Ti si stavio pirelli angel? Jesu dobre?
Da,dobre su,mogu zaleć sa zadnjom do ruba,u trenutku kad sam ih kupovao mišljenja sam da nije bilo bolje,govorim o dimenziji za novi runner di je izbor slab i di nema ni battlaxa,ni molasa... da budu sparene i prednja i zadnja
Ali ne bas na svakom asfaltu, kaj ne? OK, imas kilometara prakse, imam i ja, znas o cem pricam, al neko neiskusan bu te shvatio doslovno i eto sranja.
Osobno, vise mi igra kvaliteta asfalta nego guma na motoru. To ne znaci da gume mogu bit smece, ali, jadranska magistrala i struzem sa motorom po cesti (a ovjes je dobro podesen), gume (zadnju samo, prednja je na 5-6-7mm od ruba, al takvog je profila) rubim i u ZG, ali u ZG ni u ludilu nebi probao zalec ko na jadranskoj magistrali jer asfalt to ne dopusta, zapravo je malo zavoja po ZG gdje je to moguce, Cmrok mi je jedna od rijetkih lokacija, al skuio da je iz godine u godinu asffalt sve speglaniji pa je i voznja laksa kako asfalt vremenom degradira (bude zagladjen od prometa) - kad su ga prije koju godinu nanovo asfaltirali, strugao sam fuzerima (i to sa skinutim pipcima na njima), sad to nebi bilo moguce, barem ja nebi mogao, a prije bez problema. A opet, i Zg nije jedan asfalt, ima ih barem 100 razlicitih kvaliteta pa je moj savjet da treba dobit feeling kakva je podloga. Iskustvo je tu presudno, sto vise km, to bolja predikcija kakva je podloga, zapravo, nakon nekog vremena, vec i pogled rijesi preko 90% nedoumica i znas koliko cesta dopusta.
Ukratko, "citat" podlogu je u ovom kontekstu najbitnije.
P.S.
ovo je za raspravu, pa mozemo i novu temu otvorit.....
Kad je ljeto, sunce przi konstantno, asfalt je vruc tako da to nije normalno...... Pruza MANJE gripa nego kad nije tako zagrijan. Gume trebaju bit na radnoj temperaturi, ali i asfalt, a usred ljeta to nije slucaj. Ovih dana se po stoti put uvjerio u to - naginjao se i bio brzi nego prije par dana kad je bilo jako vruce. Moje misljenje je da bi asfalt bio idealan na 20-40C (temp asfalta, ne zraka), gume na radnoj temperaturi. Problem je kaj se aslfat zagrije na puuuuno vise od toga kad ga ljetno sunce uprzi......