Hi! Konačno rastavljeni Hiper2 blokovi, očišćeni, dosjedi ležaja radilice super (Koyo Japan bili, nez jel to orginal, ima 29tkm, 2008g), nema lufta niti na radilici (orginal Piaggio) na dosjedu. Nema lufta između klipa i klipnjače. Kao da osjetim lagani luft na igličastom na radilici, ali stvarno mali. Volio bih kad bi mogao nekom dat u ruke radilicu da mi potvrdi ili opvrgne ispravnost, ali eto opet sam na terenu i želim naručit djelove da me dočekaju ćim dođem doma. Klip i cilindar su orginal Pia, bez crta koje bi se osjetile pod noktom, tragova rada ima, ali bez oštećenja. Karike imaju zazor 0,6mm, odlučio sam nove originalne stavit. Novi igličasti, novu radilicu (još se odlučujem koju, kako bih ostavio 49 cm³, nisam mislio nešto skupo, a opet htio bih da traje, ležaje iste (Koyo Japan), semeringe (Corteco smeđe). Staru radilicu planiram dobaviti do Pčele u PŽ pa da onaj njegov majstor pogleda i ako valja ili se da napravit da valja, neka ostane u šteku. Osigurač bolcne orginal klipa 40mm, ako mi netko može potvrditi, ovaj što sam izvadio malo je savijen, pa ne mogu kvalitetno izmjerit, čini mi se 13mm, a kupio bih nove pa mi je to bitna info.
E sad, nije bilo termostata, imam novi zamjenski sa MotorX-a doma, staviti ga ili ne? Prilikom skidanja one bypas cjevčice vode (nema grijanja karba nego je onaj bypas), pukla mi je ona "duda" na glavi cilindra di ide cjevčica. Mogu li to samo zatvoriti ili moram urezivati navoj i stavit neku od mesinga? Ima li toga uopće na SA za kupiti? Neku bitnu info ili savjet za daljnji rad ako imate, zahvaljujem unaprijed!
Idem pogledati Dariovo sklapanje blokova od 50ke, ovo od BB sam pregledao, kapa dolje za detaljne info!
LP