Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Kupnja printera  (Posjeta: 5006 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Josip-98

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Kupnja printera
« : 16 Studeni, 2013, 12:43:20 »
Doslo vrime za kupnju novog printera pa evo preporucite neki do 600kn
Znaci kopirni skener printer da nisu skupi toneri i da je kvalitetan
Hvala  :icon_thumright:

Offline vukas

• Tržnica : (+2)
  • forumski biciklist
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Piaggio NRG mc2
  • MojSetup: TP Trophy 70, Multivar 19x15.5 , Dellorto PHVA 17.5 TS
  • MojSpuh: LeoVince ZX
Odg: Kupnja printera
« Odgovori #1 : 16 Studeni, 2013, 13:25:37 »
Ja sam uzeo prije cca. pola godine HP Deskjet 3525(printer/skener/kopirka)
Što se tiče ispisa/skeniranja meni je dobar.
Skener je A4, a printer mislim da može čak i A3 printati.

Imaš crvenu, žutu, plavu i crnu boju unutra, svaka je 80-tak kuna(U HGspotu neki dan je crna bila 69 kn).
Crne imaš više od ostalih boja i piše na pakiranju da može isprintati do 600 stranica.
To je istina samo ako ne printaš neke slike sa puno crnoga, nego tekst.

Od dodataka ima:

obostrano printanje(ne moraš okretati papir nego odabereš opciju i sam ti isprinta na obje strane), s tim da ima jednu manu kod tog obostranog printanja, a to je da on ima neku zadanu marginu, pa ne možeš printati od ruba do ruba, nego on stavi marginu s lijeve i desne strane oko 3 cm ja mislim.
Tako da na kraju si opet osuđen na onaj trik sa parnim/neparnim stranicama ili okretanjem papira.

wireless povezivanje sa uređajem s kojeg možeš printati.
Možeš povezati komp sa printerom.
Možeš printati direktno sa mobitela, ne treba biti upaljen komp.
Možeš poslati ono što želiš printati ne mail adresu koju registriraš, a onda se pdf, word, itd. šalje direktno na printer.

Ja sam ga kupio u Linksu jer sam išao po jedan drugi printer kojeg nije bilo  :binkybaby:, pa si pogledaj na nabava.net gdje je najjeftiniji, jer koliko znam Links više nije jeftin dućan.

Offline Josip-98

• maxi forumaš
« Odgovori #2 : 16 Studeni, 2013, 13:29:24 »
Hvala na brzon odgovoru  :) , a ja bi rade uzea neki printer sta ima ona ka dva tonera crna boja i ovi drugi color cini mi se puno jednostavnij nego ovi hp sa 4 boje

Offline anabellas

• Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Derbi rambla 300i
  • Moja Kaciga: HJC FG 17
  • MojSetup: Sve serijala
« Odgovori #3 : 16 Studeni, 2013, 14:08:04 »
u pravilu ovi s više boja imaju vecu iskoristivost jer ovaj 3color ti je unutra kantica sa 3 odjeljenja s bojama i zna se dogodit da jedne boje ima a druge ne pa moras sve zamijenit , ali nije nis strasno posto na ebayu ima za kupit bocice s bojama koje se doziraju u vec postojece tonere i ispadne jako jeftino , ja sam uzo jeftini skener/porinter/kopirka  HP deskjet 1050A .
Mjenjam Speedfight za kuku od golfa.

ŠIFRA OGLASA: kuku meni kuku tebi!

Offline Josip-98

• maxi forumaš
« Odgovori #4 : 16 Studeni, 2013, 21:45:08 »
Kupljen Canon MG4250 moze lock  :toothy12: :toothy12: :toothy12: :toothy12:

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #5 : 19 Travanj, 2014, 08:24:15 »
da dignem temu.
ja sam imao hp 3525 i nakog godinu i mjesec dana, samo mjesec dana nakon isteka garancije riknula glava pisača.. nova 450kn a cijeli printer 600kn.. sve ošlo u smeće ;D

više nikad neću kupit ink jet sa jednom glavom i 4 spremnika..
sad sam za prvu pomoć upogonio stari hp 1560 koji ima dva tonera, jedan tricolor i crnu.

napunio sam ga bojama koje sam kupio za ovaj novi printer da ne bacam lovu, izrezao tonere i iscijedio boju iz spužvica i injekcijom ubrizgao u ovaj stari i šljaka..

dakle ukoliko uzmeš printer koji ima jednu glavu i gore boje u spremnicima to je praktično jer su boje jeftine, ali ako ti rikne glava u pravilu bacaš sve u smeće.
glave su tak napravljene da izdrže garanciju i još malo, pričao sam sa serviserom, rijetko koja doživi 2 godine.

ako kupiš printer koji ima dva tonera, tricolor i crni, svaki sa svojim glavama, možeš ga punit bojama dok ne krepa glava a onda kupiš drugi za 100-150kn i vozi dalje..

ovaj hp me pošteno izživcirao i nikad više printer sa 4 spremnika a  jednom glavom.

Offline vukas

• forumski biciklist
« Odgovori #6 : 19 Travanj, 2014, 10:08:38 »
Moj 3525 ima 1 godinu i 2 mjeseca, sve radi.
Valjda neće vrisnut skoro, nema nekih naznaka.

Offline ivanm

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #7 : 19 Travanj, 2014, 12:39:19 »
Samo zamijeni sve tinte prije neg se potrosi koja do kraja. Meni je crna nestala i kad sam kupio novu nije printao pola sata a onda blijedo crno veli serviser da ako ostane bez tinte pregrije se glava jer se hladi tintom. Ja velim pa di to pise? Veli on nigdje. Velim ja krasno. Tak svake godine prodajete bezveze nove printre ljudima jer nisu mijenjali tintu kad je bila na 20%. Veli on takva politika firme velim ja j#bo ti takvu politiku. Nikad vise hp printer. Samo canon i epson. U njih mos stavit bilokoju tintu jer su sve kompatibilne. Hp tinta crna je pigmentirana i taj pigment se nakupi na glavi i zastopa ju. Neda se odstopat s nicim. Canon i epson odstopas s toplom vodom. To je ukratko to. Izgubio sam zivce sa hp printerima.

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #8 : 19 Travanj, 2014, 12:49:09 »
A koji bi printer (laser, c/b) bio trenutno najisplativiji za po doma? Isto je bitno da je cijena tonera (makar zamjenskog ili punjenja) prihvatljiva.
« Zadnja izmjena: 19 Travanj, 2014, 12:51:13 3alfa3 »

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #9 : 19 Travanj, 2014, 12:55:54 »
I o tome sam razmisljao. Prosearchaj po forumima. Bug i slicni.

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #10 : 19 Travanj, 2014, 12:57:31 »
Znam samo kakvo je stanje bilo prije desetak godina. I u profi upotrebi, i za po doma. Jedino HP, al tada je cijena najjeftinijeg kucnog lasera od HPa bila 500tinjak eura. Dok su mrezni koje sam koristio u redakciji kostali tisuce eura....

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #11 : 19 Travanj, 2014, 13:01:58 »
Sad zaboravi hp al ozbiljno. Canon ili epson.

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #12 : 19 Travanj, 2014, 13:05:23 »
Sad zaboravi hp al ozbiljno

Cijena ili ih je dostigla/prestigla konkurencija?

Offline vukas

• forumski biciklist
« Odgovori #13 : 19 Travanj, 2014, 13:08:36 »
Hvala na vrijednoj informaciji

Sent from my HTCSensation using Tapatalk

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #14 : 19 Travanj, 2014, 13:10:36 »
Bahati su i u hrvatskoj imaju loseg uvoznika i servis. Gamad. A ti vukas kupi si sve 4 nove tinte i vozi. Za godinu dana se osuse potrosio ih ti il ne.

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #15 : 19 Travanj, 2014, 13:15:12 »

Za godinu dana se osuse potrosio ih ti il ne.

E zato sam i bacio svoj prastari canon250. Jbt, kupim crnu, isprintam mozda 50 stranica u godini dana i boja zapekla (glava koja je na catridge-u je zapekla).

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #16 : 19 Travanj, 2014, 13:21:24 »
To je to. Ak printas rijetko trebas onaj koji ima boju sa glavom. Tricolor i crnu. Pa ak se i zastopa nova je 130kn a zamjenska 90kn. A ne ovaj sistem jedne glave i 4 tinte jer bu se glava ziher zastopala a nova je 450kn.

Offline vukas

• forumski biciklist
« Odgovori #17 : 19 Travanj, 2014, 13:35:16 »
Evo sad je već unutra 4. kantica crne i 2. set boja(ne računajući one probne kaj su došle s njim).
Ni jednom nije ostao bez boje, a sad ću i bolje paziti na to.

Zasad mi se čini u redu printer, najveća fora mi je što mogu printati sa mobitela/laptopa bežično, a ni obostrano printanje nije loše  :)

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #18 : 19 Travanj, 2014, 13:41:29 »
Je cool je. I ja sam mislio da ce mi pisati low ink level i to ali pisalo je tek kad sam i ja sam vidio da nema crne. I jos je 1 godinu garancija a meni proslo godina i mjesec dana. Puko sam. Inace nije los printer al jako osjetljiv na boje. Navodno canon nije tako osjetljiv pa cu iduce kupiti njega kad potrosim boje koje sam iz ovih cartrigea  pretankao u onaj stari. Uzet cu canon sa 2 cartrigea i slabijim skerenom. Bezicno mi ne treba. Taj je 350kn a original boje su obje 200kn. S tim da bum Ih punil sam iz bočica. :-) tak punjenje ispadne 30ak kn po boji. Vec sam to radio i imam iskustva. Samo treba rukavice jer boja ne ide s prstiju 3 dana.

Offline vukas

• forumski biciklist
« Odgovori #19 : 19 Travanj, 2014, 13:49:43 »
Meni je prvenstveno bio cilj naći printer koji ima skener i da nisu skupe boje, a na kraju boje baš i nisu jeftine ako gledamo količinu.
Najradije bi uzeo tinte prek ebaya pa sam točio, al onda opet dolazi u pitanje kvaliteta tih tinti i onda opet ne valja.

Našao sam neki epsonov ja mislim, sa jeftinim bojama, al nije ga bilo više i dođem u Links i kao veli lik imamo vam ovaj i kupac koji je bio pokraj mene veli mi ti to imamo u firmi, odličan je, dugo traje crna, jer kao ima veću kanticu od ostalih boja.
I na kraju uzmem i lagano se razočaram jer baš i ne traje tako dugo.

Ali kad usporedim sa starim Hp deskjetom 3325 gdje je crna došla 150kn, a tricolor 170 ovaj je puno bolji jer boje traju duže, a crna je upola jeftinija.