Dugo sam se mislio između Nexusa i nekih drugih opcija i konacno sam pocetkom ovog mjeseca kupio Nexusa 300...
Od 3. ozujka sam uspio nabrati 540km i cekam prvi servis na 1000. Prosao sam slicne dileme kao i izgleda svi vlasnici Nexusa, kao npr. kočnice dok se ne razrade - u prvim kilometrima sam se jako razocarao/uplasio da je to sve od kocnica, ali kasnije je sve leglo kako treba...
Mogu reci da su moja ocekivanja premasena. Odlicno lezi, malo trosi (oko 3,5l/100km), potvrđujem sve prednosti i "mane" koje su naveli
Harichello i
ZOX147, a to su:
Malo je i tezak (200kg s punim spremnikom), tezak za upravljanje na nizim brzinama (po gradu), malo slabije koci (mozda zato sto je nov), kaciga jedva da stane pod sjediste, visok polozaj sjedenja (jedva dodirnem cestu)Prijatelj mi ima Nexusa 250 i vjerujte da je velika razlika u elastičnosti motora! U startu ga pustim 15-20 metara u prvih par sekundi!!
A još veća je razlika prilikom starta na uzbrdici!Dodao bih još samo jednu manu, koja je po mom misljenju i jedina prava mana ovog skutera. Polozaj i izvedba nogara (oslonaca za noge) za suvozaca su morali biti izvedeni drugacije, pa makar na racun dizajna. Na dulje relacije (prijatelj mi ima isto nexusa 300, pa sam bio i suvozac) suvozac osjeti tanje sjediste i neudobne nogare. Ne opire se cijelim stopalom, a ako ste viši, zabole i noge i leđa. Ili, ako vozite curu koja se ne drzi iza za rucke nego vama oko pasa - onda se nemoze dovoljno oslanjati na nogare i vozac svako kocenje osjeti na leđima...
Ali uostalom - ko šljivi suvozaca i njegove probleme