Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Homemade buggy projekt  (Posjeta: 2804 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Pulss

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • 2T u Srcu :)
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: 180SP & Batina
  • Moja Kaciga: Vemar
  • MojSetup: Termogrupa by SRAD, OKO pwk 26, Malossi Head
  • MojSpuh: Serijala
Homemade buggy projekt
« : 04 Veljača, 2015, 23:33:05 »
Ovako, nesto mi se vrte pi*darije u glavi u zadnje vrime, meni i frendu, pa posto zivimo na otoku imamo zelju napravit buggy.
E sad, koliko je to komplicirano napravit, jel netko probava nesto slicno ?

Imamo na raspolaganju karamboliranu Toyotu Corollu 1.6 VVTi pa bi sa nje mogli pribacivat..
Ustošit kruzing i šaltane bez kuplunga ono " trrrr rrT, trrrrT,  TRRRRRRT, BRAAAAAPAP AP AP " I onda lomit po brdu!

Offline FeZox-team

• Tržnica : (+20)
  • maxi forumaš
  • *Nije brzina opasna vec budala za volanom
  • Mjesto: Županja
  • Moj Skuter: PIASPEEDY
  • Moja Kaciga: Rap Helmet
  • MojSetup: ima $e
  • MojSpuh: TP Nardo
Odg: Homemade buggy projekt
« Odgovori #1 : 04 Veljača, 2015, 23:35:49 »
masta, znanje i alat, ako se usudite po vasoj volji  ;D
sumnjam da ih ima ovdje koji su to radili hehe
*Fuckas krizu kad imas zizu

Offline Tomi_ZG

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Gilera Runner 50 SP
« Odgovori #2 : 04 Veljača, 2015, 23:59:25 »
Pa nije baš mačji kašalj,prvo treba zavarit šasiju od cijevi iz nule,složit ovjes,kotače,kočnice,ubacit mašinu i sve popratno da upali,pa getriba,prijenos na kotače,ovak iz nule treba imat jebačkog znanja i alata za to sklepat,i iskustva za radit s njima,i vremena i novaca,podržavam projekt al razmisli malo koja je to jebada,da imaš šasiju još nekak,al ovak ne znam baš

Offline Pulss

• maxi forumaš
« Odgovori #3 : 05 Veljača, 2015, 00:24:47 »
Pa nije baš mačji kašalj,prvo treba zavarit šasiju od cijevi iz nule,složit ovjes,kotače,kočnice,ubacit mašinu i sve popratno da upali,pa getriba,prijenos na kotače,ovak iz nule treba imat jebačkog znanja i alata za to sklepat,i iskustva za radit s njima,i vremena i novaca,podržavam projekt al razmisli malo koja je to jebada,da imaš šasiju još nekak,al ovak ne znam baš
Jasno nam je da tu ima jako puno posla, a i da treba znanja. Od tog frenda stari  se razumi u svakakve pi*darije i uvik ima jebacke ideje pa ce on tu bit sa nama.
Isto tako jasno mi je da taj projket nece trajat ni 2 ni 3 mjeseca nego puno duze.

Sasija i jest najveci problem, ali recimo kad bi je ili nasli ili nekako nacrtali, pa krenit od toga ?
Mozda nac neki forum di se bas sa tin bave i slicnima projektima.

Ramu bi mozda bilo isplativo uzimat, kad bi se nasla prava, a da nije grob ko vecina na njuskalu.
Ustošit kruzing i šaltane bez kuplunga ono " trrrr rrT, trrrrT,  TRRRRRRT, BRAAAAAPAP AP AP " I onda lomit po brdu!

Offline Booster 1

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Mbk Booster
  • Moja Kaciga: Givi BKCR
  • MojSetup: Italkit 50
  • MojSpuh: na dane
« Odgovori #4 : 05 Veljača, 2015, 00:29:49 »
Kupis ladu nivu ispilas krov skines vrata navariš šipke i eto ti buggia 4x4 a mislim da je i najpovoljnije jer je to za napravit ajme a i koliko materijala bi ti tribalo koliko bi brusilica spizdija iako sve se da napravit al triba imat hebenu volju za to al ja osobno uz veliku volju dobrog alata i materijala pocimao sam raditi kart ovo ono al sam od svega odustao kad bi razmislia o svemu :headbang:

Offline Pulss

• maxi forumaš
« Odgovori #5 : 05 Veljača, 2015, 00:58:54 »
Kupis ladu nivu ispilas krov skines vrata navariš šipke i eto ti buggia 4x4 a mislim da je i najpovoljnije jer je to za napravit ajme a i koliko materijala bi ti tribalo koliko bi brusilica spizdija iako sve se da napravit al triba imat hebenu volju za to al ja osobno uz veliku volju dobrog alata i materijala pocimao sam raditi kart ovo ono al sam od svega odustao kad bi razmislia o svemu :headbang:
Kupin ladu, za te pare mogu sastavit buggya.. ovu corollu cemo dobit za 200tinjak eura.

Anyway, ponudia nan se covik jos jedan koji ima zelju to sastavit da ce nan uvik bit tu za pomoc, susid nudi svu pomoc iz garaze, a taj nema sta nema u njoj(30god vec skuplja svasta) i jos jedan covik je reka da mu se slobodno javimo ako nan bilo sta sa otpada bude tribalo da on ima veze na svakome u okolici.

Sutra cu vidit sta kaze ovaj za toyotu, ako ne onda triba rijesit 1.5 civica, manje elektronike, manje kiler i jednostavnije ugl u kompletu. Al vidit cemo.

Offline balki

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • idemo dalje...
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zg
  • Moj Skuter: Sportcity X50ie; X=3
  • Moja Kaciga: Nolan N80.8
  • MojSetup: Nadasve funkcionalna nakupina djelova
  • MojSpuh: Akrap
Stvarni život je iluzija izazvana odmakom od tastature

Offline Kjaj

• Tržnica : (+1)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Runner vxr 180
  • Moja Kaciga: Nolan n62
  • MojSetup: serijala
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #7 : 05 Veljača, 2015, 15:14:26 »
Uzmes staru bubu, skines skoljku i eto ga  :icon_biggrin:
nur langsam

Offline Pulss

• maxi forumaš
« Odgovori #8 : 05 Veljača, 2015, 23:34:13 »
Uzmes staru bubu, skines skoljku i eto ga  :icon_biggrin:
Jok, zajebi to, doduse na neku sasiju gori varit ostatak nije losa, ideja, al nije to to.

Shvacamo svi kolika je komplikacija radit sve ovo, pa je jedan frend predlozia da sa manjim, tipa onaj ko model ''Sahara'' probamo sa BB180 jer su oni dosta manji.

Sad ostaje da se dog sa ovim za toyotu, jer je covik na brodu pa je malo teze komunicirat, i da vidimo sta ostatak misli.

https://www.google.hr/search?q=buggy+frame+blueprints&safe=off&client=ms-android-lge&espv=1&source=lnms&tbm=isch&sboxchip=Slike&sa=X&ei=GxLTVKSLAcjmaIS6gqAM&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=598&bih=279

Eto ti malo ideja za okvir "sasije"
Hvala lega, i na dobar forum san usput naletia.
Cini mi se da bi najbolje bilo kad bi motor bia karb verzija, bar se cini poprilicno jednostavnije.

Uff koliko posla  ;D

Offline balki

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • idemo dalje...
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zg
  • Moj Skuter: Sportcity X50ie; X=3
  • Moja Kaciga: Nolan N80.8
  • MojSetup: Nadasve funkcionalna nakupina djelova
  • MojSpuh: Akrap
« Odgovori #9 : 06 Veljača, 2015, 00:02:12 »
Takve projekte treba svesti na sto jednostavniju mjeru- znaci izbjegavat injection, servo, klimu...;-)
Takodjer treba nac laku masinu s ne previse snage jer nece bit nepotrebne mase. Nac za tu masinu neki stk kraci diferencijal od neke verzije dostavnjaka jer ce bolje cupati a nema potrebe za nekom max brzinom. Sigurnosni kavez, skoljka sic, pojas u 5 tocaka, nepustanje volana kod prevrtanja, kaciga i sve ostale sigurnosne mjere obavezno. Ako se ne nadje masina s AC pumpom nego bude el pumpa goriva tada obavezno uvradit neki sigurnosni cut off prekidac. Geometrija kotaca, upravljanje, ovjes i kocnice moraju biti na nivou inace nema sigurne zabave.
...itd
Stvarni život je iluzija izazvana odmakom od tastature

Offline Pulss

• maxi forumaš
« Odgovori #10 : 06 Veljača, 2015, 00:19:26 »
Takve projekte treba svesti na sto jednostavniju mjeru- znaci izbjegavat injection, servo, klimu...;-)
Takodjer treba nac laku masinu s ne previse snage jer nece bit nepotrebne mase. Nac za tu masinu neki stk kraci diferencijal od neke verzije dostavnjaka jer ce bolje cupati a nema potrebe za nekom max brzinom. Sigurnosni kavez, skoljka sic, pojas u 5 tocaka, nepustanje volana kod prevrtanja, kaciga i sve ostale sigurnosne mjere obavezno. Ako se ne nadje masina s AC pumpom nego bude el pumpa goriva tada obavezno uvradit neki sigurnosni cut off prekidac. Geometrija kotaca, upravljanje, ovjes i kocnice moraju biti na nivou inace nema sigurne zabave.
...itd
Tocno to! definitivno se nece radit nesto, samo da se sastavi a zanemarit sigurnost, il ce se radit kako triba ili ni nece.

Kad bi dosli do toyote jeftino, rijesit je u djelove, ostavit nesto ovijesa ako zatreba, motor prodat, nabavit 1.5/6 karb iz civica koji je mal i lagan, i mirna bosna.

I vatrogasni aparat, must have  :icon_biggrin: