Pozdrav,
Iako nisam tip za razne "udruge" i "klubove" nego prilično individualan, jako me zainteresirao VESPA CLUB CROATIA.
Moja zaljubljenost u Vespu počela je vrlo nedavno ali je "sudbinska". Ako sam nekom dosadan, sori ali baš osjećam potrebu da je ispričam.
Dakle moj prvi susret s Vespom bio je preko mog oca. Nisam nikad vidio njegovu Vespu i nije o njoj puno pričao ali je više govorio njegov izraz lica i staklene oči kad god bi netko spomenuo motor, skuter a pogotovo Vespu. On je svoju kupio 1968. a prodao ju je kad sam se ja rodio (1973.). Kad god bi tema nekog filma ili razgovora bila o nečemu što je otac ostavio sinu, on bi ponovio da nikad ne prodajem nešto što jako volim nego da čuvam za djecu. Mi (brat, sestra i mama) bi znali o čemu priča i moram priznat da mi je to njegovo ponašanje bilo smiješno, pogotovo jer je on na sve moje želje za XYZ odgovarao sa "Koji će ti to **rac?!" Nisam ga mogao zamislit da se toliko veže za neku "stvar".
Moram priznat da osim opće tomos-automatik-manije koja je i mene uhvatila pred kraj osnovne škole (prošao sam s 5 ali ga nisam dobio, šmrc) nisam pomišljao na motor. Ali početkom prošle godine sam dobio posao u strogom centru Zagreba i činilo se kao dobra ideja. Ispočetka sam mislio kupit nešto rabljeno pa nešto jeftino (Baotian
) ali tad sam slučajno vidio novu Vespu na nekoj reklami. Sad ćete se vi sa starim Vespama vjerovatno lupit po glavi ali je*iga, kupio sam Vespu LX50. Nisam znao kak će mi se svidit vožnja, kak je to upoće imat motor i tak, nisam htio riskirat s nekom većom lovom. I naravno, totalno poludio za mojom novom crnom Vespom. Poludio u smislu da i kad je vani kiša, snjeg, hladno - ja bar odem do garaže i malo je gledam. Naravno da mi je sad slaba i da se već palim na nešto jače ili vintage ali to će pričekat dok se ne oparim
. Imam kolegu s posla, 62. godište koji je davno bio na negdje 3-4 skupa Vespaša po Evropi i to me baš pali da odem (naravno, kad kupim nešto jače).
Uglavnom, da li je klub već prešao sa foruma na stvarnost i kako ja mogu pomoć ako uopće primate nekog sa ovakvom "Vespicom" (kak je zove moja žena, fuj). Kak je reko moj stari kad sam ga pitao koji je model vozio: "Vespa je Vespa a sve ostalo je *urac"!