Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: VESPA CLUB CROATIA  (Posjeta: 396535 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline @nte

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagabria
  • Moj Skuter: P duecento '82.
Odg: VESPA CLUB CROATIA
« Odgovori #620 : 21 Ožujak, 2007, 12:35:16 »
a poglejte primicu za 300 ojra......  bas je slatka.....
http://www.oglasnik.hr/oglasi/amn/oldtimeri/ponuda/oglas-6848938.html

e, vidiš, kod mene je obrnuto...prima mi se ne sviđa, a MP3 mi je simpa  :dontknow:
www.vespaclubcroatia.com

hvali motore, drž' se vespe!

Offline etetre

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: zagabria, centro
  • Moj Skuter: vespa 125 primavera
« Odgovori #621 : 21 Ožujak, 2007, 12:48:14 »

Offline @nte

• forumski skuteraš
« Odgovori #622 : 21 Ožujak, 2007, 13:09:53 »
MP3 djeluje prilično agresivo! (btw, podsjeća me na jednog svima nam dragog insekta)

svaki je fora na svoj način!
« Zadnja izmjena: 21 Ožujak, 2007, 13:14:51 @nte »
www.vespaclubcroatia.com

Offline etetre

• forumski skuteraš
« Odgovori #623 : 21 Ožujak, 2007, 15:37:41 »
neću niš komentirat.....    ;D

Offline etetre

• forumski skuteraš
« Odgovori #624 : 21 Ožujak, 2007, 15:43:13 »

Offline @nte

• forumski skuteraš
« Odgovori #625 : 21 Ožujak, 2007, 16:52:33 »
maaaaaaa...to uopće nisu skuteri za usporedbu. razlika nebo-zemlja

recimo, da stanu bok uz bok, prima i primavera....nebi dvojio ni sekunde
« Zadnja izmjena: 21 Ožujak, 2007, 16:58:14 @nte »
www.vespaclubcroatia.com

Offline etetre

• forumski skuteraš
« Odgovori #626 : 21 Ožujak, 2007, 17:31:37 »
znam da nisu za usporedbu, samo sam htio prikazati profinjenost industrijskog dizajna u 60ima i sada....    sad, svatko ima svoj ukus, ali nekak mi se cini da su prije inženjeri puno vise razmišljali......    danas kao da je glavno da se zadovolji aerodinamicki tunel i što više smanji otpor zraka, a ostalo ko jebe.......  nema vise onih finih poteza rukom po papiru... al i mozda sam ja sa svojih "samo" 27 godina staromodan...... :dontknow:    God knows....

Offline @nte

• forumski skuteraš
« Odgovori #627 : 21 Ožujak, 2007, 17:40:03 »
ima tu dosta istine...ali prije nego se proizvod napravi i servira kupcima, radi se detaljno istraživanje tržišta...recimo, da netko ponudi u prodaji novu nsu primu, pitanje je koliko bi upće koštala a kupci bi se mogli nabrojat na prste jedne ruke.

a piaggio sa svojim kapacitetima nemože pokrit potražnju za MP3em...
« Zadnja izmjena: 21 Ožujak, 2007, 17:41:40 @nte »
www.vespaclubcroatia.com

Offline Kivno

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Vespu!!!
« Odgovori #628 : 22 Ožujak, 2007, 10:43:46 »
znam da nisu za usporedbu, samo sam htio prikazati profinjenost industrijskog dizajna u 60ima i sada....    sad, svatko ima svoj ukus, ali nekak mi se cini da su prije inženjeri puno vise razmišljali......    danas kao da je glavno da se zadovolji aerodinamicki tunel i što više smanji otpor zraka, a ostalo ko jebe.......  nema vise onih finih poteza rukom po papiru... al i mozda sam ja sa svojih "samo" 27 godina staromodan...... :dontknow:    God knows....

E greška buraz, zaboravio si da su i Vespa i Prima bile "revolucija" kao i MP3 i da je gospodin inženjer koji ih je radio imao istu viziju i inpute kao i ovi novi koji su puno, puno, puno više razmišljali. To nije moje mišljenje, to je živa istina. Izbaciti ovakve "revolucije" na tržište i molit boga da prođu je puno teže i skuplje sad nego prije.
Da si živio u 60-im, sa ovakvim bi stavom popljuvao i Vespu i Primu.

Što se mene tiče, MP3 mi je ružan al ova prima što se prodaje u oglasniku mi je ružna u pm i nema puno veze sa tvojim postanim fotkama.
www.vespaclubcroatia.com

Traži se kolega dopredsjednik

Offline etetre

• forumski skuteraš
« Odgovori #629 : 22 Ožujak, 2007, 11:14:21 »

Da si živio u 60-im, sa ovakvim bi stavom popljuvao i Vespu i Primu.

Što se mene tiče, MP3 mi je ružan al ova prima što se prodaje u oglasniku mi je ružna u pm i nema puno veze sa tvojim postanim fotkama.

kaj bi reko u 60tima? da ocu da mi vrate kočiju? ziher....    :icon_biggrin:   ovak, jedina stvar (i najbitnija) koja vespu razlikuje od ostalih skutera (do smrti corradina d' ascania) je ta kaj su vespu radili konstruktori aviona, a ne konstruktori motocikala (nazovimo ih tak)....   ako se gleda kompletan pristup onda i danas (pricamo o dizajnu, ne voznim karakteristikama), po mom misljenju, to je nebo i zemlja.....    neznam ko ce se samnom sloziti, ali najplodnije godine dizajna auto-moto industrije su 50te i 60te, i iza tog stojim sa svojim mandatom.....    ;D  to su u najmanju ruku timeless stvari, dakle vrijednost im je vjecna, a ovaj danas dizajn ima rok trajanja, i to je vidljivo iz aviona...   poglete sve nove aute, za rijetko koji se moze rec da ima neku vjecnu dizajnersku vrijednost, ima trendovsku, ali niposto na duge staze....    a kaj se tice revolucije sa mp3, usporedio bi ju sa revolucijom mini-disca....   meni taj motor uopce nije nekaj tipa "stani-pani", jedino kaj ima ta tri kotaca...   

a ova prima iz oglasnika je ista ko i ova na fotkama, samo kaj je fotkana s boka....

Offline etetre

• forumski skuteraš
« Odgovori #630 : 22 Ožujak, 2007, 11:19:06 »
i nisu vespa i prima bile revolucije, revolucija je bila vespa, prima je bila nsu-ova kopija, koja je apsolutno bila oke.....      da sad ne nabrajam jos kopija od ruske "viatke" do henkelovih ili zundappovih skutera....   

Offline Kivno

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Vespu!!!
« Odgovori #631 : 22 Ožujak, 2007, 12:20:51 »
Gle, Vespa dizajn nastao je iz inputa: koristi kotače koje imamo (avionske), koristi preše za lim koje imamo, organiziraj jeftinu i brzu proizvodnju, sakrij motor da se nemora bit u full kožnom odijelu kao do tada na svim motorima a nakon prvog prototipa i - omogući ženama da voze u suknji. A sad ti brij dalje o olovci i papiru i dizajnerskoj viziji kolko hoćeš ali to što voziš nastalo je iz čiste praktičnosti što danas ne prolazi, ne zbog inženjera nego zbog društva tj. tržišta.

Jedan input je zajednički, priznao ti to ili ne al taj je - zaradi mi lovu!!!

I nije istina da današnja auto-moto industrija nema neki dugotrajan dizajn ali ih društvo prisiljava na sniženje cijena i na male ali vidljive trendi promjene jer trend (a Vespa je bila vrlo vrlo trendi) vodi i danas glavnu riječ. A sad ti meni reci da Piaggio nije mijenjao Vespu prema trendovima. I ta tvoja Primavera je jaaaako trendi u odnosu na original. A mijenjali su se i Buba i Mustang i Corvette i Levisice i *ebena boca koka-kole.

Imaš po netu raznih auto-moto dizajnerskih vizija koje kad se stave u kalkulator natjeraju isti da pusti bijeli dim.

Ma gledaj, ono zbog čega smo mi tu nema veze sa MP3. Zato, kapa dole majstoru koji mijenja tržište dvokotača dodavanjem još jednog... kotača! I nabijem sve kojima se sviđa ta ružnoća na njihov kretenski ukus!

www.vespaclubcroatia.com

Traži se kolega dopredsjednik

Offline etetre

• forumski skuteraš
« Odgovori #632 : 22 Ožujak, 2007, 13:28:01 »
Sve kaj su tu napisao braco moj je istina, nemrem nis porec, sve se svodi na ekonomsku korist i to je osnovni naum...   samo slijedom kvalitete, znanja ili srece kod našeg skutera se sve to fino poklopilo.....    a tu se sad da u nedogled ko kaj misli, kaj je ovaj htio, kaj nije htio i taq....  a primavera je bila trendi za kraj 60tih, istina, to je zadnje kaj je napravio d'ascanio prije nego kaj je umro... a i vec sam rekao da mi je primavera pre-novi skuter, necu bit na miru dok ne nabavim nekaj iz 40tih+jos par legendi.... :icon_biggrin:    al i zake nebi primili nekog sa mp3 u vespa club, i to je piaggio... :toothy9:

Offline @nte

• forumski skuteraš
« Odgovori #633 : 22 Ožujak, 2007, 17:27:01 »
zake nebi primili nekog sa mp3 u vespa club, i to je piaggio... :toothy9:

pretpostavljam da ovo ide mene  :icon_biggrin:
al nećemo 'širit kolo', kozaračka lolo....ne brini  :laughing9:

pošto malo raspravljamo o ukusima, meni je MP3 simpa, al nipošto nije lijep...
a ni vespa nije prekrasna, nego ima taj neki jebeni šarm koji pali već 61 godinu. a bome će još duuuuugo  :headbang:

www.vespaclubcroatia.com

Offline Elvir

• forumski pješak
  • *
  • Nema zime
    • www.tabakovic.info
  • Moj Skuter: Vespa LX 50
« Odgovori #634 : 22 Ožujak, 2007, 17:53:41 »
e a sta ce bit kad nestane nafte ili kad ukinu benzinska vozila zbog oneciscenja... ? :toothy10:

Offline @nte

• forumski skuteraš
« Odgovori #635 : 22 Ožujak, 2007, 17:58:33 »
e a sta ce bit kad nestane nafte ili kad ukinu benzinska vozila zbog oneciscenja... ? :toothy10:

ma lako za to...
al ćemo i dalje bacat drkicu na vespine obline, što je zapravo najbitnije   :laughing7:
www.vespaclubcroatia.com

Offline etetre

• forumski skuteraš
« Odgovori #636 : 22 Ožujak, 2007, 18:01:04 »
tak je, kakvu li samo guzu ima, mmmmm....... što je starija, to je ljepša....
 :hello:

Offline klanc

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: ZAGREB
  • Moj Skuter: PX 200
« Odgovori #637 : 22 Ožujak, 2007, 18:04:08 »
...a kolko se ja razmem u matematiku i vespa ima 3(tri) kotača (bar moja)... istina ne vrte se baš sva 3...

Offline @nte

• forumski skuteraš
« Odgovori #638 : 22 Ožujak, 2007, 18:09:22 »
...a kolko se ja razmem u matematiku i vespa ima 3(tri) kotača (bar moja)... istina ne vrte se baš sva 3...

vjerojatno od tud ideja Piaggiovim inženjercima za MP3  :dontknow:
www.vespaclubcroatia.com

Offline klanc

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: ZAGREB
  • Moj Skuter: PX 200
« Odgovori #639 : 22 Ožujak, 2007, 18:19:12 »
da, ajmo zavrtit i taj treći kotač... kaj kujac on tam stoji bez posla ???