ha zvonkec, očito je viša sila odlučila da napravim swap o kojem već ionako duže vrijeme razmišljam haha, al kaj mi znači radit swap kad ne znam kaj je sa ovim običnim. Lako ga raskopam i prodam u dijelove ili dam za male novce, ali činjenica da ne znam kaj mu je bilo bi me doživotno kopala, čak i kad bi swap uspio.
robykarider , u okviru mog znanja mislim da je dobra faza, jer sam si stavio kit sam uspješno, stavio frendu, motor koji je palio iz prve i išao ko zmaj do ovog "pregaranja". Oslanjao sam se sada kao i onda na oznaku T , ali uz osjećaj na ruci kad mičeš magnet gore dolje i osjetiš gdje mu je "pregib" tj gmt i ono se poklopi sa T. Bregastu sam pažljivo stavio tak da su one tri rupe prema gore, a još A9 na sebi ima i dvije male crtice koje budu paralelne sa glavom tako da je i to pokazatelj. Ventile naštelao kao i tada kad je savršeno radilo.
Ako je klip ok, karike isto i cilindar, sve izgleda odlično, stavljena druga glava( sa motora koji je palio) da se izbjegne eventualna neispravnost glave, te od ostalih dijelova zamjenjeni CDI, 3 prirubnice, doslovno novi fergazer, vakum pumpica, bobina, iskru ima cijelo vrijeme...ne želi odraditi takt..
kratki rezime ove agonije:
2 mašine ista rama originalna 72 i rezervna 50
krepala u vožnji smrdilo po paljevini 5000tkm ne otvarana
ne pali jedan dan
drugi dan pali radi normalno cijeli dan
3 dan ne pali više nikako stavljena gore fergazer originalni
naštelani ventili i sve, ne pali
ganc novi fergazer, pali radi ne da se naštelat smjesa
ne da se vozit, troka ne ide više od 30,
ne pali,
pali ne da se naštelat smjesa, stavljen originalni frg
isto se ne da naštelat, ne pali više.
skinuta mašina dolje i glava preseljena na 72
ni sa drugom glavom ne pali.
U međuvremenu isprobane valjda sve moguće kombinacije sa fergazerima, prirubnicama, cdi, bobina,vakum pumpica, dodatno potegnute mase, a i mašine svaka ima svoje paljenje i koja god bila na rami iskra je uvijek dobra....