Najjednostavnije ti je radit sa 2K bojom koja već u sebi ima zamišan lak...
Utvrđivač koji ide u 2K šprickit je isti onome šta ide u 2K boju i to je jedan te isti utvrđivač. Razjređivač koji se koristi je akrilni razrjeđivač, 2K boja se miša u omjeru 4:1:1 (4 boje, 1 utvrđivača, 1 razrjeđivača). Šprickit se miješa sa utvrđivačem 2-5%, ne znam sad napamet kolika je bočica utvrđivača što dobiješ s šprickitom.
Ako si skinia do gole plastike onda ide prajmer, pa dosta šprickita, pričekaš da se dobro osuši pa nakon kojeg dana bacaš boju na to.
Naravno u svakom koraku se s određenom granulacijom brusnog papira to lagano pobrusi da se sljedeći sloj može bolje prihvatiti.
Budem ja to dao liku koji zna farbat,ali trebaju mi informacije sto sve trebam kupiti jer postoje 2k i 1k,kojom bojom je lakse farbat akril metalik?Kkavi utvrdivaci idu u 2k
S metalik bojom je teže radit jer imaš još jedan dodatni korak, a to je bacanje bezbojnog laka (ako ne uvatiš ruku i baciš ga negdje malo više, primjetit će se). A mislim da je metalik dosta skuplji od 2K boja, uglavnom uzmi 2K boju. Neće se sjajit ko metalik, al bit ćeš zadovoljan ako se sve dobro odradi.
Kod bojanja dosta toga utječe na završni izgled, počevši od dizne šprice, do oku nevidljive prljavštine... Zato je najpametnije bacit prajmer pa šprickit pa sve pošmirglat lagano i odnit prijatelju da baci pituru na to.
Edit: Jesu li ovo hrapave plastike ispod sica ili glatke?