Nakon nekog vremena vožnje na gore spomenutom setupu, prijeđenih 800km rezultati su sljedeći, i dalje ide 77po kazaljci, a na dužoj ravnoj šniti ovisno o vjetru prijeđe kazaljka 80 na njegovom brzinomjeru, ubrzanje i dalje meni odlično, pogotovo nakon nekoliko duela sa dvotaktnim pilama gdje sam očekivao da bar ih malo uspijem pratit a kad ono oni mene ne mogu stići
( od toga tri slučaja baš utrka od nule i leteći start do kraja Yamaha neos bez blokade, TGB Hawk 303 racing spulja i bez blokade, aprilia sr sa nekom spuljom itd) i još nekoliko skutera raznih na semaforu i tako. Neprocjenjivi su ipak pogledi vozača tih skutera koji širom otvore oči i gledaju po mojoj mašini u čudu jer od zguljenog baotiana sa košaricom i vjetrobranom nisu očekivali baš nikakvu prijetnju a kamo li da ih opere.
Uglavnom uz to što me moj bobi uveseljava svaki dan odlučio sam još nešto pokušati u vezi ubrzanja i krajnje koju bi volio da bude nenategnutih 80, pa sam kupio variomat malossi multivar za minarelli i pokušao ga pripasati ali....
Ne paše.
Kalota ne paše jer ima zupce a bobijeva ima rupu promjera msm 14mm, bolcna je 2mm kraća i sa rupom 13mm a bobijeva 14mm, variomat promjerom zapinje za bendix.
Mislio sam staviti kalotu od bobija i bolcnu, ali kalota je preplosnata ili preplitka, a bolcna predugačka, pa sam odlučio malossijevu kalotu koja bi pasala valjda jer je dublja stokariti da ima rupu kao bobijeva, bobijevu bolcnu skratiti za 2 mm da bude dužine malossijeve i varimatu skinuti vanjski promjer za 1mm kako ne bi zapinjao za bendix.
Čekam sada da se navedeno istokari pa ću vidjet jel bude kaj iz toga...
E sad, tvorničke rolice na bobiju su 6.5, ove koje sam dobio sa multivarom su 7.0 i bijeli feder, pa molim prijedloge kaj sad napraviti, sa čim početi da li staviti možda lakše rolice od tvorničkih, kakva su vaša iskustva, isplati li se mijenjati feder. Kak to točno ide.... Mislio sam staviti tvorničke role pa onda ocijeniti ubrzanje i odlučiti teže ili lakše ili kak?
Nekak ni se logički čini da bi malossijeve role 7.0 išle uz pripadajući variomat i feder ili se varam???
Kak se to dela???