Ostalo > Razne offtopic teme :)

RC NITRO tko sve vozi?

<< < (3/6) > >>

JogFromYamaha:
dobar i jeftiniji izvor kvalitetnih djelova ti je stupar iz ptuja
prije dok sam se bavio maketama sam cesto poslovao s njime i ima stvarno svacega

al danas nebi vise vozio nitro autice vec presao kompletno na elektricni pogon
jer je nitro postao krajnje neisplativ i preskup

giannelli:

--- Citat: JogFromYamaha - 06 Prosinac, 2015, 12:29:43 ---dobar i jeftiniji izvor kvalitetnih djelova ti je stupar iz ptuja
prije dok sam se bavio maketama sam cesto poslovao s njime i ima stvarno svacega

al danas nebi vise vozio nitro autice vec presao kompletno na elektricni pogon
jer je nitro postao krajnje neisplativ i preskup

--- Kraj citata ---

postoji li kakav kontakt od gospodina Stupara? prica li hrvatski, jer moj slovenski je nikakav  :toothy3:

a vidim da struj postaje sve jeftinija, nije problem ni prec na struju, treba mi šasija i dobra baterija + punjac, ostalo imam.

nitro mi je odvazda bio pojam, je malo to sve skupo, neznam jos cijenu dijelova koji mi trebaju da budem mogo vozit ali mislim da kad jednom to krene nece bit problema, mislim necu vozit natjecanja, pokusavat cu da ga ne slomim i nema greske?

JosipMarijanovic:

--- Citat: giannelli - 06 Prosinac, 2015, 11:24:58 ---ma nemam, najobicniji carson punjac za 7,2v adapter ukopcas u struju i to je to. nemam moderni punjac.

ja vazda kad vidim da je krenuo sporo stanem, jer nije vise zabavno 2kmh vozit.

--- Kraj citata ---

bez dischargera je tesko voziti nimh baterije. nikada se nece dobro napuniti niti isprazniti do kraja.

najbolje utrkivanje koje sam vidio je bilo sa 1/24 kyosho formulama. svi su jednaki, nema velikih razlika osim u gumama i vozacu. to je bilo prejeftino hrvatskim modelarima i uvijek su patili na velicinu i buku motora i sad ih skoro i nema jer ih je recesija dotukla skroz. za 1/5 benzinca su dvije gume 400kn koje spali za 40 min voznje. za 1/24 su 4 gume 2 eura. prednje prezive obicno dva para zadnjih. pa sad ti usporedi razliku u troskovima. formulu kad lupis skoro joj nista nije, ako i je steta nije veca od 20e. benzinca kad lupis ako prođes bez 50e stete ili vise odlicno si prosao.   

bili su pretvorili to u natjecanje samo za bogate i tako su radili pravila. puno se ljudi maknulo ukljucuji i mene. novih ljudi je malo dolazilo jer nema netko 3000e da bi se mogao provozati po stazi i vidjeti kako je to. dok sa strujicem za 1000e imas model koji leti. a dosta ti je i 300e za sve. sve je bilo protiv strujica jer je uvoznik benzinaca imao pravo na stazu u zg. ;) politika u necem u cem bi djeca trebala uciti neke osnove. di bi vecina djece moglo uzivati u druzenju i natjecanju sa drugom djecom za minimalne troskove je "netko" pretvorio u ulaganje 100e po 100e koje roditelji nisu mogli placati. sad su tu di jesu i imaju vozaca u Prvenstvu Hrvatske koliko imaju.   Mlađih narastaja nemaju. Velika Gorica ima jednu od lijepsih offroad staza u Europi. Imali su i eurpsku trku.. i sve je ostalo proslost. neznam kad sam vidio zadnji put nekoga na stazi da vozi bilo sto.

CekuL:
Imao je frend isto tak neki auto na nitro,on je bio narucivao djelove sa ebaya.

giannelli:
Na ebayu nemogu naci straznji remen i srednji. Samo mi i nedostaje straznji mozda kakvom izmjen zupcanika ubacim neki drugi remen ali nisam se zamarao s time. Nusam znao da je tako scena opala, lose zbog zastaremje i manjeg iteresa za starije modele. Lokalna ekipabje dovoljna s obzir da je ovo za slobodno vrijeme i zabavu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju