e sad da ja malo odspamam na temu goriva.
sredstvo škodilak 110ls - doslovno škodilak na zadnji pogon i sa mašinom na guzici.
put u švabiju prema frankfurtu tj. manheimu.
događaj: ulazak u minchen sa pola tanka. fuck kako van grad prevelik a gorivo se topi samo gledam kak cajger pada.
nesreča je što je noč nigdje nikog na cesti, zajeb sreča taxi pitanje izlaz iz minchena za stutgart i on nas uputi kuda.
izašli mi iz minchena a ispred nas jedno 400km puta a cajger na kockici iznad rezerve.
pitate se zašto ovako slijedi najzanimljiviji dio priče osim nepotrebne vožnje po minchenu.
krenuli za stutgart i molimo boga da na nestane goriva kad na 30 km od minchena tabla augsburg i benzinska, juhu juhu za auto fuš znoj sa čela.
stali mi na benzinskoj i gledam ja njihove pumpe bogtemazo trebam super crveni nevidim nigdje pištoljče, odoh u zgradu pitam super a švabo kein super. šit zašto mi.j**** ti sve,hrpa kilometara ispred nas a ovi kein super . pitam starog kaj sad , sliježe ramenima a ja iz topa koje gorivo imaju a da je slično super a švabo super plus, kaj sad
ha toči . natankam ti ja ful rezervoar do čepa bogte za jedno 20 dm sad kad se sjetim jeftino.
krenemo dalje vožnja 100/120kmh za tu škodu dostignuče . štenče ona pod kilometražom ali dere asvalt.evo stutgart gledam cajger a on na F, ajd dobro natankao sam ga do čepa.
evo nam destinacije meinheim 50 km prije frankfurta parkiram ti ja škodilaka a cajger još uvijek na F.
hej da se nije pokvario ili sanjam zveknem uru niš, zgasim auto pa dam kontakt cajger bi izletio iz ure brzinom kojom je došao na slovo F.
fuck ma kakav fuck, to gorivo je za nas bio pojam kvalitete i čistoče a imalo je oktansku vrijednost 100.
e sad ja vas pitam dali bi gorivo na omv-u od 100 oktana danas otpeljalo škodu od augsburga do meinheima a da cajger ne siđe barem za 50%.
ja mislim da nebi.
u meinheimu sam prešao još jedno stotinjak kilometara dok cajger nije počeo da se polako spušta.
sveukupno prešao sam više od 400 km sa škodilakom do početka spuštanja cajgera sa slova F.pošto škoda ima 35 ili 42 litre goriva to nije moguče jer po tome škoda je trošila oko 3 litare što je praktično nemoguče.
da se sad vratimo u sadašnjost.
kvaliteta goriva je skup stvari koje su neposredno povezane, i to manje sumpora/olova u gorivu koje uništava nove mašine, manje tj. 0% vode u gorivu što u rh nije moguče, veča oktanska vrijednost goriva, manje kemijskih dodataka za stabiliziranje goriva te povečanje oktanske vrijednosti goriva.
zaključak je taj da u rh ako bi se sve ovo skupilo barem na jednoj benzinskoj ona bi brzo bankrotirala jer je to način na koji se zarađuje lova(tj.pljačka).
očiti primjer je bilo prije par godina kad su auti zaribavali na povratku sa mora našim dobrim turistima iz švabije.