Tehnički kutak > Styling skutera

Jace zarulje

<< < (5/13) > >>

Mr J:

--- Citat: Genesis051 - 14 Prosinac, 2006, 16:56:26 ---Tako... dakle, samo štiti kad potrošač "povuče" struju  :icon_scratch:
Bi li onda bilo rješenje tu "liniju" staviti veći promjer žice... (kamo bi se onda preneslo opterećenje)  ???

--- Kraj citata ---
Veci promjer zice naravno da daje vecu sigurnost... Ali necu stavljati zarulje preko 35W tako da ce postojeca instalacija izdrzati...  :laughing7: :laughing7:
A mozda namontiram i LED maglenke, vidio sam u Metrou da ih ima za kupiti...  :laughing6:

Doomsday:

--- Citat: Mr J - 14 Prosinac, 2006, 16:58:19 ---
--- Citat: Genesis051 - 14 Prosinac, 2006, 16:56:26 ---Tako... dakle, samo štiti kad potrošač "povuče" struju  :icon_scratch:
Bi li onda bilo rješenje tu "liniju" staviti veći promjer žice... (kamo bi se onda preneslo opterećenje)  ???

--- Kraj citata ---
Veci promjer zice naravno da daje vecu sigurnost... Ali necu stavljati zarulje preko 35W tako da ce postojeca instalacija izdrzati...  :laughing7: :laughing7:
A mozda namontiram i LED maglenke, vidio sam u Metrou da ih ima za kupiti...  :laughing6:

--- Kraj citata ---

Nije loša ideja, LED maglenke... Samo pogledaj da ne ispadne kako te 'maglenke' svitle slabije od tvojih starih žarulja...  :laughing7:
Nego, reci ti meni, jel ti imaš nekakve refraktore (zrcala) u svom svitlu za ove 2 žarulje..?
Ako imaš, možeš iskoristit ono od pozicije za duga, jer duga ne moraju bit zasjenjena, a ono od kratkog za novo kratko, jer zrcalo od kratkog mora imat nekakvu šemu da ne tuče previsoko... Tako bi samo moga ubacit te LED maglenke umisto svojih žarulja (čini mi se da san ih negdi vidija, dovoljno su male za to kad im skineš višak sa kućišta...).
Jedino šta ćeš morat u tom slučaju zaminit kabele od dovoda struje tako da čim upališ skuter radi kratko, a na prekidač dodatno upališ novo dugo-staru poziciju, Obrnuto od kako je bilo prije... :icon_thumright:

Mr J:
Kuzim sto zelis reci... imam samo sjenilo... nikakvih leca... nema veze, kombinirat cu pa cu staviti slike i rezultat!

Punisher:

--- Citat: Mr J - 14 Prosinac, 2006, 16:58:19 ---

--- Kraj citata ---

--- Kraj citata ---
Pa stvarno ne znam kako to da si dobio preslabe žarulje na skuter. I ovo što govoriš da ne bi stavio žarulju više od 35W mi je skroz čudno. Meni je na skuteru stajala žarulja od 35W kratko pa mi je bilo slabo. Stavio sam od 45W i dalje mi nije nešto bolje dok se vozim po noći ali eto žaruja radi i nema problema.

Mr J:
Ovako...

Kupio sam 2 H7 zarulje od 55W, sada, one jesu manje od H4 zarulja i provjereno far ce izdrzati tu temperaturu, ali... 2 stvari me zanimaju :

ad 1) kako izracunati koji je presjek zice dovoljan da instalacija ne izgori (hoce li mi postojeca instalacija to izdrzati)

ad 2) koja jacina releja treba, tj. hoce li biti dovoljan onaj od maglenki od automobila (mislim da je 50A)?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju