Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Pure jet,trokira gubi gas, pali se narancasta lampica..greske 8,6,7  (Posjeta: 12169 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • ja sam Brale
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
Odg: Pure jet,trokira gubi gas, pali se narancasta lampica..greske 8,6,7
« Odgovori #20 : 15 Studeni, 2012, 02:07:01 »
Da starter...
A nalazi se na bloku,nemam nikakvu sliku da ti pokažem točno...
Kaj se auspuha tiče,tam di je crveno,ne utječe na performanse nekaj,jedino je glasniji auspuh vjerojatno...
Ako velis da se širi,mogel bi i popucat...
A na žutom,vjerojatno nisi dobro namjestil spuh pa je curilo ulja i goriva sa strane...
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline Lumos_

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Pula
  • Moj Skuter: Gilera Runner PJ
« Odgovori #21 : 18 Studeni, 2012, 01:22:00 »
znaci kazes da nebi trebalo biti utjecaja,jer crtica je kazem onako mala ali opet vidi se da iz nje izlazi dim po tragovima oko nje..cuo sam da zna utjecat da slabije malo vuce motor kad je probusen auspuh,mada je ovo neka mala rupica ali opet me nervira,neznam ni kako je nastala uopce -.- ..a sto se zvuka tice mislim da se maaaaalo malo promjenio,odnosno nije sasvim promjenio vec kao da varira zvuk cjelo vrijeme dok stoji u leru,i kao da šušti auspuh mi se cini,trese vibrira..

a sto se paljenja tice,evo 10 puta upali bez ikakvog problema,onda jednom opet to zasteka pa narednih 5 puta sve super pa opet 1 malo zatrokira,ali sam skuzio da kad stisnem botun,znaci cuje se klik i onda tisina sekundu i tek pocne onda verglat i upali a u toj tisini uopce ni ne baca iskru,jer da baca iskru cuo bi ju :icon_scratch:

a sto se tice startera,ako je on u pitanju zar nebi on trebao riknut momentalno  kad  ima kvar,ane ovako trokirat..

dal da otvaram blok malo pogledat ili bolje ne? bi mogo otvorit blok bez da ista drugo skidam dok stoji na nogari i bez da ista sj**** okolo,osim airboxa,moram ga maknut jer do vide ne dodem

i dali ga mogu upalit bez poklopca a da ne bude kakvo sranje :/

i ler gas mi nekad radi nekad ne,kad je skuli hladan i upalim ga kotac vrti ok,ali kad se zagrije uopce ne vrti kotac u leru :icon_scratch:

i jos nesto,prilikom paljenja mi vergla sekundu,sekundu ipo uvjek,a kad sam imao karburatora palio je na prvi zub,kako stisnes dugme tako kresne..e kad sam uzimao PJ rekli su da je to kod njih normalno tako...i ok ja sam to prihvatio s obzirom da nikad se pije nisam susreo s PJ..ali kad sam imao bio problem sa gusenjem od malog zazora svjecice,dogodilo mi se da je nekoliko puta zaredom kresnuo na prvi zub sto me skroz iznenadilo   :dontknow:  zanima me ta vremenska duzina verglanja kod jetova i ditekova s obzirom na karburator,dali stvarno verglaju duze ili pale ko i carbus
« Zadnja izmjena: 18 Studeni, 2012, 01:52:04 Lumos_ »

Offline ivek_sr

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • tehnička podrška
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moja Kaciga: Arai Condor
« Odgovori #22 : 22 Studeni, 2012, 10:01:54 »
Blok otvarat tj deklo sastrane na runneru mozes sam netko treba bendix drzat da ne pobjrgne po ventilvar ali nije na tim masinama to preporucljivo a za i.e. masine je normalno da verglaju po sekundu, sekundu i pol. Upali ti na zub kad je masina topla al kad je hladna treba joj malo.
4t u srcu <3

Offline Grale

• moderator
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
« Odgovori #23 : 22 Studeni, 2012, 10:16:58 »
Mores ga upalit bez dekla ali tu neko mora stisnut bendix sa šarafcigerom il nečim,isto kak ti je ivek rekel...
Al ga nemoj baš dugo tak držat,ipak na osovinu iz getribe treba ležaj kojeg onda nema dok je deklo skinuto...
Ovo za ler,dok je hladan,radi pod cokom,tj.pod nešto većim okretajima,pa onda vjerojatno malo okrene kotač,a dok je hladan,radi na nešto nižim pa ga ne okreće...Jasno normalno...
U vezi paljenja,ja mislim da sam ti već napisal,al ok,za razliku od karba,duže bude verglal hladan,a topli odma na zub treba upalit,ipak karb nema kompresor...
Ovo šta je rupica na auspuhu,nebi smjelo nist utjecat,jedino bit malo glasniji...

Offline *JOHNSON*

• Tržnica : (+1)
  • forumski biciklist
  • Moj Skuter: Aprilia sr50 Ditech
  • Moja Kaciga: Shark
  • MojSpuh: Serijala :D
« Odgovori #24 : 25 Studeni, 2012, 00:40:27 »
Purejet ce ti kad ga nakon sat i pol dva neprestane voznje ugrije e onda e palit na prvi zub do tad ce uvjek verglat :D
Nevozi brze nego sto tvoj andeo cuvar moze letjeti.

Offline Lumos_

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #25 : 25 Studeni, 2012, 01:17:28 »
sad mi je malo jasnije hvala na odgovorima :headbang:

jel zna netko mozda dal ima ovdje na forumu pa da mi linka kakvu temu o blokadam na purejetu,i ako ima koja tema sa pokojom slikom objasnjenjem i to..ili ako se netkom da pa da ne trazi nego ukratko da mi pojasni taj..auspuh b lokada se skida ko i na karburatoru ali di su ostale dvije,koliko sam cuo ima ih 3..

i koliko bi trebao km/h ici serijski p.j  bez blokada,kazaljka mi je na 70-75 konstantno ovisno naravno o cesti,zavojima,malo gore dole i tako ali uvjek mi se krece oko 75,nizbrdo 80 i vrlo slabo prelazi crtu od 80,skoro pa i ne bas..a negdje sam procitao ako se ne varam da serijski bez blokada ide cak malo vise od 85 a nizbrdo i 95 km/h..pa evo da vidim s vama koj vozite jet i ditek kako stoje stvari s vasim ljubimcima

Offline Grale

• moderator
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
« Odgovori #26 : 25 Studeni, 2012, 01:27:17 »
Ak se ne varam samo na variomatu je blokada...
Purejet bi trebal serijala ko i ostali piaggio ić oko 80 realnih...Sad kolko je to po satu,neznam...
Krivca potrazi u prijenosu za slabu krajnju

Offline *JOHNSON*

• forumski biciklist
« Odgovori #27 : 25 Studeni, 2012, 17:54:03 »
Moj je iso 80 po satu njegovom a ovja me s nrgom 2005 s auspuhom (karb) i malosi varijomatom jedva pratio :D

Offline ivek_sr

• maxi forumaš
  • tehnička podrška
« Odgovori #28 : 25 Studeni, 2012, 18:24:59 »
Nemoguće je stavit el. blokadu na i.e. mašinu
4t u srcu <3

Offline Lumos_

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #29 : 25 Studeni, 2012, 19:45:37 »
ma ne ne nebi ni stavljao nikakve elektronske blokade,nego pitam za blokade posto sam cuo da pure jet ima 3 pa mi je bilo onako ???   kakva je to treca   ???    ta blokada na variu je onaj plasticni prsten ispod remena ?? a bivsi vlasnik je krpao auspuh jer se vidi di je stajalo sljepo crijevo..

ako vratim blokadu na variomat a ne diram auspuh,kolika ce mu bit krajnja?je dovoljno za proc tehnicki ili bi morao vracat sljepo crjevo odnosno zamjenit auspuh za taj dan zbog brzine a i dali je njima vazno d vide da je gore sljepo crjevo?

Offline Lenko

• moderator
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zemun
  • Moj Skuter: Aprili SR 50 Di Tech
  • Moja Kaciga: XXX
  • MojSpuh: ZX
« Odgovori #30 : 25 Studeni, 2012, 22:37:52 »
Ima više načina da vratiš blokadu...najgora i najnepoželjnija je sa vraćanjem slepog creva...

Offline Grale

• moderator
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
« Odgovori #31 : 25 Studeni, 2012, 22:39:48 »
Samo stavi prsten,al širi za mm,ja mislim da bi oko 8 mm bilo dovoljno da nejde prek 55...
Izgled auspuha nema veze s prolazom na tehničkom

Offline Lumos_

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #32 : 26 Studeni, 2012, 14:27:10 »
ma nebi ne vracao sljepo natrag nego pitam tek toliko samo zbog tehnickog dali im je to bitno da vide gore..u krajnjem slucaju bi auspuh zamjenio (iako ni neznam tko jos uvjek uopce ima sljepica na auspuhu -.- ) ..ugl ako. je sljepo crjevo nebitno onda super..cu stavit samo siri prsten pa cemo vidjet kako se krece sa brzinom ako treba sta da se jos ustima..ali do tad ima vremena.

e da vas pitam  kakva iskustva imate sa uljima za injeksn masine,tip ulja,kvaliteta i tako..dali injeksni zahtijevaju nesto posebno sa uljima..ja sam evo zadnja 3-4 puta tocio svaki put drugo ulje,vjerojatno nisam trebao ali sam kemijao malo da vidim ako ima kakva razlika..naslusao sam se svega od onih najobicnijih ulja,polusintetike sintetike bla bla pa sad vise nisam pametan,jedni kazu stavi sintetiku radi XY stvari drugi nemoj fullsintetiku radi YX ostaje crno na klipu od nesagojevanja do kraja i tako..malo je ovdje kod nas ljudi koj voze injeksne pa sve to sto cujem mi govore ljudi s karburatorom,ne kazem da se ne razumiju u motore,ulja ili takvo sto ali bolje da se savjetujem sa nekima koji voze injeksne za svaki slucaj  :headbang:

zadnje sam stavio Ina Delta 5 ali evo imam doma jednu kantu isto Delte 5 ali sintetika,zlatna boca,pa eto dali da tocim ili da idem kupit kakvo drugo,koje vi preporucujete? :happy3:

Offline Grale

• moderator
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
« Odgovori #33 : 26 Studeni, 2012, 14:32:47 »
Koja bolan ina?
Nemoj to tocit više,jel je to 2 t uopće?
Uzmi motul,repsol,shell,silkolene polusintetiku,jbt 60 kn litru a traje ti prek 2-3 tisuće km,za sintetikom nema potrebe

Offline Lumos_

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #34 : 26 Studeni, 2012, 22:52:41 »
nije ne..ovaj je bio 4 t ..ma isprobao sam ih 3-4 namjerno jer sam bio lud vise,pio je ko smuk jbt pa sam hito vidjeti dali je do ulja mozda,neznam sta mu je..svakih 800-1000 km a mozda i manje moram novu bocu tocit o.O ..

kazes motul,repsol,shell.. ..slab je izbor kod nas gledao sam..sve neka ŽNJ ulja ili INA -.-'
ajde potrazit cu jos sutra na par mjesta i hvala usput

ej kad spustam u manje okretaje recimo kod semafora ili stopa osjecam da mi pocinje vibrirati skuli,pogotovo kad kocim i kad  naglo padne brzina i okretaji,a isto tako i kad vozim recimo do 30km/h ima lagane vibracije,u velikim okretajima i brzini to bas i ne osjetim,malo mozda ali ne toliko,sumnjam da je mozda kvacilo,remen ili roline ali nisam siguran

je netko imao slicnu situaciju pa da zna tocno rec sta je to ili da kemijam..jer imam osjecaj kad zavibrira ko da ce mi klip jednom u supku zavrsit hahaha malo nervira taj osjecaj pogotovo jer mi i guzica i volan vibriraju  :headbang:

Offline Grale

• moderator
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
« Odgovori #35 : 26 Studeni, 2012, 22:56:25 »
4 t ulje si tocil?
Izlij to van i natoci neko od gore predloženih...
Vibracije su širok pojam,probaj zvono i kvacilo malo posmirglat,možda bude bolje

Offline Lumos_

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #36 : 26 Studeni, 2012, 23:18:50 »
a probat cu sutra prekosutra malo osmirglat i remen pogledat samo da vrijeme uhvatim da ga otvorim na miru i da pogledam..sam mislio ako je netko imao sta slicno pa da je rjesio pa da me uputi da ne srljema okolo naokolo ali ako treba i tako cemo probat rjesit

ma sipao sam da 4t slucajno jer su sve boce bile od 4-5 litara a trazio sam litru i stajala je na polici pored 2taktola litra Ina delta5 pa nisam ni citao sta pise nego automacki zgrabio da napijem ovu pijanduru

Offline ivek_sr

• maxi forumaš
  • tehnička podrška
« Odgovori #37 : 27 Studeni, 2012, 10:44:07 »
Daj ne seri :) koji si ti kralj... pa normalno da nejde čovjeće 2t skuter nemre sagorit 4 t ulje, ali podmazivanje je sigurno bilo na razini a vozil je samo zato što ne radi mješavinu ulja i benzina, preporuka motul 710 unutra i nemaš brige... još jednom koji si ti kralj...4t ulje u 2 t-a  :toothy12:
4t u srcu <3

Offline *JOHNSON*

• forumski biciklist
« Odgovori #38 : 27 Studeni, 2012, 10:52:54 »
Men se i bas nije nesto pokazo motul dok sam vozio na njemu nije dobro sagorjevalo i uvjek je bilo masno oko auspuha,a kad sam prije sipo castrol 47kn litra onaj crveni nikad nije bilo kapi masnog oko auspuha tako da je po meni bolji kastrol.Bio je nako u sivoj boci s cepom sto izvuces i sam naspes :D  E ovako je bilo.KLIK
« Zadnja izmjena: 27 Studeni, 2012, 10:55:50 *JOHNSON* »

Offline Lumos_

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #39 : 27 Studeni, 2012, 12:59:11 »
heheheh bilo je KLIK  :headbang: rspct..

a pogledat cu danas,idem do grada pa da vidim,naso sam kad sam bio na jobu Liqui moly jbt nisam ni znao da ta trgovina postoji tu kod mene o.O tako da cu popodne ic pogledat sta nude tamo pa cu vidjeti i za taj motul i castrol sta nude i jos je Gralenabrojao par pa cu vidjeti sta od toga ima..zapisao sam si na papir i ovog puta cu citat  :icon_thumright:

a sta ocekivat od budale kad sam brzoplet bio hehe dobro da nisam maslinovo stavio extra djevicansko    :angry7:
hhehhehe :toothy9: pamet u glavu na greskama se uci  :icon_thumright: