Evo,bas gledam te filmice utrke Isle of Man i znam da je bilo sto tema o ovome,ali bilo bi dobro kad bih cuo vasa misljenja o toj utrci...
Gledam svaki dan,svaku noc te filmice po youtubeu i nikad mi ne dosade... Ipak,kad se bolje pogleda sigurno imate misljenje neko,zato sto svaki vozac na utrci stavlja svoj zivot na kocku,vozi se kao da sutra ne postoji.Stvarno zanimljiva utrka,a jos vise me zanima sto pokrece te vozace da voze tako... Ima njih koji padnu i prezive i odluce da je svijet utrka gotov za njih,a ima i onih jos luđih koji padnu,isto tako jedva prezive i opet se utrkivaju... Pa ima li ista luđe od ovakvih utrka?
Idelan primjer tome su,po meni Richard "Milky" Quayle i Guy Martin...Milky se vise ne utrkiva,a Guy nakon dosta strasnih padova se jos uvijek utrkiva. Kaze da prestaje sa tim utrkama kad osvoji 5 pobjeda
Bio je i cak i Hrvat na Manu,Emil Mokrovčak,među newcomerima drugo mjesto... Svaka mu cast!
Ako se ne varam,vozio je 1997.,tako sam procitao negdje...
Inace,Joey Dunlop "Kralj planine"- 26 pobjeda na Manu,24 na Ulsteru i 13 na Northwestu 200...Cak po meni i najbolji ulicni vozac svih vremena... (Btw.Ulster,Northwest itd su isto utrke na kojima sudjeluje dosta vozaca iz TT-a,uglavnom opasne kao i TT)
Nazalost,Joey Dunlop je poginuo,a nakon nekoliko godina i njegov brat Robert...A Michael Dunlop se utrkiva i nastavlja ludost obitelji Dunlop
Utrka ima dosta zanimljivosti...Svi stari vozaci su kovali zanat na Manu zato sto se nekada Moto GP vozio na Manu...Agostini,Parlotti,Mike Hailwood,Carl Fogarty itd... To su samo jedni od vozaca koji su vrijedni spomena,naravno ukljucujuci i Dunlope
Ne znam tocan podatak,ali mislim da je ova utrka odnijela 237 zivota od 1907. godine pa do danas...
Moj favorit je Guy Martin.Vozi strasno,ima zelju vecu nego itko za pobjedom,a i ima i veliku ljubav prema vozilima... A opet ce 2013. sezona biti zanimljiva,Connor Cummins je timski kolega Guy Martina na Suzukiju... Velika je konkurencija.Nisam spomenuo danasnjeg najboljeg vozaca TT-a,John McGuinness,svaka mu cast,odmah po broju pobjeda iza pokojnog Joeya Dunlopa...U konkurenciju svakako mozemo uvrstiti i Michaela Dunlopa,Brucea Ansteya,Camerona Donalda,Iana Hutchinsona...
A evo i nekih zanimljivih snimaka,da vas ne zamaram samo pisanjem
Hehe,ludost je prisutna od 1907. pa do danas,pogledajte samo opremu
Evo nesto od Joeya Dunlopa
Pa lizanje zida
I evo nesto od novijih snimaka
A evo i Ulstera
Southern 100
Ni kisa ne predstavlja problem-325kmh
Ja bih volio sudjelovati na utrci,ali to mogu sada samo u svojoj masti... A treba i volje i dosta toga jos...
Sto vi mislite o ovome?