Pozdrav ekipa.
Nisam htio otvarati novu o (remenu za SR 50) temu ili dizati staru
http://forum.mojskuter.com/index.php?topic=107230.0 (zadnji post iz 2017), pa ću pitati ovdje, uvjek sam dobio savjete, čak i za onaj poluproizvod TGB. Kako ne mogu bez "masnih ruku", ćim sam uhvatio priliku bacio sam se na rastavljanje da vidim kako stvari stoje....
Struja, sve žice slobodno letaju, osigurači sfušani plavom izolirkom, bobina leta i udara po rami, 10ak vezica i sve sam uredno pričvrstio + crijeva goriva i ulja, te sajle, za bobinu nisam pronašao mjesto di stoji u originalu, pa sam je isto za ramu, uz lijevu podnicu za stopalo, prikeljio vezicama (kasnije naletih da je ispod desne podnice
). Primjetih da nema malog prozirnog filtera goriva, to ću drugi puta,nisam imao na stanju. No zbunilo me ono ispod dekla prijenosa.... Sve čitavo i ok, no čitam na ovom forumu da je originalni remen 811x18,5x30, a kod mene kao u "staroj", gore linkanoj, temi....
Sad je na 17,84mm širine (po kineskom šubleru). E sad, rolice su težine, svih 6 34g, što dijeljeno daje 5,66g i u ispravnom su stanju, klizači isto ok. Ubrzanje mi je dobro, zadovoljan sam, nisam probao bolje (na 50ki), u brdo ide super, krajnja je 80km/ GPSa, što čitam da treba više bit. Na njemu je spuh od NRG, ali rezan i varen, nema cijevi za zrak ni katalizatora.
. Ima limić s rupicama na usisu, diznu nez, nisam otvarao karb. Ali vozio ga 140km iz Bjelovara skoro cijelim putem pun gas, svječica idalne boje (između bijele kave i cigle). Felš zrak predpostavljam da ne vuće (ne reagira na raspršenu maglu spreja po karburatoru i prirubnici (ma da je AP8220587 sfušano jer je puknuto, ali drži, tražim drugo).
Pitanje je dali bi dobio nešto krajnje ili još bolje ubrzanje sa nekim drugim rolicama i orginal Pia remenom? I kako se ovaj uopće našao ovdje? Šta ja znam, ali meni dobro vuće....
Vidi se rega i kičaste nalje (ići će dolje vjerojatno, ako sin ne bude cmizdrio, jer i on ga vozi) pa BJ ekipa možda može reći nešto više o skuteru ako zna, može i na PM.... Hvala momci na svemu što ćete natipkati!
I izvinite na tipfelerima, tipkam s moba na terenu, 2x mi se gotov post obrisao