Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Woofer preporuke  (Posjeta: 19704 )

0 Članova i 10 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Tomi_ZG

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Gilera Runner 50 SP
Odg: Woofer preporuke
« Odgovori #60 : 25 Siječanj, 2013, 16:57:29 »
mene vuce cerwin jer je on vise za destruktivni bass nego za istancane visoke i to...
Kog će ti to đavla,pa tu nema ni d od dobrog zvuka,to samo nabija,al ak tebe veseli  ;D

Offline Pulss

• maxi forumaš
  • 2T u Srcu :)
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: 180SP & Batina
  • Moja Kaciga: Vemar
  • MojSetup: Termogrupa by SRAD, OKO pwk 26, Malossi Head
  • MojSpuh: Serijala
« Odgovori #61 : 25 Siječanj, 2013, 17:00:07 »
EVO i mene  ;D

Na utrokanom sam mobu pa nemogu bas pisat..

Neznam ko je pita, al dobia san cinceve sa ovim, malo deblji plavi kabel, autooprema
Pomozite mi ovo spojit i oduzit cu vam se  :glasses9:

Napisa san vec prije da.mi nije bitno da sub razara, ne trazim nista extremno. Neda mi se stavljat oglase da san izgubia tablicu od tresnje i dai stopovi poispadaju..
Mislim da ce meni ovo bit extra, ipak mi je prva muzika u autu.

Slikat cu veceras elipse nazad, jer je piturano ono di pise proizvodac.. I da uzmem prednje zvucnike.

Hvala svima na pomoci i sta su se raspisali..  :notworthy:

EVO pozdrav od mene,cujemo se veceras  :toothy10:

Ustošit kruzing i šaltane bez kuplunga ono " trrrr rrT, trrrrT,  TRRRRRRT, BRAAAAAPAP AP AP " I onda lomit po brdu!

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #62 : 25 Siječanj, 2013, 17:30:54 »
odgovoreno ti je, duzi kabel ti je od +akumulatora, osigurac stavi odmah iznad njega, i on se spaja na + pojacala, - pojacala spojis sa kablom na ramu, negdje oko mulde zadnje skini onu plastiku i spoji, zagrebi malo boju da uhvati dobro masu i stegni...
namjesti snagu pojacala na nekih 80 posto, i cinceve valjda znas spojiti, izlaz sa pleyera na ulaz pojacala i remote da ti se sve istodobno gasi ...

tomy, ja sam vise tip koji voli bolesni bas nego perverzno cisti zvuk.. i ovo sad po pioneera mi je super, za zvuk iako postoji jos masu firmi koje nude vecu kvalitetu
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline Poggiali

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Aprilia Sportcity 250
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagorje
  • Moj Skuter: Piaggio Beverly 400
  • Moja Kaciga: je u vreci
« Odgovori #63 : 25 Siječanj, 2013, 18:34:49 »
ja bi dodao da kad vuces napajanje za pojacalo, vuci ga po jednoj strani, cinceve po sredini recimo i kablove od zadnjih zvucnika po drugoj strani.... nije bas preporucljivo skupa stavljat cinc i naponski kabel, da nebi bilo smetnji.... samim time si stedis posao, da nebudes opet morao radit dupli posao.... neki su cak kablove omatali u alu foliju, sad kolko imas volje za tako nesto, ne znam :D

i kak ti kazu, stavi odmah osigurac kod akumulatora, nedaj boze da zatreba... ja imam ovakav tip, samo ne znam koliko je ampera, nek neko napise, jer ne mogu sad u auto ic gledat...

http://a248.e.akamai.net/pix.crutchfield.com/products/2005/211/h211fh4anl-f.jpeg

Offline kos3

• Tržnica : (+5)
  • forumski biciklist
  • Inženjer eleteh.
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG, Hrašće
  • Moj Skuter: runner 50sp
  • Moja Kaciga: nitro
  • MojSetup: mhr replica
  • MojSpuh: Yasuni r
« Odgovori #64 : 25 Siječanj, 2013, 18:53:49 »
Osigurač stavi 30A ili 40A sasvim dosta to ti je samo radi kratkog spoja, činčeve ne moraš niš omatat samo ih stavi na suprotnu stranu od kabla za napajanje i to je to.

A mene zanima neki setup za telku, znaci koristio bi se i za filmove i mjuzu (nisam neki audiofil, hoću da se čuje a ne da trešti), to bi se spajalo na neki media centar... gledam nešto tipa aktivni sub i sateliti nešto slično Focal Sib&Cub2
 http://www.ronis.hr/focal/891/set-zvucnika-za-kucno-kino-focal-jmlab-sib-cub2-5-1-jet/FOCAL-SIBCUB2-5.1-JET/
Čak sam i zagledao one nove logitech z906.... http://www.preporucamo.com/logitech-z906/2011/03/16/
Help me ili neka vaša preporuka
« Zadnja izmjena: 25 Siječanj, 2013, 19:02:00 kos3 »

Offline Poggiali

• maxi forumaš
  • Aprilia Sportcity 250
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #65 : 25 Siječanj, 2013, 20:08:57 »
netko je bio pohvalio te Focale, ja sam ih imao prilike samo vidit u zivo, ne bas cut, tak da o tome nebi pricao, ali u usporedbi sam ojim logitech z5500, djeluju masivnije, pretpostavljam da ti focal sateliti daju puniji zvuk.... ja bi definitivno uzeo njih prije nego logitech....

Offline Pulss

• maxi forumaš
« Odgovori #66 : 25 Siječanj, 2013, 23:12:40 »
EVO mene opet...

A EVO i slika od opreme, pa da mi pojasnite sta gdje kad to sutra buden spaja  :laughing7:

ova crvena duga zica je pretpostavljam ona sta se spaja na aku i pojacalo.. ove druge 2 neznam, jedna je valjda masa koja se spaja na sasiju

Uploaded with ImageShack.us

ovo plavo su cinovi sta spajaju pojacalo i player right ? a ovo crveno sa kutijicom, ono sta je poggy spomenia, to nzn di ide  :dontknow:

????!!?  :toothy3:

Ovde lijevo se spajaju elipse ? u sredini, ovaj prvi crveni i bijeli pin, tu se spaja sa playerom, a di sub ide, pojma neman..

ps zahvalite mobu sa strasnom rezolucijom slika na kojima se k.. ne vidi
Ustošit kruzing i šaltane bez kuplunga ono " trrrr rrT, trrrrT,  TRRRRRRT, BRAAAAAPAP AP AP " I onda lomit po brdu!

Offline nino-brt

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-4)
  • forumski biciklist
  • *
  • BU?KO RACING TEAM
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: zagreb
  • Moj Skuter: aprilia rs 154 extrema,buggy klr 650 ,tomos a35 (tuned)
  • MojSetup: polini 154 ccm
  • MojSpuh: gianelli
« Odgovori #67 : 25 Siječanj, 2013, 23:37:11 »
plavi kablovi ti idu u radio i na pojacalo nemres fulat ova crna zica na njima ti je signal bez tog ti muzika ne dela takoder na pojacalo REM ... jedna plkava ti je za masu ide na pojacalo ikaroseriju ... ova crvena ti ide na plus na pojacalu i do akumulatora ova rduga kratka ti se nastavlja na tu crvenu na osigruac taj spojis drugi kraj crvene i sve skup na akumulator.. i to treba delat...i d bjela ti ide u romote bass  :icon_thumright:
« Zadnja izmjena: 25 Siječanj, 2013, 23:39:00 nino-brt »

Offline Poggiali

• maxi forumaš
  • Aprilia Sportcity 250
« Odgovori #68 : 26 Siječanj, 2013, 12:49:00 »
Pulss

ove prve zice, crvene drzi skupa bit ce za plus do pojacala, digni haubu pa probaj nac neku rupu, ja sam na octaviji imao gumeni cep koji sam malo probusio i taman mi je prosla zica pored papucica u kabinu, ona kutijica je osigurac na kracoj crvenoj, tu kracu spoji na plus od akumulatora, a onda onaj duzi dio crvene zice spoji na tu kutijicu... plava zica je vidim spajana, mozda tebi nece trebat bit toliko duga, sve ovisi gdje ce ti stajati pojacalo, rastavi ih ako ce bit kraca dovoljno duga, sto krace to bolje ... i tu plavu stavis u GND na pojacalu...

ove plave cinc kablove spajas na pojacalo i na HU /radio, radio nisi slikao, ali neki imaju bas cinc izlaze za subwoofer, ako ima, stavis na te... onu tanku zicu na cincevima, ona sluzi kao remote, to spajas pored onog GND na pojacalu di ti pise REM, drugi dio bi trebao ic na radiu, e sad na nekima pise remote ako kod tebe ne pise, morao budes po netu potraziti uz naziv radia ...

ova zica koja ima kao telefonski steker na sebi, to je remote za pojacalo, da podesavas bas, nju ne mozes krivo spojiti, ide samo tamo u predvidjeno mjesto, a ako dosegne zica, mozes je dovuc negdje sebi u kabinu za dodatno podesavanje basa...

kad budes spajao, prvo spoji minus na pojacalu pa onda plus, pa tek onda ostale kablove... preporucljivo bi bilo da odspojis minus na akumulatoru dok to sve radis... i jos jednom dodajem, da minus od pojacala, kad spajas masu, kontakt na sasiju mora biti dobar, tako da dobro oguli do zivog zeljeza prije nego stegnes zicu...

ako ne znas koje zice su plus i minus na subwooferu, uzmi 1.5V bateriju, pa spoji zice na nju, ako membrana ide prema van znaci da su zice onako kako dodiruju polove na bateriji, znaci plus zica je plus na bateriji, ako ide membrana prema unutra, onda je kontra... i sad gledam pojacalo, ima A i B kanal, znaci da bi trebao sub spajati na plus od jednog kanala i minus od drugog kanala, to se zove bridge spajanje... na vecini pojacala pise  koji su to plus i minus, ali kod tebe ne vidim , mozda je onda svejedno, ali najbolje da pitas lika od kojeg si kupio na koji  + i - minus je spajao...

ps. pazi da ti se cinc kablovi ne dotaknu, mozes spalit izlaze...

evo i jedna slicica koja moze pomoci:

« Zadnja izmjena: 26 Siječanj, 2013, 12:56:21 Poggiali »

Offline Poggiali

• maxi forumaš
  • Aprilia Sportcity 250
« Odgovori #69 : 26 Siječanj, 2013, 13:38:43 »

Offline Pulss

• maxi forumaš
« Odgovori #70 : 26 Siječanj, 2013, 15:52:16 »
Poggi hvala puno na detaljnom obasnjenju. Imas pice i cevape kad se vidimo  :icon_thumright:

Sad san malo kopa po autu, iz playera ide plava zica na kojoj pise AMP remote, pretpostavljam da je to rem, di se spaja ona treca zica sta ide sa cincevima...

Jedini problem je, zice sta idu nazad na elipse sa playera, su provucene kroz desnu stranu auta, a tu san mislia provuc + na aku, a kad bi zice sa playera na elipse prebacia na lijevu stranu, bile bi mi kratke  :angry7: ... jel moguce kasta je neko prije spomenia da ih omotam folijom il necim pa da idu istom stranom.. Ako bas moraju odvojeno onda cu provuc drugom stranom nekako..
Jbg da mi je grad blizu isa bi odma duzi kabel, ovako nista do iduceg tjedna

hvala jos jednom

Offline Biker(ss)

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Live to ride, ride to live.
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Sisak
  • Moj Skuter: SF2 , GSXR 1000 k5
  • Moja Kaciga: HJC IS-17
  • MojSpuh: Yoshimura
« Odgovori #71 : 26 Siječanj, 2013, 16:11:33 »
Inace dok se prcka tako oko toga poželjno je da se + odspoji, a ne - s akumulatora... no dobro

Ta tanja zicica s cincevima sto ide spaja ti se da bi ti se pojacalo palilo kad i radio.. inace se nece paliti.

Gle požljeno je da provučeš napajanje s druge strane jer ti bude šumilo... smetnje bude stvaralo dok slušaš muziku.
Radije ti kupi par metara žice za elipse pa provuci s druge strane  :icon_thumright: nije skupo, par kuna ti je metar.

Sto se tice woofera ne znam sta su ti ljudi prije pisali niti mi se da citati, samo nemoj uzeti sony... uzmi pioneer, kenwood... kasnije kad poželiš jaču muziku poneki digital design ili ground zero.
I naravno strpaj to u kutiju kakvu spada da izvuces svu snagu woofera s nekim prosjecno dobrim portom bilo da je okrugli ili slot ako se radi o wooferu koji ce ici u bassreflex kutiju
———-/´¯/)——--(\¯`\
———/—//———--\\ —\
——--/—//————-\\- -\
—-/´¯/—/´¯\———/¯`\—\¯`\ -/-/--/—/—/-|_—-_|-\---\—\—\  (-(—(—(—/-)--)--(--(-\—)—)— ) -\————\/--/— \—\/————/ --\———— /—— -\-————/ —\-———-(———-)———- / —-\———-\——---/——-- /   :D

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #72 : 26 Siječanj, 2013, 16:50:09 »
pa jednostavno provuci kabel suprotnom stranom od tih gdje su kablovi za elipse
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline Pulss

• maxi forumaš
« Odgovori #73 : 26 Siječanj, 2013, 16:51:27 »
pa jednostavno provuci kabel suprotnom stranom od tih gdje su kablovi za elipse
Pa to, al prblem je opet sta mislim da nece bit dovoljno tog kabela  :toothy12:

Offline Poggiali

• maxi forumaš
  • Aprilia Sportcity 250
« Odgovori #74 : 26 Siječanj, 2013, 16:52:24 »
Poggi hvala puno na detaljnom obasnjenju. Imas pice i cevape kad se vidimo  :icon_thumright:

Sad san malo kopa po autu, iz playera ide plava zica na kojoj pise AMP remote, pretpostavljam da je to rem, di se spaja ona treca zica sta ide sa cincevima...

Jedini problem je, zice sta idu nazad na elipse sa playera, su provucene kroz desnu stranu auta, a tu san mislia provuc + na aku, a kad bi zice sa playera na elipse prebacia na lijevu stranu, bile bi mi kratke  :angry7: ... jel moguce kasta je neko prije spomenia da ih omotam folijom il necim pa da idu istom stranom.. Ako bas moraju odvojeno onda cu provuc drugom stranom nekako..
Jbg da mi je grad blizu isa bi odma duzi kabel, ovako nista do iduceg tjedna

hvala jos jednom

haha, ma nista, samo ti to spoji dobro :D nemoj zuriti i dvaput pregledaj sve prije nego krenes paliti :D

bolje da uzmes duzu zicu ili za silu onim luster klemama dostukas jos komad zice koliko ti fali pa prebacis sa druge strane 

da, ta plavo sa radija je ta zica koja ti treba za remote...

vidjet ces sad kako ce ti svirati sa subom, pa ako je dobro i ako su neke ok elipse, da ih das u oglas, pa si uzmes neki pristojni prednji sistem, to bi ti trebalo bit onda super...

Offline Pulss

• maxi forumaš
« Odgovori #75 : 26 Siječanj, 2013, 17:01:00 »
Ocu ocu.. Nadam se da ce bit dovoljno zice, prebacit cu + sa akua na lijevu stranu, nadam se d ace bit taman...

I onda bez elipsi ?  ;D

Ovo iman naprid u vratima..

Offline Poggiali

• maxi forumaš
  • Aprilia Sportcity 250
« Odgovori #76 : 26 Siječanj, 2013, 17:08:06 »
pa da, ne znam kolko ce biti jak taj sub, ali nekima sub toliko pumpa da "gusi" elipse na polici, pa nemaju nekog smisla  ;D

blaupunkt je ok marka, ali da su barem 2 xD  cek jel to samo taj woofer, nema visokotonac uz njega ?

Offline Biker(ss)

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Live to ride, ride to live.
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Sisak
  • Moj Skuter: SF2 , GSXR 1000 k5
  • Moja Kaciga: HJC IS-17
  • MojSpuh: Yoshimura
« Odgovori #77 : 26 Siječanj, 2013, 17:11:03 »
Ma nece pumpati toliko, nije to toliko jak sub
———-/´¯/)——--(\¯`\
———/—//———--\\ —\
——--/—//————-\\- -\
—-/´¯/—/´¯\———/¯`\—\¯`\ -/-/--/—/—/-|_—-_|-\---\—\—\  (-(—(—(—/-)--)--(--(-\—)—)— ) -\————\/--/— \—\/————/ --\———— /—— -\-————/ —\-———-(———-)———- / —-\———-\——---/——-- /   :D

Offline Pulss

• maxi forumaš
« Odgovori #78 : 26 Siječanj, 2013, 17:18:30 »
pa da, ne znam kolko ce biti jak taj sub, ali nekima sub toliko pumpa da "gusi" elipse na polici, pa nemaju nekog smisla  ;D

blaupunkt je ok marka, ali da su barem 2 xD  cek jel to samo taj woofer, nema visokotonac uz njega ?
Ahaam sad kuzin  ;D

ugl ovo iman u autu  ;D

znaci naprid 2 ovakva ispod sajbe  :toothy12: http://www.bug.hr/_cache/c0fe86283ff2a348340cf1c3ba6f6d9c.jpg

Onda 2 ta blaupunkt u vratima

nazad 2 elipse i sub

Offline Poggiali

• maxi forumaš
  • Aprilia Sportcity 250
« Odgovori #79 : 26 Siječanj, 2013, 17:21:07 »
aha, dobro onda, budes sam vidio... ja sam isto prvo imao elipse spojene na HU , pa sam stavio amp i sub u gepek, nakon toga vise nisma cuo elipse :D  a nije bila neka mrcina od suba, 150rms-a je imao na 4ohma