Prosli tjean registrirao vxr-a pa smo jucer dogovorili neku voznjicu do crikvenice, kupanje i na povratku grobnik street race i doma. Prava prilika da u praksi isprobam skuter s obzirom da voznje po kvartu i do tehnickog ne racunam.
S obzirom da je masina napravila prvih 500-600km otkako je proizvedena odlucio sam zamijeniti ulje prije puta. Prvo tvornicko ulje sam ispustio a u filteru plasticnom dole nasao podosta spene, svojstveno za novi skuter tj masinu.
Zamijenio filter i natocio Motul 300V 5w40 ulje i krenuo.
Ekipa se sastojala od sljedecih pila s lijeva na desno: Nexus300, VXR300, VXR200, Nexus300, Nexus300 (nije u kadru). Svi skuteri vise manje tu negdje pa je bio ok.
Pauza u Delnicama
Gume nakon spusta Ostrovica-Magistrala
Parking Crikva
Kupanje..
I stigli doma. Gume ubijene do samih postojecih rubova. Mislim da je ovo ok ( corrector ? )
Zakljucak:
Gume su me jos jednom jako iznenadile. Tvrdim da ne postoji bolja guma od Battlaxa BT30 kad se radi o vxr-u a sad sam u to definitivno siguran. Posto prednje vise nema za kupiti naprijed je Conti TwistRACE varijanta koja je takodjer vrh!
Kocnice standardno dobre. Pleteni lajtunzi all around, ATE Blue Racing ulje, 250mm Oversize naprijed, Nexus500 zadnja pumpica.
Upravljivost skutera je bolesna. Centralni selen u kombinaciji sa novim lezajevima u nosacu stvarno funkcioniraju odlicno.
Veliki problem nastaje po pitanju zadnjih amortizera koji su premekani i u zavojima pri 120kmh kada se naleti na udubinu u zavoju toliko izbaca skuter koji pocne skakat da to nije humano. To je jedini mekani i zato plese. Nadam se da bi Bitubo popravio situaciju bez prednjih vilica nekih..
Potrosnja na 200km je 7.7 litara sto ispada 3.85 na 100km. Voznja cijelim putam je bila 110-120 uz uspone i nizbrdice po staroj cesti.
Problemi:
S obzirom da je napravljeno skoro 900km prvih km u zivotu ove masine ovo je bio pravi real test skutera. Od problema tu se ispostavilo sljedece:
1. Ispadanje kabla sa bobine jer ga treba bolje pricvrstiti da ne stoji u koso
2. Curenje ekspanzione posude na mjestu gdje je varena zbog modificiranja. Dakle treba ponovo to zavariti kvalitetnije.
Skuter u spici samnom ide 145 po ravnom. Mislim da na njega treba staviti dulju getribu jer poprilicno vristi a i za ovakve pothvate bi bilo rasterecenje za masinu. Nisam siguran da li 300 serijski ima snage gurati dulju gebu bez onog Malossi kita, to jos moram malo vidjeti. Izbor motorizacije ispada pravi pogodak jer ista u karoseriji Nexusa ne funkcionira ni priblizno agilno i veselo ( na racun tezine naravno )
Uglavnom jako zadovoljan. Mala gradska jurilica.