Je..sve je to ok što ima na slikama..al evo primjer..
Dođem ja i vidim sliku i idem vani da probam i nema šanse..zašto ?
Pa jednostavno kad neznam odakle da počnem..gdje da sjednem a gdje noge da stavim i tako to..inače ja mogu ono sa nogama dole da puze po podu i mogu još neke trikove al eto vježbam..mada bi svaka riječ i objašnjene od malo iskusnijih stantera dobrodošla..
prvo, obavezno nosi kacigu i rukavice (ruka se zna oznojit pa reda radi da ne sklizne s kocnice)...ostalo od opreme ovisno koliko si siguran u sebe...
drugo, nadji neku manje prometnu cestu, parkiraliste, igraliste...e sad mozes dalje...
voznja bicikla pomaze nevjerojatno puno...mislim voznja bicikla na zadnjem, prednjem i trikovi eventualno...pogotovo ako su kocnice premjestene da budu kao na skuteru (zadnja lijevo, prednja desno)...da sam to nisam napravio, polomio bi se na skuteru ko pi*ka...
ali pretpostavimo da ne vozis bajs ko ja...obavezno dva prsta na kocnici (moze i jedan, ovisno o jacini zadnje kocnice, sami procijenite, vas je skuter)...polako krenut dok ne dobije cup (to bi trebali znat na vlastitom skuteru)...kada skuzis kad pocupa, guzicom se naglo daj prema nazad, noge pusti na podnici...kod tezih skutera nije lose i poskocit po straznjem dijelu...ne cupaj rukama, samo tijelom...pazi da te ne prebaci, zato i jesu prsti na kocnici...malo pomalo pa ce ic i u vagu...10m, 20m, 50m, 200m...sve dolazi s vremenom...
e sad...od svih koje sam vozio...najlaksi mi je Zip (vozio sam stari model - serijala), onda moj Slider (serijala), onda Spy (isto serijala)...Spy je uzasno lagan za to, ta masina ima bolestan cup (ako je slozena kako treba) tako da ide na zadnji bez beda...najtezi mi je SYM Jet (opet serijala)...skut koji jos dan danas moram pola dana provest da mi krene u vagu...kad se nauci, sve ide...
najbolje je pocet na serijali...nakitani skuteri bi vas mogli prevarit i vrlo brzo ostat razbijeni...ako mozes na serijali, mozes na svemu...
kad to naucis, mozes pocet polako s trikovima...inace mi je lakse dignut dok stojim na sicu, nego dok sjedim...ali ipak pocni od sjedenja, jer dok stojis nije ga lako upravljat dok ne skuzis...