Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Made in ......  (Posjeta: 18298 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Rocky

• Tržnica : (+2)
  • forumski biciklist
  • Banned!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Rocky 50
  • MojSetup: seriala
  • MojSpuh: rezonantni
Odg: Made in ......
« Odgovori #40 : 06 Srpanj, 2013, 17:01:40 »
ja ne trošim ja ih bušim, u jednoj sezoni 3 zadnje :( a prednju nikak zbušit   :angry1:

Online 3alfa3

• MS počasni član
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #41 : 06 Srpanj, 2013, 17:07:26 »
ja ne trošim ja ih bušim, u jednoj sezoni 3 zadnje :( a prednju nikak zbušit   :angry1:

Meni od 5 zadnjih guma mozda jedna nije bila busena - ko da imaju magnet za cavle, serafe, klamerice, spajalice  :toothy12:

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #42 : 06 Srpanj, 2013, 17:08:30 »
znam sve, ali to je bilo nekad.. a sad sve ide prema dolje. moj brat je prije 2  godine kupovao gume za auto. pogledal sve kritike i odlučil za michelin (ne sjećam se koji model) uglavnom bil je mislim u vulkalu il gdje, platil, dečki krenuli montažu i kad je buraz spazio da na gumama piše Made in Russia, zaustavio stvar i reko niti slučajno montirati.. miči to od mojih očiju.
zvao poslovođu i pita kaj je ovo? veli ovaj tak i tak, veli buraz kaj imate drugoga, maknuli te ruskinje, uzeo nekaj iz ne sjećam se koje druge zemlje i bok..

j*** te rusija i srbija..

Online 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #43 : 06 Srpanj, 2013, 17:10:19 »
Meni moje spanjolske michelinke odlicne. I francuski Dunlop mi je bio odlican. Ionak se ne rade (niti su se ikad radile) u maticnim zemljama pa onda nemam kaj ni razmisljat  ;D

Offline ivanm

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #44 : 06 Srpanj, 2013, 17:18:28 »
španjolska i francuska su zemlje porijekla iz kojih bi gume rado uzeo, ali srbija i rusija nikada..

Online 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #45 : 06 Srpanj, 2013, 17:45:15 »
španjolska i francuska su zemlje porijekla iz kojih bi gume rado uzeo, ali srbija i rusija nikada..

Kina isto nije, pretpostavljam....
Iz nje dolazi najprodavanija (i jedna od najboljih u klasi) Pirelli guma za motocikle  ;D

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #46 : 06 Srpanj, 2013, 17:48:59 »
da je iz kine i da je poškropljena svetom vodicom pape gregura VII ja ju na svoje vozilo nebi stavljao. ;D

kineska guma- no way.. :nono:

Online 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #47 : 06 Srpanj, 2013, 17:59:36 »
Radi se o Pirellijevoj najsuvremenijoj i najskupljoj tvornici guma u svijetu  ;D

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #48 : 06 Srpanj, 2013, 18:08:01 »
pa dobro i kad ti odande staviš gume na svoj motor, i ja budem na svoj skuter.. prije ne.. :laughing7:

Online 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #49 : 06 Srpanj, 2013, 18:12:04 »
pa dobro i kad ti odande staviš gume na svoj motor, i ja budem na svoj skuter.. prije ne.. :laughing7:

Nemam ja para za Pirelli, drage volje ih stavim ak mi ih kupis  ;D
btw, samo slijedece godine ce u vec gotovu tvornicu ulozit narednih 200.000.000 dolara  ;D

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #50 : 06 Srpanj, 2013, 18:15:13 »
zakaj nisu tvornicu napravili u hrvatskoj?

Online 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #51 : 06 Srpanj, 2013, 18:18:51 »
zakaj nisu tvornicu napravili u hrvatskoj?

Zato jer smo korumpirana zemlja, a oni ozbiljna firma. Drugi razlog je zato jer bi im bilo preskupo gotov proizvod vozit do trzista kakvo je Azija, Amerika, Australija gdje najvise guma prodaju...

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #52 : 06 Srpanj, 2013, 18:28:51 »
misliš da kina nije korumpirana? najvažniji razlog je da kinezi rade najjeftinije, imaju najviše sirovina a tvornica ima najveću zaradu..

Offline Poggiali

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Aprilia Sportcity 250
  • Mjesto: Zagorje
  • Moj Skuter: Piaggio Beverly 400
  • Moja Kaciga: je u vreci
« Odgovori #53 : 06 Srpanj, 2013, 18:29:15 »
Ne znam mnogo usporedbi, ali recimo pratim starke, vidim da se vecina njih proizvozi u vietnamu, indoneziji i kini... razlike nisu nepostojece, ali rekao bi da su kvalitetom poredane  ovako kako sam ih i nabrojao, vijetnam kad god bi uzeo u ruku, izgledale bi najbolje... mozda su sitnice, ali tako je... kina cesto dodje sa nekim ispupcenim dzonovima, tragovi ljepila, ne mogu se sjetit sta jos :/

i sad druga stvar, sjecam se svog servisera kad je usporedio skodu fabiju za nase i njemacko trziste, reko je da je ova njemacka takoreci u rangu naseg golfa :/ doduse, ne znam koja je gdje proizvedena, ali opet postoji mogucnost da razvrstavaju robu prema zemlji u kojoj ce je prodavati :/

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #54 : 06 Srpanj, 2013, 18:35:18 »
tak je uvijek bilo..
ne znam za danas ali prije 10-ak godina jedan uvoznik je pričao kak fiat za njemačko tržište i hrvatsko ima dosta velikih razlika..

Online 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #55 : 06 Srpanj, 2013, 18:40:43 »
misliš da kina nije korumpirana? najvažniji razlog je da kinezi rade najjeftinije, imaju najviše sirovina a tvornica ima najveću zaradu..

Ispada ko da kinez zagrije kazan na vatri, ulije sirovinu i mijesa dok ne omeksa, a onda to izlije u kalup kojeg je prije toga sam izradio.  ;D

Znas sto je najbolji kontrolor kvalitete te tvornice? Konkurencija. Ak Pirelli tam nekaj sfusha, konkurencija ce im uzet veci dio kolaca. Iz tog razloga si ne smiju dopustit kikseve. A obzirom da je robotizirano valjda 99% proizvodnje (ostalo je valjda razvrstavanje robe po skladistu, ako i to), mjesta za greske bas i nema previse

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #56 : 06 Srpanj, 2013, 18:46:30 »
iza tvornice je i krematorij za pokojne radnike, tak da se odmah recikliraju kao što se gradio kineski zid pa su mrtve samo zazidavali bez puno prašine..

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #57 : 06 Srpanj, 2013, 18:48:37 »
alfa, reci cu moje misljenje o svemu tome..

mozda je guma i ostatak proizvoda oke, ALI kvaliteta jako ovisi o zemlji kojoj je namjenjen proizvod.. Ivan je u pravu sa ovim u vezi Fiata, ali sve marke su takve...

Prvo, u kini je jeftina sirovina nego kod nas ili negdje u drugoj zemlji, znaci nema transporta iz njemacke, italije ili nebitno odakle.. sirovina je iz zemlje proizvodnje kako bi ustedjeli u proizvodnji, place su dosta manje i tu stede.. korumpirano je i tamo da, ali oni drze nize cijene jer na taj nacin se sva proizvodnja seli tamo, a drzava u kojoj se radi je bogata drzava...

uglavnom pricao sam nedavno sa likom koji je bio par mjeseci tamo i radio i trebao ostati na par godina kao poslovodja u tvornici...

rekao mi je da je tamo jedno dijete kao dozvoljeno po paru gdje ne treba posebno placati sve drzavi.. ALI mozes ti imati i 5 djece, ali ako zelis da to dijete ima papire i da se vodi kao ziva osoba, trebas oko 5000 dolara platiti, inace ne postoji uopce nigdje, nema pravo na nikakvo zdravstvo , tj apsolutno nista... sad samo zamisli koliko takvih osoba tamo zivi i za koji sitnis oni rade... a ima ih jako puno...

onda budi uvjeren da su jeftini  ;D
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #58 : 06 Srpanj, 2013, 18:52:47 »
tako je drnda!!
najgore je što u teškoj industriji rade i mala djeca..
kina je suvremena robovlasnička država, iako mi svi mislimo kak je to normalno, nitko od nas nebi svoje dijete stavio tamo da sa 8 godina radi na stroju za štancanje kapica na ventilima nego bi mu priuštio normalno djetinjstvo..
upravo to, normalno djetinjstvo većina kineske djece nema, da, one djece čiji roditelji rade ili će raditi u pirellijevoj najsuvremenijoj tvornici guma na svijetu..

Online 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #59 : 06 Srpanj, 2013, 18:55:48 »
alfa, reci cu moje misljenje o svemu tome..

mozda je guma i ostatak proizvoda oke, ALI kvaliteta jako ovisi o zemlji kojoj je namjenjen proizvod.. Ivan je u pravu sa ovim u vezi Fiata, ali sve marke su takve...

Prvo, u kini je jeftina sirovina nego kod nas ili negdje u drugoj zemlji, znaci nema transporta iz njemacke, italije ili nebitno odakle.. sirovina je iz zemlje proizvodnje kako bi ustedjeli u proizvodnji, place su dosta manje i tu stede.. korumpirano je i tamo da, ali oni drze nize cijene jer na taj nacin se sva proizvodnja seli tamo, a drzava u kojoj se radi je bogata drzava...

uglavnom pricao sam nedavno sa likom koji je bio par mjeseci tamo i radio i trebao ostati na par godina kao poslovodja u tvornici...

rekao mi je da je tamo jedno dijete kao dozvoljeno po paru gdje ne treba posebno placati sve drzavi.. ALI mozes ti imati i 5 djece, ali ako zelis da to dijete ima papire i da se vodi kao ziva osoba, trebas oko 5000 dolara platiti, inace ne postoji uopce nigdje, nema pravo na nikakvo zdravstvo , tj apsolutno nista... sad samo zamisli koliko takvih osoba tamo zivi i za koji sitnis oni rade... a ima ih jako puno...

onda budi uvjeren da su jeftini  ;D

Ja ne pricam o hi tech proizvodima koji su od ideje do finalnog proizvoda made in China. Pricam o najsuvremenijoj i najvecoj tvornici guma u svijetu od jednog od najrenominiranijih proizvodjaca koji postoji preko 140 godina. Btw, i proizvodnju puno auto i kamionskih guma su prebacili tamo, moto program im je pickin dim kad uzmes sto sve Pirelli tamo proizvodi