Pozdrav dragi citatelji.
Kao sto mnogi ovdije vec znaju za moj prijasnji tzv projekt (
http://forum.mojskuter.com/index.php/topic,36300.220.html ) SP180 by 209, odlucio sam krenuti i u drugi projekt koji mi je davno bio samo ideja ali nikako da se odlucim i krenem u pricu.
Naime, kako sam prije 10ak i vise godina bio vlasnika poznatog VXR-a 209 , nakon toga sam nabavio SP180 iz gorenje linkanog projekta, odlucio sam sada ponovo nabaviti 4T skuter i time na neki nacin malo podici sjecanja i uspomene koje sam imao sa svojim prvim 4T skuterom.
Naravno puno toga se do dana danasnjeg promijenilo od samih agregata, modela, tuning ponude ali sam odlucio ostati na starom modelu Runnera pa tako i nabavio golu ramu od koje zapravo treba i zapoceti.
Kao sto i sam naslov teme kaze, ideja je na skuter staviti
300ie masinu ( kratki blok ) kao najjacu masinu sa kratkim blokom za sada. Zapravo znam da X10 ima 350 koja je isto ako se nevaram kratki blok ali trenutno neznam kako ju jos nabaviti s obzirom na broj prodanih skutera u HR a i broj razbijenih do sad . S obzirom da je karburator lagano proslost u svim pogledima auto/moto industrije odluka je pala da ce VXR ( p )ostati
ie jer to gledam kao korak u naprijed po pitanju tehnologije.
Svima je poznato da danasnji skuteri sa direktnim ubrizgavanjem mirnije i tise rade, manje trose a opet ne gube i mogucnost tuninga tj dodavanja goriva uz za to predvidjene naprave. Dakle vise manje samo su pozitivnosti u igri.
Nisam veliki pristalica konverzije ie masina na karburator jer to vidim kao korak unatrag jer se zeli izbjeci vec poznata problematika sa klapnom/kodom, instalacijom skutera, pumpom goriva i sto i jedan drugi problem.