ja sam se zakacio na vespe prije jedno 5-6 godina u milanu kad je bila utakmica dinamo-milan. posto je bila ona tučnjava tam, sve su nas potrpali u jedan kavez ispred stadiona iz kojeg smo nekak pobjegli i otisli 20 metara dalje se sjest na ulicu.
i tam prolaze sve neke stare vespe, ja gledam, jedem sendvič, zujim, nikad vidio tak nekaj, mislim si zakaj tog nema u zagrebu i tak.... i onda smo isli u motovun na film festival i tam je, doslovno u smeću, stajala jedna stara primavera iz '68, skroz derutna, pofarbana crnom mat bojom i to jos penzlom, onak, dirnula me u srce, kak je lijepa i kak ju je tak neko mogo ostavit.....
i tako sam ja svaki dan negdje po tri-cetiri sata sjedio pokraj nje, gledao ju, divio se njezinim linijama i reko sam sebi: "to si moram nabavit!"....
jos sam se raspitao po okolnim ulicicama cija je to vespa, i naso sam lika, i pitam "oces mi ju prodat?, koji je to model? kak ju mozes tak ostavit?" i lik veli da bi mi ju dao, al mu treba za rezevne djelove, jer ide u italiju po istu takvu, da mu je to najdrazi motor koji ga nikad nije ostavio na cesti, imala 115 tkm i veli zapalit ce i sad iz 5te, samo nema benzina...
i nabavio ja svoju, par godina kasnije.....