@corrector Kakav je taj TP variomat, imam ga, ali ga nisam probao? Vidim da je manji od Multivara.
Dobar je s tom naknadno kupljenom kalotom, nema onog praznog prevrtavanja vec ima silu , ispucavao je ko lud. Kako Aprila top kaze, navrtava se eksplozivno, toga u piaggia nema, i onda svu silu momenta prenese, jedino taj minarelli ispali kao da naglo pustis kuplung kad se dobro podesi, tj. ima taj potencijal, a piaggio je vjecni čmrljo po tom pitanju, a peza extremni.
Ali mi nije dugo trajao, bolcna se brutalno razvalila, postala je jajasta, nakon 3000km, a nov kupio, novu kalotu i oem topove klizace.
Hebo variomat mi je bio jako dobar, zahvalan oko ustelavanja jer je trazio najamnje kompromisa za fin rezuktat, jako fino odradjen, ali mislim da toga vise nema.
Sad da imam minarellija, mislim da bi isao na multivar 2000 sa piaggio rolicama, ali onda nemas anlaser paljenje. Jednom prilikom sam stavio taj vario umjesto Topa, i nista bolji nije bio, a ocekivao sam to. Ali Malossi mora duze trajati...
Imas neke nove Topove variomate, ali to nisam testirao.