Sava mc28 na novom runneru 50, druga sezona, nepotrosene,, stare 2 god. Sa gumama vise nemres stati, grip pri kocenju skoro da ne ppstoji, odmah krene skripati i prednja i zadnja cim vide kocnicu, g sile prilikom kocenja NEMA. Uzmem starog runnera 50 sa novom savom bogart, zaistavni put je duplo kraci na istom asfaltu pri brzini od 50km/h, moras se snazno drzati za volan dok kocis jer te vuce naprijed, i dize se skuter na prednji kotac.
Zakljucak, necu reci sve jer nisam vozio, ali skoro sve savine gume su dobre samo prvu sezonu. Niti na autu ih ne koristim jer me jako podsjecaju na ove po svojstvima.
Zasto ovo pisem? Jer sam imao potrebu ove sezone zaustaviti skuter u najkracem mogucem roku sa 60ak kmh dok sam prolazio kroz pusto krizanje na zeleno, i onda ti pijanica na biciklu presjece put pod 90 na zebri preko crvenog. A zaustavljanje je zappcelo jos iz Slovenije, a ja sam klizio i klizioo, bilo je bolje neg na sanjkanju, i gledao biciklista koji mi sjece put i ulazi polako s lijeve u desnu traku, pa sam molio boga da ne udarim u njegov prednji kotac, pa sam mogao zveknuti izmedju prednjeg kotaca i pogona s pedalama, zatim sama sredina bicikla, i na kraju smo se susreli izmedju sredine bicikla i zadnjeg kotaca, tocno.na sredini lanca pri nekih 10km/.
Kasnije sam se samo uvjeravao kakvo je to smece od gume mc28, jebeno g#vn% kojem treba nevjerojatno dugo da zaustavi skuter, a sile kocenja nema, ne ppstoji jer guma.odmah skripi i kptac blokira, a kocnica lagano pritisnuta.
Da ne ispadne da samo pljujem, dobra mi je bila u zavojima, tu sam konkurirao boljim gumama.