Mrzim zatucane prasce....
Danas žena i ja na skuteriću nadomak kuće, par semafora i tu smo, medjutim...
Krećem na semaforu, do idućeg imam 500m, kad prasci u pasatu pokušavaju da me preteknu bukvalno gurajući me iz moje trake. Da se razumijemo, vozim desnom stranom, otprilike do metar od ivičnjaka ili druge kolovozne trake, uvijek pratim u retrovizoru ko je iza mene i šta radi. Ne budalešem se i ne divljam, koristim signalizaciju i poštujem saobraćajne znakove.
Pomjerim se sasvim desno, debeli prasac mi pokazuje rukama da se moram pomjeriti da oni prodju.
Dam desni žmigavac, prestrojim se u traku za desno, svirnem prascima , kad eto i njih za mnom.
Stajemo na slijedećem semaforu, otvaraju prozor i prasac za volanom mi govori da moram da vozim desnom stranom. Ja mu odmah odbrusim da vozim desnom i da sam takodje učesnik u saobraćaju kao i on. Poče on da prijeti, ja mu odmah kažem da ću da nazovem policiju (patrolna kola su bila par stotina metara niže, šteta što nije iša u tom pravcu) pa da oni riješe problem. Znam ja da ne bi dočekao policiju, jer bi se prasci čak i tukli, ali ne bi ja ni njih čekao da izadju iz auta.
Dam gas i odem.
Hajmo reći da mi je ovo prvi put da imam ovaj tip neprijatnosti otkad vozim skuter. Bilo je do sad nekih uletanja u kružni i slično, ali bez verbalnog konflikta.
Definicija prasca: Mješina sa našarafljenom kockastom glavom koja proizvodi neandrtalske zvukove.