Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Kompresor za po doma, preporuke!  (Posjeta: 4956 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline danc00

• Tržnica : (+19)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Krapinske T.
  • Moj Skuter: ZX-6R
  • Moja Kaciga: Airoh Pit-OneX
  • MojSetup: XD
  • MojSpuh: Akrapović
Kompresor za po doma, preporuke!
« : 13 Studeni, 2012, 13:14:49 »
Trebal bi kompresor, meni je zapel za oko ovaj iz Lidla:

http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-BDBAC73A-2EA48B7F/lidl_hr/hs.xsl/index_28687.htm

Uljni je, druka 8bar-a, i čini mi se ok jer ima 3g. garancije. Jel ga neko kupil možda?

Kompresor  mi treba za po doma....znači nikakvi fuševi se nebudu radili s njim ni profi poslovi, da imam za pumpat gume, pošpricat ogradu i neke sitnice te za šrafit po skuteru...

Ak ima kakva akcija za kupit drugdje novih kompresora recite mi  :icon_thumright:
2006.-2012.Yamaha Aerox 46, by danc00
2012.-2013 Gilera Runner VXR
2013- Kawasaki 636

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
Odg: Kompresor za po doma, preporuke!
« Odgovori #1 : 13 Studeni, 2012, 13:20:05 »
Nemre mi opće link otvorit,al ja mislim da se radi o 50 l, i da košta oko 850 kn,jel tak?
Tak se negdje kreću cijene i u bricostoru,možda čak i jeftiniji se da nać,od njihove marke...Pa se i tam navrni...
Ili najbolja opcija još,pogledat po njuškalu kaj se nudi, da se nać u pol cijene...
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #2 : 13 Studeni, 2012, 13:20:27 »
ako vec ides na te male od 24l, pogledaj u pevecu, mislim da ih ima i jeftinije nego taj u lidla, i uzmi bez ulja , nemas nikakve brige s njim...

za te poslove koje si rekao ce biti sasvim ok.. ja evo pratim hoce li se pojaviti neki malo jaci da nije skup da si ubodem jer je ovaj od 24l stvarno preslab
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline danc00

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #3 : 13 Studeni, 2012, 13:59:17 »
Ja bi baš uljni, vele da su trajniji  :dontknow: Ovaj iz lidla je puno jači od konkurencije sa 24L ima veći protok i jači je, piše 2.2KS. Je mala zapremnina ali brzo druka tak da s tim valjda nadoknačuje :dontknow:

Kakav je ovaj...niš ne piše o njemu a 50L je!?
http://www.bricostore.hr/kompresorivei-strojevi/302600-goon-50l-kompresor-.html
« Zadnja izmjena: 13 Studeni, 2012, 14:09:47 danc00 »
2013- Kawasaki 636

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
Re: Kompresor za po doma, preporuke!
« Odgovori #4 : 13 Studeni, 2012, 14:17:33 »
Ovaj iz lidla je 24l. Moja preporuka je 50l uljni i ako je ikako moguce, sto jaci. Trenutno je 2ks standard, al mozda se da jos naci 2,5ks. Ralika je velika, a mozda najbitnije, ovi od 2ks trebaju deci dva ulja, dok ovaj moj od 2,5ks ima 0,9l ulkja u sebi, a ulje osim sto podmazuje i hladi, pa je bolja opcija. Sto se konstantnog protoka zraka tice, razlika izmedju 2 i 2,5ks je nekih 20tak % sto nije malo

Offline vanjossi

• Tržnica : (+12)
  • maxi forumaš
  • 2T 098 593 105
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Pula
  • Moj Skuter: Gilera Runner SP 180
  • Moja Kaciga: airoh
« Odgovori #5 : 13 Studeni, 2012, 14:31:59 »
ja imam od 50, frend od 24 razlika je velika, jer u principu njegov stalno mora raditi da bi obavljal ko moj

ja sam prije 4 god cca platio 1000 kn iz peveca nisam nikad stavio ulje u njega niti imao neki kvar
Cuje se ovako "tok tok tok tok toktok tok tok tok toktok tok tok tok",naravno,ako je auspuh sa katalizatorom,ako je bez katalizatora onda se cuje "tak tak tak taktak tak tak

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
« Odgovori #6 : 13 Studeni, 2012, 14:54:46 »
evo ti primjer meni je neki žnj marke, (malossi crveni) suhi

na proljece je znao raditi u komadu po 8-9 sati dok sam farbao ogradu i nikakvih problema... u godinu dana je odvrtio preko 200 sati pa mu nista, a ima mu par godina..

Offline danc00

• maxi forumaš
« Odgovori #7 : 21 Studeni, 2012, 15:53:15 »

Evo nabavil sam kompresor, onaj iz lidla. Kompresor je odličan, ima 2.5KS i druka ko blesav, nadruka 8bar za čas, ima mislim oko 2850okr...jedino kaj je dosta bučan, ali ni to nije tak strašno, to mi zapravo ne igra nikakvu ulogu pošto je u garaži.

Zanima me samo jel se može podesiti da on druka do recimo 9-10bar ? Čisto me zanima kak se to narihta, jer on sad druka na 8bar i onda se isključi i kad tlak padne na oko 5bar ope počne drukati.

Šlauf sam kupil s nutarnjim promjermo 9mm(10m), deblju verziju na svu sreću, jer nisam znal bil je još jedan tanji(6mm) ali Pralas mi je potvrdil da s tim debljim pištolj na zrak radi bolje(jer tanji ima ko neku redukciju na onoj spojnici). I u Lidlu sam odmah uzel onaj set za 90kn...di se dobi pun k nastavka(sve osim šprice)
2013- Kawasaki 636

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
« Odgovori #8 : 21 Studeni, 2012, 15:57:15 »
na tome crvenome sa iglicom se rikta do koliko puni.. ali jel se to skine pa zateze ili kako neznam, ja ako mi bas treba rukom stisnem tu iglicu kako nebi otpustio visak pritiska sve dok ne postigne zeljeni pritisak

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
Re: Kompresor za po doma, preporuke!
« Odgovori #9 : 21 Studeni, 2012, 15:57:50 »
Steta kaj je 25l, al motor i pumpa mu je isti ko moj. Moj tvornicki druka isto 8 bara, ali sam podesio na malo ispod 9. Jedino sto ne mogu regulirat kad da pocne punit jer je samo jedan seraf, a on odprilike puni kad tlak padne za nesto manje od 2 bara. Seraf je ispod poklopca gdje je prekidac za paljenje i polako ga kljucem okreci u desno da povecas max tlak. Ne vise od 1/4 kruga izmedju isprobavanja

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
Re: Odg: Kompresor za po doma, preporuke!
« Odgovori #10 : 21 Studeni, 2012, 16:00:08 »
na tome crvenome sa iglicom se rikta do koliko puni.. ali jel se to skine pa zateze ili kako neznam, ja ako mi bas treba rukom stisnem tu iglicu kako nebi otpustio visak pritiska sve dok ne postigne zeljeni pritisak

Meni se cini da ti pricad o sigurnosnom ventilu koji se isto da stelat tako da odprilike pocne ispustat zrak na pola bara vise nego sto je podesen kompresor.

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
« Odgovori #11 : 21 Studeni, 2012, 16:05:13 »
da, ja sam kontao da se na njemu nekako i stela, jer sam drzanjem njega nadrukao na 9-9,5 bara

Offline danc00

• maxi forumaš
« Odgovori #12 : 21 Studeni, 2012, 16:08:18 »
Aha znači ovo sa iglicom crveno je SIGURNOSNI ventil, njega stisnem nutra dok druka i onda mi može nadrukat malo više?

A Ako hoću da mi stalno druka više onda zategnem malo vijak ispod sklopke, sam dobro razmel?

Ma kompresor je jak nema kaj, ali nisam mogel naći za male pare 50L, ovog sam platil 500kn starog dva dana...a ima 3g. garanciju. Isplatilo mi se pa sam ga uzel.
2013- Kawasaki 636

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
Re: Odg: Kompresor za po doma, preporuke!
« Odgovori #13 : 21 Studeni, 2012, 16:09:22 »
da, ja sam kontao da se na njemu nekako i stela, jer sam drzanjem njega nadrukao na 9-9,5 bara

Onda ti je krivo podesen kompresor jer sigurnosni ventil sluzi da kad kompresor "poludi" i pupma previse, visak zraka ima kamo pobjec da ne eksplodira boca

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
« Odgovori #14 : 21 Studeni, 2012, 16:10:51 »
ajm reci da, iako je onda pametnije sigurnosni ne dirati, ali eto moze posluziti ako je ono na par trenutaka potrebno a neda ti se stelati...

alfa, ne, meni kad dodje do 8 i krene malo preko, motor se ugasi, a na ventil izadje razlika izmedju tlaka kojeje nadrukao i nastelanih 8

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #15 : 21 Studeni, 2012, 16:21:16 »
alfa, ne, meni kad dodje do 8 i krene malo preko, motor se ugasi, a na ventil izadje razlika izmedju tlaka kojeje nadrukao i nastelanih 8

Znaci da je sigurnosni postelan malo presigurno  ;D
Da se i to sredit - ima 2 matice. Jedna je osigurac, a drugom stelas kad ce se aktivirat. Vrijedi isto ko i za stelanje kompresora - vrlo mali pomak, ne vise od 1/4 kruga

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #16 : 21 Studeni, 2012, 16:22:13 »
Aha znači ovo sa iglicom crveno je SIGURNOSNI ventil, njega stisnem nutra dok druka i onda mi može nadrukat malo više?

A Ako hoću da mi stalno druka više onda zategnem malo vijak ispod sklopke, sam dobro razmel?

Ma kompresor je jak nema kaj, ali nisam mogel naći za male pare 50L, ovog sam platil 500kn starog dva dana...a ima 3g. garanciju. Isplatilo mi se pa sam ga uzel.

Sigurnosni ventil nemoj uopce dirat nego skini poklopac tlacne sklopke i slikaj pa cu ti reci sto napravit (mozda imas i 2 serafa za stelanje - u tom slucaju je jedan za max tlak, a drugi za minimum kad ce se upalit kompresor). Tek nakon toga ako bude potrebe, prckaj po sigurnosnom ventilu
« Zadnja izmjena: 21 Studeni, 2012, 16:24:13 3alfa3 »

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
« Odgovori #17 : 21 Studeni, 2012, 16:23:40 »
dobro je znati onda.. sumnjam da ce mi trebati, to nekad za pistolj mi potrebno samo... ionako mi je odavno preslab za potrebe pa gledam neki od barem 100l i 250-400l zraka u minuti

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #18 : 21 Studeni, 2012, 16:25:58 »
... a da bi znao kako postelat sigurnosni ventil, treba samo za test tlacnu sklopku podesit bitno vise od onog sto hoces, pa vidjet kad ce sigurnosni pocet pustat i tada ga postelat. Ali u cijeloj prici treba dobro pazit da tlak ne poraste u opasnu zonu - ja se nebi igrao preko 9,5 - max 10 bara za taj test.

Ionako nije neki veliki dobitak kad se pretjeruje - za svaki bar samo 25 litara u slucaju ovog kompresora. Osobno bi ga stavio kao i svoj - na 8,5 - max 9 bara

Offline danc00

• maxi forumaš
« Odgovori #19 : 21 Studeni, 2012, 17:05:08 »

Sigurnosni ventil nemoj uopce dirat nego skini poklopac tlacne sklopke i slikaj pa cu ti reci sto napravit (mozda imas i 2 serafa za stelanje - u tom slucaju je jedan za max tlak, a drugi za minimum kad ce se upalit kompresor). Tek nakon toga ako bude potrebe, prckaj po sigurnosnom ventilu

Bum slikal kad bum prčkal nekaj, sad mi se ne da sve ići raskapat ;D , Ma samo da znam kad zatreba, jer ono i na 8bar je super...više je problem to kaj ima 24L i tlak odmah padne, pogotovo sad kad imam to deblje crijevo...jednostavno ga isprazni dosta brzo, da je 50L bilo bi taman al eto, kaj je tu je. I ovak sam zadovoljan, za po doma je odličan, brz i jak.

Kad posudim pištolj javim kak radi s njim, pa bum onda slikal tu sklopku da mi veliš kak se to naštela.

Dobro je kaj ima dva brza izlaza, jedan ide drito iz kotla, dok drugi izlaz ima svoj ventil (regulirajući pritisak) znači kad upiknem u ovaj ravni onda mogu i posebno štelat tlak na njemu kolko mi je potrbno a da ne diram glavni ventil na kotlu...to dobro dođe kod špricanja gdje je preporučljivo stavit na 4-5bar. Probal sam i tak i to je ok, manje troši zrak i nema pada tlaka tolko jer može stalno drukat na 5 bar bez pada tlaka ispod 5.
2013- Kawasaki 636