baš čitam vaše odgovore i koliko sam zaključio iz njih taj fr4 vario i nije ono što se na forumu već duže vrijeme očekuje a sve zahvaljujući onoj gif animaciji tj. video sa one utrke di kao fr4 vario ubija konkurenciju... sad nznm eto, ako se na leader mašinama ne osjeti prevelika razlika ili možda nikakva u odnosu na polini vario, iz kojeg razloga bi se onda osjetila na 2T skuterima? i btw i polini evo vario sa 9 rolica ima 50% manju potrošnju rolica u odnosu na variomate sa 6 rolica, te po tome onda ništa ne zaostaje za fr4?
vaše mišljenje?
Kolega po cemu si ovo zakljucio
Vario je tu par dana, jos ni jedan usporedni test sa nekim drugim skuterom nije napravljen, ni jedno mjerenje prolaznog vremena na određenoj dionici, nikakav test ubrzanja, nismo ni rolice stavljali lakse, znaci skoro pa nista.......nije razlog da ne zelimo, vec jednostavno nismo stigli uz sve ostale obaveze.......kao sto je stef napisao bez mjerenja nemozemo konkretno pricat, sve sto govorimo je na osjecaj, a sami znate da nesto sto se "dere" imas osjecaj da i bolje ide, u ovom slucaju se ne dere niti se ne trese skuter kao sto je obicaj sa serijskim ili polini variom, znaci nisu u pitanju rolice i trosenje istih vec rad motora i prijenos vibracije na sve ostale djelove
Znaci vario je izvaden iz pakiranja i stavljen na 2 skutera, mog Nexusa sa LV spuhom i crvenim federima kvacila i cosin GP1 koji je 100% serijski, ono sto mozemo sa sigurnoscu reci je da skuter puno, ali jako osjetno mirnije radi, vibrira za vise nego duplo manje, ima ravnomjerno (linearno) ubrzanje bez rupa, radi na manjim okretajima (manje stoga trosi) i ono sto sa sigurnoscu nemozemo reci vec po osjecaju ide jako dobro......dalje slijede usporedna testiranja FR4 vs POLINI vario kao i naravno detaljno stelanje prijenosa, imam dogovor sa stefom da cemo uzet jedan cijeli dan i to odradit kako treba, nakon toga cemo moci pricati o svemu konkretno, kad brojke budu rekle svoje
Ja osobno cu vozit ovaj vario ako performanse budu bolje ili iste kao sto su sa POLINI variom, jednostavno iz razloga sto je preporod kako skuter mirno radi, a ako performanse budu i bolje, onda ce to biti definitivno brutalna stvar......uglavnom bit cete obavjesteni i informirani sa realnim i tocnim podacima, cilj nam je otkrit stvarnu sliku a ne nekog muljat i sl