Dax kazem ti da staze nemogu biti iste kada su im drugacije kalote. Nemogu ce je , piaggio bolcna je centimetar dulja ako ne i vise, a po njoj se prilagodava i kalota , a kaloti kanali.
Eventualno mogu biti isti variomati ako se radi o piaggu onom starom iz 98. koji ima 16x13 rolice. Jer taj vario iza sebe ima onu debelu distancu (ono kaj je Rade za yasunia radio).
Doppler je 5x bolji i od Polinia i Malossia (pezo , minareli). NE treba nista prepravljati ,a kanali su tako napravljeni da mozes staviti "teoretski" 1cm sajbicu i rolice ce ici do vrha kanala. Druga stvar je kaj na radilici nemas navoja ali hocu reci da sajbice ne oduzimaju krajnju i krajnja ne ovisi toliko o potrosenosti remena. Jer variomat je tako napravljen da trebas u startu 1-1,5mm sajbicu. I onda imas vrhunski start ,a krajnja je postojana kao da i nemas sajbice. I onda kako se remen trosi samo skidas sajbice.
Nadopuna....... Ok nije savrsen Doppler sjetio sam se sada da sa njim jedino dolazi sugava bolcna. Pa sam ja uzeo serijsku i sa njom radi savrseno. Znaci ista duljina i sirina je i Doppler i serijska. ali fora je kaj Dopplerova bocna nije kromirana vec tokarski samo obradena. To je jedini propust ali rješenje također ne kosta niti jedne lipe niti ne oduzme niti sekunde dodatnog vremena.
Samo vi mecite tu talijansku djubrad meni jos bolje. Jer volim se nasladivati kada slusam kako raspravljate o sajbicama , slajfanju vrha variomata , izlaznosti remena. A Dopplerica sve to u startu ima.
I da nadodam. Sa Dopplerom dolazi ultra kratak centralni feder koji ne stvara gotovo nikakav prtisak na polutke , i gubici u prijenosu su manji. Moram reci isto tako da sam centralni feder nije pod pritiskom kakav trpi malossi feder koji na kraju krajeva i gubi svojstva nakon nekog vremena pa je nuzna potreba za izmjenom da ostanu performanse postojane.
Dopplerov centralni vozim 20000 i ponasa se kao kada sam ga prvi puta namontirao.
Ali ja sam forumska luda kolko vidim. Nemam komentara , ostanite u 2001g i vozite multivare na vasu zalost i na moju srecu
Taj yasuni i doppler vario je zapravo jasil ilitiga top racing koliko ja znam
Krivo znas jer jasil ili top racing ne postoji za Peugeot + niti jedan drugi variomat na Peugeotu ne koristi 19x15,5 rolice.
j#boo te doppler pola stvari im from taiwan
Argumente tražim nisi imao nista od dopplera a tvrdis da ga kosooki radi. Za tvoju info Doppler vario narucujes sa ebaya. I ako ides narucivati iz kine ili tamo negdje indije, taiwana , nebitmno je. Uglavnom skuplje te dodje nego da narucujes sa ebay.fr . KAj ti to govori , to govori da prvo tko dira taj Variomat je francuz ,a ne kao kod Polinia kinez -> to sa sigurnoscu kazem jer se jasno vidi propust u kvaliteti.
Idem si narucit jos jedan doppler za stek
Mina i Pia nemogu biti niti slicni variomati jer pia ima dosta dulju bolcnu. Pežo i minareli imaju iste variomate samo razlicita kalota , a na nekima se razlikuju i u duljini stupica i to svega 1-2mm a to ne igra ulogu.
Yasuni variomat ? Neomoj me ... ma nemoooo me . Znaci oni rade spulje dobre a sve ostalo kaj izade sa njihovim imenom znaj da to oni delali nisu. Isto kao i KOSO fergazeri. Odi na KOSO stranicu i pise u potpisu best electronic parts. A ne engine parts.
Doppler je recimo kao i Malossi i polini. Delaju sve spulje, variomate, polutke i to sve sa 3x vecom kvalitetom od talijana.
Spulje jedino i rade, tko zna šta je ovo što ljepe svoje ime gore.
Ti si takoder jedan od nekrstenih. Ono kolko sam pratio spulje su vrhunske kvalitete , variomati su njihovi jer nitko nema takve , sa polutkama se jos nisam susreo.