3300km, montirane 2.6.2020. Mitas, ilitiga Sava jer su isti k**ra*, model MC20. Dimenzije 130/60-13 Nrg mc3.
Reko da vidimo kakve su naspram Molasica. Uz opustajuce zvuke Kaleta dok u pozadini vrtim video "Jedi leba domaci Mrale" i "Sivo nebo", moram iznesti dojmove do sada, nakon NEKOLIKO MJESECI!!!
U pocetku je to dobro, nova guma ko nova guma. Al jebes ti to, poserem se ja na sve prve dojmove, makar sam sposoban vec u startu nanjusit hoce li guma uskoro postati neupotrebljivi opanak, ili u najboljem slucaju poluupotrebljivi!
Jos jednom, poserem se na sve prve dojmove kad namontirate "nove gume".
Naime, pocelo se desavati ono cega sam se i pribojavao i s cim imam iskustva na stotine primjeraka guma, VRIJEME JE UCINILO SVOJE, nakon svega 4.5 mjeseca voznje.
Pala je i temperatura, a imamo i vlazne ceste.
Dojmovi su sljedeci; pocela je klizati i proklizavati tamo gdje to ne ocekujem, testirao i kocenje, to je kurcina na vlaznom, otvrdnula je. OK, stanimo na loptu, nije kao MC16 da je neupotrebljiva po ovom vremenu, ali je osjetan veliki pad performansi, po mojim kriterijima - kupovina ove gume se vise nikada ne smije ponoviti!!!
Eto, bio sam zadovoljan 4.5 mjeseca, a sad vec moram paliti "kao po jajima mod". Nabijem ga na k. S Molasom se vozim ko isus na nakitanom skuteru u sred teske zime po mokrom. Mogu se opustiti daleko vise, ali problem je kad ti opanak oklizne tamo gdje ne ocekujes, e to me zabrinjava!!! Dalje necu nista ni spominjati koliko je ta guma superiornija i VJEČNIJA.
Sad suti i trpi do sljedeceg ljeta i iskljucivo suhog asfalta kada ce i dalje biti uporabljiva, ali sigurno ne kao prve sezone.
Umoran sam od testiranja i experimentiranja na malim kotacima za 50tke, zna se sta je najsigurniji kompromis.