Malo po malo kupim inf ovaj rijeci, tako sam dobio odmah potporu od jednog majstora koji ce mi dati sve pa da si ja slazem, ako sto treba objasniti ce. Bio je u guzvi pa ga nisam uspio nacimati direktno na purejeta, ali kaze bitno da ima 80* grijanje vode radi sprijecavanja zaledjivanja isparivaca, i da je na 4T karb to najlakse spojiti. Samo nikako nisam uspio doci do cijene, nece pa nece da kaze bar grube okvire. Opet postoji neka granica do koje sam spreman platiti, razumnu cijenu . Drugi jednoglasno kazu ne, a jedan veli da to nece ici kroz postojeci injection i ecu, da treba novi plinski ecu s mapom koja se radi po specifikaciji vozila.
U principu,mene zanima jel to moze raditi na postojecim diznama i sustavu ubrizgavanja bez nekih ekstremnijih prerada, ostala pitanja me zaparavo ne zanimaju jer do toga cu doci sam, s gustom.
Za sada sam upoznat s principom spajanja na skuter sa karbom 50ccm, ali to me ne zanima jer se rasprsivac plina stavlja na sami pocetak venturija karba, i onda ga podtlak usisava u motor. Mogao bih i to sloziti na purejeta, ali tu se radi o klasicnom ubrizgavanju koje mi nije toliko napeto.
Ovako imam injektor, kompresor koji daje 5.5 bar vise ubrizganom benzinu, a moze se i jednostavno iskljuciti, ecu, dodatni ecu koji produzava tajming dizne, temperaturni senzor koji daje vise dok je motor hladan (cok funkcija), a smislio sam varalicu za fiksiranje ubrizgavanja tako da je uvijek na radnoj temp. I tako, to je ono sto je meni u cijeloj prici zanimljivo.
Ako bi taj sistem radio pouzdano, znaci lijepo bez prekidanja i zezanja, taj se skuter nebi gasio, a trajnost mu je garantirana ako ne zbog plina, onda zbog boljeg podmazivanja i nizih radnih okretaja za nekih 1000 od karba.