Pulss
ove prve zice, crvene drzi skupa bit ce za plus do pojacala, digni haubu pa probaj nac neku rupu, ja sam na octaviji imao gumeni cep koji sam malo probusio i taman mi je prosla zica pored papucica u kabinu, ona kutijica je osigurac na kracoj crvenoj, tu kracu spoji na plus od akumulatora, a onda onaj duzi dio crvene zice spoji na tu kutijicu... plava zica je vidim spajana, mozda tebi nece trebat bit toliko duga, sve ovisi gdje ce ti stajati pojacalo, rastavi ih ako ce bit kraca dovoljno duga, sto krace to bolje ... i tu plavu stavis u GND na pojacalu...
ove plave cinc kablove spajas na pojacalo i na HU /radio, radio nisi slikao, ali neki imaju bas cinc izlaze za subwoofer, ako ima, stavis na te... onu tanku zicu na cincevima, ona sluzi kao remote, to spajas pored onog GND na pojacalu di ti pise REM, drugi dio bi trebao ic na radiu, e sad na nekima pise remote ako kod tebe ne pise, morao budes po netu potraziti uz naziv radia ...
ova zica koja ima kao telefonski steker na sebi, to je remote za pojacalo, da podesavas bas, nju ne mozes krivo spojiti, ide samo tamo u predvidjeno mjesto, a ako dosegne zica, mozes je dovuc negdje sebi u kabinu za dodatno podesavanje basa...
kad budes spajao, prvo spoji minus na pojacalu pa onda plus, pa tek onda ostale kablove... preporucljivo bi bilo da odspojis minus na akumulatoru dok to sve radis... i jos jednom dodajem, da minus od pojacala, kad spajas masu, kontakt na sasiju mora biti dobar, tako da dobro oguli do zivog zeljeza prije nego stegnes zicu...
ako ne znas koje zice su plus i minus na subwooferu, uzmi 1.5V bateriju, pa spoji zice na nju, ako membrana ide prema van znaci da su zice onako kako dodiruju polove na bateriji, znaci plus zica je plus na bateriji, ako ide membrana prema unutra, onda je kontra... i sad gledam pojacalo, ima A i B kanal, znaci da bi trebao sub spajati na plus od jednog kanala i minus od drugog kanala, to se zove bridge spajanje... na vecini pojacala pise koji su to plus i minus, ali kod tebe ne vidim , mozda je onda svejedno, ali najbolje da pitas lika od kojeg si kupio na koji + i - minus je spajao...
ps. pazi da ti se cinc kablovi ne dotaknu, mozes spalit izlaze...
evo i jedna slicica koja moze pomoci: