Ostalo > Razne offtopic teme :)
RC NITRO tko sve vozi?
JogFromYamaha:
kakve ti nimh baterije ti sanjas
danasnji standard su life lipo i za njih trebas stabilizirani punjac i vatrostalnu psudu u kojoj ces ih punit jer ti inace spale kucu
pogle si na yt-u kak gore te baterije
al zato rokaju amperazu i to strasno
govori gospod stopar hrvaški zelo dobro dok se radi o novcu
http://www.rcgroups.com/place/1290-modelarstvo-stopar-ptuj
+386 41 791 051
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=21&t=48566&start=0
uglavnom decki su ti dosta pouzdani i nikad problema s njima a dosta cesto kupujem tamo za frenda koji gradi i prodaje modele
giannelli:
--- Citat: JosipMarijanovic - 06 Prosinac, 2015, 14:30:22 ---
bez dischargera je tesko voziti nimh baterije. nikada se nece dobro napuniti niti isprazniti do kraja.
najbolje utrkivanje koje sam vidio je bilo sa 1/24 kyosho formulama. svi su jednaki, nema velikih razlika osim u gumama i vozacu. to je bilo prejeftino hrvatskim modelarima i uvijek su patili na velicinu i buku motora i sad ih skoro i nema jer ih je recesija dotukla skroz. za 1/5 benzinca su dvije gume 400kn koje spali za 40 min voznje. za 1/24 su 4 gume 2 eura. prednje prezive obicno dva para zadnjih. pa sad ti usporedi razliku u troskovima. formulu kad lupis skoro joj nista nije, ako i je steta nije veca od 20e. benzinca kad lupis ako prođes bez 50e stete ili vise odlicno si prosao.
bili su pretvorili to u natjecanje samo za bogate i tako su radili pravila. puno se ljudi maknulo ukljucuji i mene. novih ljudi je malo dolazilo jer nema netko 3000e da bi se mogao provozati po stazi i vidjeti kako je to. dok sa strujicem za 1000e imas model koji leti. a dosta ti je i 300e za sve. sve je bilo protiv strujica jer je uvoznik benzinaca imao pravo na stazu u zg. ;) politika u necem u cem bi djeca trebala uciti neke osnove. di bi vecina djece moglo uzivati u druzenju i natjecanju sa drugom djecom za minimalne troskove je "netko" pretvorio u ulaganje 100e po 100e koje roditelji nisu mogli placati. sad su tu di jesu i imaju vozaca u Prvenstvu Hrvatske koliko imaju. Mlađih narastaja nemaju. Velika Gorica ima jednu od lijepsih offroad staza u Europi. Imali su i eurpsku trku.. i sve je ostalo proslost. neznam kad sam vidio zadnji put nekoga na stazi da vozi bilo sto.
--- Kraj citata ---
1/24 formulu sam vidio kod covjeka gdje sam uzeo carson-a. brushless mototr, esc ima ventilator na sebi... sve izgleda jako. gume su bile od mos-a. izgleda zabavno.
dok sam zivio u njemackoj sjecam se bilo je cesto prijenosa tih utrka na tvu, tamiya fighter buggy rx cup je bio najvise za pocetnika itd... kad sam se 2002 preselio ovdje toga nije bilo ni za vidjeti a kamoli kupit neki dio za auto, izgubio sam bio polugu za upravljanje, ono od serva do ''letve volana'', na kraju sam je sam morao napraviti, pa nemos nac nimh bateriju da stane u autic itd... ugl dosta dugo nije u dubrovniku nista od toga bilo dok nije dosla ova ekipa starijih sa 6-7 1/5 model par traxxasa. :dontknow:
sada mene muci nemam tzv humppack (batterypack) 6v za ova dva serva na autu. pa sam dosao na ideju staru 7,2v bateriju od 1500mah, slozit tako da skinem jednu celiju a drugu poprijscno zalemim. to bi trebalo moc radit?
@Jog, hvala na pomoci budem provjerio veceras.
JosipMarijanovic:
--- Citat: giannelli - 06 Prosinac, 2015, 21:20:27 ---
--- Citat: JosipMarijanovic - 06 Prosinac, 2015, 14:30:22 ---
bez dischargera je tesko voziti nimh baterije. nikada se nece dobro napuniti niti isprazniti do kraja.
najbolje utrkivanje koje sam vidio je bilo sa 1/24 kyosho formulama. svi su jednaki, nema velikih razlika osim u gumama i vozacu. to je bilo prejeftino hrvatskim modelarima i uvijek su patili na velicinu i buku motora i sad ih skoro i nema jer ih je recesija dotukla skroz. za 1/5 benzinca su dvije gume 400kn koje spali za 40 min voznje. za 1/24 su 4 gume 2 eura. prednje prezive obicno dva para zadnjih. pa sad ti usporedi razliku u troskovima. formulu kad lupis skoro joj nista nije, ako i je steta nije veca od 20e. benzinca kad lupis ako prođes bez 50e stete ili vise odlicno si prosao.
bili su pretvorili to u natjecanje samo za bogate i tako su radili pravila. puno se ljudi maknulo ukljucuji i mene. novih ljudi je malo dolazilo jer nema netko 3000e da bi se mogao provozati po stazi i vidjeti kako je to. dok sa strujicem za 1000e imas model koji leti. a dosta ti je i 300e za sve. sve je bilo protiv strujica jer je uvoznik benzinaca imao pravo na stazu u zg. ;) politika u necem u cem bi djeca trebala uciti neke osnove. di bi vecina djece moglo uzivati u druzenju i natjecanju sa drugom djecom za minimalne troskove je "netko" pretvorio u ulaganje 100e po 100e koje roditelji nisu mogli placati. sad su tu di jesu i imaju vozaca u Prvenstvu Hrvatske koliko imaju. Mlađih narastaja nemaju. Velika Gorica ima jednu od lijepsih offroad staza u Europi. Imali su i eurpsku trku.. i sve je ostalo proslost. neznam kad sam vidio zadnji put nekoga na stazi da vozi bilo sto.
--- Kraj citata ---
1/24 formulu sam vidio kod covjeka gdje sam uzeo carson-a. brushless mototr, esc ima ventilator na sebi... sve izgleda jako. gume su bile od mos-a. izgleda zabavno.
dok sam zivio u njemackoj sjecam se bilo je cesto prijenosa tih utrka na tvu, tamiya fighter buggy rx cup je bio najvise za pocetnika itd... kad sam se 2002 preselio ovdje toga nije bilo ni za vidjeti a kamoli kupit neki dio za auto, izgubio sam bio polugu za upravljanje, ono od serva do ''letve volana'', na kraju sam je sam morao napraviti, pa nemos nac nimh bateriju da stane u autic itd... ugl dosta dugo nije u dubrovniku nista od toga bilo dok nije dosla ova ekipa starijih sa 6-7 1/5 model par traxxasa. :dontknow:
sada mene muci nemam tzv humppack (batterypack) 6v za ova dva serva na autu. pa sam dosao na ideju staru 7,2v bateriju od 1500mah, slozit tako da skinem jednu celiju a drugu poprijscno zalemim. to bi trebalo moc radit?
@Jog, hvala na pomoci budem provjerio veceras.
--- Kraj citata ---
trebalo bi ti raditi ako to mozes odlemiti.
lipo baterije ti se nece zapaliti ako ih punis preko balansera sto je obavezno. ljudi ih pune bez toga i celija se napuhne u pocne goriti i oce eksplodirati. vidio sam preko 1000 baterija od kineza do skupih americkih i jedan slucaj di se napuhnula jer se punilo bez balansera. pouzdana je to tehnologija. ja sam svoju bateriju zadnji put napunio prije 2.5 godine a ima 98% napona.
djeca su se htjela igrati a odrasi su uvukli politiku i pare u to... hrvatistan :icon_thumright:
giannelli:
jucer sam narucio
HPI fail safe sistem
batterypack 4x1,5v + on/off
cijevcice za antenu
svijecu br4
after run oil
jos u planu imam kupiti kad to sve proradi...
karoca passat variant r36, crni tamiya lack i neke bbs style felge. :toothy12:
giannelli:
u meduvremenu sam poceo razmisljati o kakavom drugom auto, npr tt01, cini mi se da je ta karoserija ok za vozit, brijem da nema nikakav setup osim za amortizere ako su uljni? tt01 na ebayu za 80€ ima sa 2,4Ghz stanicom. motor i esc imama :dontknow:
moze i neka preporuka koji onroad elektro model valja kupiti, moze kakav stariji model isto sam da ga nadjem na ebyu za jeftino, moze sama šasija bez felgi motora nesto :icon_thumright:
dok za carson ch-4 nitro ne nadjem remen straznji. danas sam s remenom uljne pumpe od SP180 izmjerio dimenzije, sirina sp180 remena od 6mm je ista kao sirina zupcanika. no 62-63zuba je potrebo na remenu. na manjem zupcaniku ima 18 a na vecem zupcaniku gdje je diff 38 zuba, udaljenost osovina tih zupcanika je 45mm. ugl neki dan me prekomaila tamiya zastupnik iz njemacke hladno odbrusio da se za taj model auta vise ne proizvode remenja i da adekvantnu zamjenu nije moguce ustupiti. :talktothehand: tako da se jedino mogu nadati da cu u jednom od kataloa proizvodjaca remenja naci dimenzije, od kakve motorne pile na struju sa slicnim omjerom zupcanika xd trenutno zvuci totalno nemoguce. trazim i preko foruma je li tko dosao do slicnog problema. :dontknow:
disk :frajer:
edit:
ipak bi dimenzije trebale biti cca length 172mm width 6mm tooth 60! to po nekom kalkulatoru izbaciva. :dontknow: ai tu je to nede, meni sp180 remen je dug nekih 178-9mm i 62 zuba
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju