #6 : 08 Veljača, 2016, 19:44:33 »
Pa da, mora bit neka shema ..

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
« Odgovori #7 : 08 Veljača, 2016, 20:09:08 »
u hypo banci imas opciju prepaid kartice,placa se samo otvaranje i izrada iste i nikakvih drugih troskova nema,ni za vodjenje racuna ni nist..svaki mjesec na maik dobijes ispis uplata i isplata i toe to..
tu ja koristim za paypal tj ebay,kolko stavis tolko imas za potrosit,nema minusa ni niceg.

btw,mores ju otvorit bez da imas tam tekuci racun itd,a ako ti zatrebaju pare,koi slucajem da si prevec si stavil haha,mores dic sa tom karticom si na bankomatu pare
« Zadnja izmjena: 08 Veljača, 2016, 20:12:40 steeef »
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)

Offline Pulss

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • 2T u Srcu :)
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: 180SP & Batina
  • Moja Kaciga: Vemar
  • MojSetup: Termogrupa by SRAD, OKO pwk 26, Malossi Head
  • MojSpuh: Serijala
« Odgovori #8 : 08 Veljača, 2016, 20:22:39 »
Ja u ZG banci iman tekuci i devizni racun i samo kad mi trebaju pare na deviznom(za ebay i sl.) udem na internet bankarstvo i prebacim sa tekucen na devizni u minutu.
Ustošit kruzing i šaltane bez kuplunga ono " trrrr rrT, trrrrT,  TRRRRRRT, BRAAAAAPAP AP AP " I onda lomit po brdu!

Offline eladio

• We are the Borg
  • administrator
  • maxi forumaš
« Odgovori #9 : 08 Veljača, 2016, 20:32:43 »
u hypo banci imas opciju prepaid kartice,placa se samo otvaranje i izrada iste i nikakvih drugih troskova nema,ni za vodjenje racuna ni nist..svaki mjesec na maik dobijes ispis uplata i isplata i toe to..
tu ja koristim za paypal tj ebay,kolko stavis tolko imas za potrosit,nema minusa ni niceg.

btw,mores ju otvorit bez da imas tam tekuci racun itd,a ako ti zatrebaju pare,koi slucajem da si prevec si stavil haha,mores dic sa tom karticom si na bankomatu pare

e to je informacija  :icon_thumright:

Offline ivano_007

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Kaštela
  • Moj Skuter: x9 500, DL 650, A3
  • Moja Kaciga: LS2, KYT
  • MojSetup: Serijski
« Odgovori #10 : 08 Veljača, 2016, 21:37:19 »
Virujem da većina ljudi tako radi da nafila lovom karticu kad namjerava nešto kupit i to je to, obavezno naglasiš da ne smi kartica u minus ić. Al momku još niko nije da konkretan odgovor jel ima tko sličan slučaj :redface:

Bojim se da od tog novca više nema ništa, al bori se. Ne znam uopće kome da prijaviš ovaj slučaj il šta... Vidi šta ti ovi iz Amex-a govore, kontaktiraj službu za korisnike ovih stranica i pojasni situaciju, vidi s kojeg se korisničkog imena kupovalo, di je shipping adresa. Jedino mi to pada na pamet.
Disi Toza kuco stara ognjiste bez zara, jel jos zajebavas ljude? Ne mogu se sjetiti trenutno zasto si me spalio, al znam da sam ti j#bo sve po spisku!!!

Offline skuteri_zg

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
« Odgovori #11 : 08 Veljača, 2016, 21:39:45 »
Ja u ZG banci iman tekuci i devizni racun i samo kad mi trebaju pare na deviznom(za ebay i sl.) udem na internet bankarstvo i prebacim sa tekucen na devizni u minutu.

Također. Ista stvar ali u Pbz banci. Otvorio devizni račun, uzimaju oko 1euro za vođenje računa mjesečno. Svaki put kad želim nešto kupiti prebacim novce s tekućeg i naručujem. Da mi i ukradu podatke, ne mogu potrošiti više od onoga što je na računu

Također ako je Amex javio da su otkrili problem, vjerojatno će biti riješen od njihove strane. Oni su puno učinkovitiji u traženju lopova od korisnika te mislim da će ti javiti ako otkriju gdje je došlo do krađe podataka. A mogao bi ih i pitati imaju li kakva dodatna saznanja o tome

Offline road_runner

• Tržnica : (+11)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bedekovčina
  • Moj Skuter: SR 50 r
  • Moja Kaciga: IXS HX 246
« Odgovori #12 : 08 Veljača, 2016, 22:20:03 »
Desilo se meni jednom da su mi uzeli preko pay pala na kojem je registrirana VISA el od ŽR 100 i kusur kuna. plaćanje blizzard entertainmentu. nakon kratkog surfanja otkrio sam da nakon krađe podataka "hakeri" plaćaju igrice i slučno. Naravno odmah sam prebacil preostalu lovu preko internet bankarstva, iako ga nije puno bilo baš radi takvih slučajeva. dok sam razmišljal o zatvaranju tog računa vraćeni su mi novci. Ne znam tko je interveniral u ovoj situaciji niti sam se od onda s tim zamaral. neznam kako bude kod tebe situacija jer ipak se radi o većoj lovi. Svakako kontaktiraj AEx  :icon_thumright:

Offline Nikola46

• forumski biciklist
« Odgovori #13 : 09 Veljača, 2016, 08:30:23 »
Sinoc su me zvali iz AMEX-a i morao sam im poslat specifikaciju na kojoj su oznacene moje prave transakcije i ove ostvarene kradom podataka. Na osnovu toga ce mi za dan-dva smanjit saldo  na pravi iznos, a oni ce dalje trazit naknadu stete od onog tko je neovlasteno koristio moje podatke!

Sve u svemu pokazali su se vrlo korektni i najbitnije je da necu snosit nikakve troskove!

Offline ivano_007

• maxi forumaš
  • Mjesto: Kaštela
  • Moj Skuter: x9 500, DL 650, A3
  • Moja Kaciga: LS2, KYT
  • MojSetup: Serijski
« Odgovori #14 : 09 Veljača, 2016, 14:57:28 »
Koliko je potrošeno sve skupa?
Disi Toza kuco stara ognjiste bez zara, jel jos zajebavas ljude? Ne mogu se sjetiti trenutno zasto si me spalio, al znam da sam ti j#bo sve po spisku!!!

Offline Nikola46

• forumski biciklist
« Odgovori #15 : 09 Veljača, 2016, 18:44:25 »
4300kn

Offline eladio

• We are the Borg
  • administrator
  • maxi forumaš
« Odgovori #16 : 10 Veljača, 2016, 11:07:09 »
s obzirom kolike amex ima provizije, ni ne cudim se da imaju mogucnost nekog osiguranja i internih rjesenja.. (zamisli da im ljudi pocnu otkazivat ? )
znam da su vani vec amex kartice neko vrijeme na pin, da se izbjegne i ova druga mogucnost koja je kod nas moguca, kad ju izgubis dok se ne prijavi netko ju moze provlaciti po ducanima  :redface:

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #17 : 10 Veljača, 2016, 15:28:09 »

Zasto ne napravis drvizni racun pa na njega punis kako ti treba ?

Vidis, to je dobra ideja.
Al naravno, odma i novi problem....
Naime, jednom godisnje (kad istekne orocenje deviza u banci), dignem dio koji mi treba za tekucu godinu i promijenim ih u trenutno najpovoljnijoj mjenjacnici i sav iznos polozim na svoj tekuci koji sluzi samo za to (i da trosim te novce  ;D ). Kad bi otvorio i devizni racun u svojoj banci gdje imam tekuci (RBA), onda nebi kod dizanja love (koja je u drugoj banci) sve mijenjao u kune nego veci dio polozio u RBA na devizni. Al onda sam u problemu. Velika kolicina novaca bi bila na tom deviznom racunu, a ako bi za ebay kupovinu koristio postojeci kunski tekuci racun i prije kupovine pretvorio dio deviza u kune, zapravo bi radio duplu konverziju i popusio nesto para. Ipak, za moju sigurnost, i to bi bila bolja metoda nego trenutna (nije bas ugodno koristit placanje paypalom ma koliko on bio siguran ako je na kartici 50tak tisuca kuna)

Tako da mi je ova metoda prepaid kartice koju je steeef naveo idealna. Jedino, vidim da mojoj RBA treba oko 3 dana da proknjizi uplate/isplate, a meni se neda toliko cekat (interno u RBA, mogu sa racuna na racun prebacit online novce u sekundi)
« Zadnja izmjena: 10 Veljača, 2016, 15:32:58 3alfa3 »

Offline ljubo46

• Aprilia team Croatia
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+31)
  • maxi forumaš
  • Samo Kawasaki
  • Mjesto: BJ
  • Moja Kaciga: HJC
  • MojSetup: Originalni
« Odgovori #18 : 10 Veljača, 2016, 15:33:33 »
Zato uzmes u zabi ziro racun (visa electron) ne moze u minus i za svaku transakciju ju napunis i to odmah potrosis. Mislim da je 5kn naknada mjesecno za tu karticu.

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #19 : 10 Veljača, 2016, 15:36:35 »
Zato uzmes u zabi ziro racun (visa electron) ne moze u minus i za svaku transakciju ju napunis i to odmah potrosis. Mislim da je 5kn naknada mjesecno za tu karticu.

Koja razlika u odnosu na ovo steeefovo rjesenje koje nema nikakvu naknadu?