Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Nrg Mc3 swap skipper 150  (Posjeta: 150 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Robi_ck

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Nrg mc3 150
Nrg Mc3 swap skipper 150
« : 12 Listopad, 2025, 22:04:33 »
Pozdrav svima, imam par pitanja ako je netko vec radio.
Imam Nrg mc3 i kupio sam big block 150 komplet masinu od skippera sa instalacijom. Oko struje znam manje vise sta treba ali volio bi dobiti par savijeta oko montaze masine na samu ramu. Tipa koji nosac koristiti ,sta treba ispilati i dali je bolje zapiliti sasiju naprijed pa pojacati malo dalje ili koristiti nosac od starog runnera koji je malo slabiji?

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • how you ride not what you ride
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
Odg: Nrg Mc3 swap skipper 150
« Odgovori #1 : 13 Listopad, 2025, 10:48:15 »
Gle glavni problem koji ti imas je pozicioniranje rame i nosaca jer je sama masina "dulja" i s time produljujes skuter ne pase ti vise kut amortizera i slicne sitnice.
Na NRG MC3 koji je sam po sebi mini skuter je to izrazenije nego kod nekih vecih kao stari SR koji je i sam po sebi izlazio u 150cc varijanti.
tako da je moj savjet ogoliti mc3 na golu ramu i staviti sa strane masinu jednu do druge i gledaj di ti dolazi originalni 150cc nosac i to tako prilagoditi. Racunaj da ces morati modificirati amortizer jer je hod i kut drugaciji pa si uracunaj koristenje distancera ialternativu drugog amortizera.
Imas i tu na forumu par decki koji su radili vec MC3 na bb pa si pogledaj projekte.

Offline Robi_ck

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Nrg mc3 150
Odg: Nrg Mc3 swap skipper 150
« Odgovori #2 : 13 Listopad, 2025, 21:47:26 »
Gle glavni problem koji ti imas je pozicioniranje rame i nosaca jer je sama masina "dulja" i s time produljujes skuter ne pase ti vise kut amortizera i slicne sitnice.
Na NRG MC3 koji je sam po sebi mini skuter je to izrazenije nego kod nekih vecih kao stari SR koji je i sam po sebi izlazio u 150cc varijanti.
tako da je moj savjet ogoliti mc3 na golu ramu i staviti sa strane masinu jednu do druge i gledaj di ti dolazi originalni 150cc nosac i to tako prilagoditi. Racunaj da ces morati modificirati amortizer jer je hod i kut drugaciji pa si uracunaj koristenje distancera ialternativu drugog amortizera.
Imas i tu na forumu par decki koji su radili vec MC3 na bb pa si pogledaj projekte.

430 mm je od sredine amortizera do sredine selena od nosaca masine i na jednoj i na drugoj mašini. Jedino mi se čini da 150 mašina ovako od oka zamaknuta vise u jednu stranu za jedno 15mm i cilindar ide jače prema naprijed sta je za očekivati.
E sad dali postoji nosač motora koji je dulji za jedno 10mm pa da gurne masinu malo prema natrag to neznam. Inače o ovoj konverziji ima na netu svašta i ništa.