pozdrav novi sam na forumu pa mi vas zamolio da mi pomognete ako znate i mozete dakle imam problem sa paljenjem skutera marke huatian spider 2 50cc 4t verglam 5min nece skinem svijecicu suva naspem spricom goriva upali odma radi sve ali nece na leru da radi namjestim gana 2 hiljade pa skace na 3 pa padne na hiljadu i kad dodam gas ko da zatrokira ali primi nekako u voznji mi zatrokira i ugasi se skinem svijecicu suva da napomrnem sta sam sve uradio kupio nov karburator,nov cilindar sa klipom i karikama,vakum pumpu,skinuo prirubnicu namazao je dift masom da zrak ne vuce gdje,skinuo ventile ocistio glavu sve i kupio novu bregastu,uzubcio ga po pravilu magnet na t polozaj i one dvije male rupice u pravcu sa blokom a ona velika rupica prema gore,nastelovao ventile na 0,5 skinem auspuh da vidim da ga on ne gusi opet isto pocnem stelovati nema zavrnem onj saraf sa strane do kraja i odvrnem ga 2 kruga i probam gore stelovati ler nece pocnem okretati i nema ni na jednoj tacki da moze raditi kako treba kupim novu svijecicu kabal sve baca varnicu ekstra ali nede benzin da dodje do glave vakum dobro radi zatvara kad verglas povlaci benzin nov filter goriva sve skoro novo ali nece samo da napomenem nisam pocetnikk!!!
Imate li ikakav savjet?