hmmm..evo mali update..mozda malo preziznije da jos pojasnim i dodam koju recenicu,mozda netko pepozna u cemu je rjec..
dakle zaboravio sam napomenuti da mi je znao svako toliko sam od sebe povecavat okretaje u leru,nesto kao da dajem gas ali bez da ista diram i uocio sam da mi je voda za hladenje curila vani kroz cep i po njemu unutra koliko god da stisnem cep,a kad otvorim pjena bude do vrha skoro.Za taj dio sam ja sam kriv jer ocito nisam dobro uocio koliko sam sipao vode,malo sam se precjenio,voda mi je bila prst iznad maximuma. a sve to sa lampicom zapocelo je 20 minuta nakon sto je mi skuter pao na ljevi bok prije toga nikad (tu i tamo nesto je uvjek bilo neke sitnice druge ali lampica ne),prvo se pocela jednom palit pa dvaput pa ni jednom i onda sve cesce i cesce dok nisu pocela sva ova sr*nja sa gasenjem gasom i time.sve postepeno do ovog sada..
hmm..dakle prica sljedeca..
Tu vecer prije nego sam postavio pitanje pustio sam skuter na benzinskoj otprilike 5-6 kilometara od kuce jer je nepodnosljivo trokirao,palila se lampica gubio gas drugim rjecima ko da je umirao.Tu vecer sam uocio to s vodom i nako sto se motor ohladio izvukao sam vodu vani iz skutera do minimuma,misleci da je to mozda to,s obzirom da ga moci izunutra i s obzirom da mi baca greske 8,7,6 vezano za struju gdje se spominje i mokri spojevi i sve to.Dakle izvukao sam vodu,i dalje se on ponasao kad sam ga upalio i vozio isto,mislim pretpostavljao sam da je i i dlaje mokar unutra pa sam ga pustio preko noci i sutra dan po danu da se osusi pa sam oko 5-6 otisao po njega.Dosao sam upalio ga lampica je i dalje svjetlila i dalje se on ponasao isto nekih 20-30 metara,tu sam stao pustio ga da malo radi u leru i procackao rukom po konekcijama na tps-u i zelenom injektoru,kad sam se digo lampica je bila ugasena..e sad dali je to bilo slucajno i nepovezano sa time sto sam napravio pa mi se samo ucinilo da moze bit do neceg od toga,ili je stvarno bilo do neceg od toga nemam pojma ugl. sjeo sam na njega i odvezao se doma bez problema,na pola puta sam stao i namjerno opet rukom procackao sve i lampica se upalila sam skuzio ,opet malo sve procackao ugasila se i nastavio doma.Dali je to povezano sa mojim cackanjem ili ne,ili stvarno sasvim slucajnost,pojma nemam iskreno.Uglavnom ja sam stigo doma bez problema,kao da mu nikad nista nije bilo..hmm dali je do mog cackanja ili vode neznam opet..jer evo od kad sam izvuko vodu i kad se osusio sve je bilo ok..znaci doso sam po njega 2-3 minute me za*ebavao i vise nista..
e sad sljedece..dosao sam doma i na posao:
-izvuko sam vodu (tu vecer) i sad je recimo prst iznad minimuma i nista ne curi,to je ok.
-ocistio,osusio,izolirao sve spojeve i kojekakve konekije
-tps nisam mjenjao,vec sam malo povecao ler gas (jer vidim da mi je limitator bio malo prenizak),izolirao i ucvrstio
tps konektor i ocistio usput filter zraka
-svjecicu sam zamjenio,tek toliko da isprobam obje kako se ponasa za svaki slucaj i obje rade vrhunski i vratio sam ovu koja je i do sad bila Denso jer nema ni 2000 kilometara na njoj
-povecao sam zazor na svjecici na 0.9 (i mogu reci da osjecam da puno bolje radi nego prije na 0.6 sto mi je bila)
Koliko se sjecam to je bilo to nista vise nisam radio ja mislim..kresnuo sam ga i upalio bez greske bez lampice,trokiranja,ler gas radi super odlicno vrti tocak ljepo lagano zvuk sve 5 nikakve naznake icemu losem..provozam ga 10-20 kilometara po kvartu ako stane bar da sam blizu..i nista,ni A ni B,sve radi sve funkcionirao sve super.
I znaci evo vec 4-5 dana vozim se bez greske,bez ijedne naznake pa ni najmanje da nesto ne funkcionira.
I danas negdje oko 5-6 krenem doma upalim ga sve 5 napravim 2-3 kilometara rastegnem ga 80 ravnica i ulazim u kruzni tok,nisam niti zakocio niti stao,nego kako sam pustio gas radio je jos 2-3 sekunde i ugasio se sam,ostala samo lampica injektora upaljena (i svjetla naravno)..znaci bez ikakve naznake samo paff..palim verglam nece,nece i nece..kao da uhvati na pola sekunde da se upali ali nista,dk drzim dugme nekako se napreze ali cim pustim opet se ugasi sam..takoder greske pokazuje 8,7,6..
E sad,skuzio sam da mi je konektor na zelenom injektoru nekako labav,i nakon odredenog vremena voznje kao da malo ispadne van,nemoze ispasti s obzirom da ima onu zicu preko koja ga osigurava ali opet se malo izvuce van..hmm mislim da to nije dovoljno da izgubi kontakt,ugl.stisnuo sam ga unutra i rukom malo ocistio vanjsku glavu svjecice i malo odvijacem porcackao po kapici svjecice..te dvije tri naizgled glupe stvari ali nakon toga upalio je iz prve i to bez verglanja
i bez problema ikakvih..i nastavio sam vozit dalje i poslje toga sam se jos namjerno provozao 10-20 kilometara i isto nista,radi bez greske opet.
zanima me sta bi moglo biti problemjer sumnjam da bi zeleni konektor mogo izgubit kontakt i da bi moglo biti do kapice svjecice (s obzirom da sam samo to dirao danas kad je stao)
@ivek_sr -Evo prijatelju da ti odgovorim na pitanje
Dakle,nema blinkanja,jedino mi blinka kad tps iskopcam i jedino mi je blinkala (kontinuirano bez error coda) kad mi se odgadalo ovo sto sam reko prije 5-6 dana kad je gubio gas.Vozio bih i upalila bi se i nakon cca 20 metara pocne kontinuirano blinkat u nedogled i motor bi izgubio gas ali bi ostao i dalje upaljen,davao bih gas ali samo bi prigusio zvuk nista drugo..i jednako tako bi se dogadalo da cim bi dao gas do kraja da bi izgubio gas i cim osjeti da sam stao u ler opet bih imao mogucnost dati gas s time da nesmijem preko 20-30 km/h ici a lampica bi svjetlila non stop bez blinkanja.
A sto se tice lampice opcenito i sad i prije,nikad nije blinkala kad bih dao kontakt,samo bi svjetlila dok pumpa radi..i ovih dana kad me za*ebavao svjetlila je konstantno i kad dam kontakt i kad ga upalim nastavila bi svjetliti.
I evo kad smo vec kod lampice i paljenja zanima me nesto ako mi mozes rec.Od kad imam PJ,i jos kad je radio normalno prije ovog sada sto se pocelo dogadati,kad dam kontak,samo kljuc okenem,upale 3 lampice (svjetlo,ulje i injektor) i pumpa krene odradit svoje..e sad svjetla naravno ostanu upaljena uvjek,lampica ulja mi se normalno ugasi pola sekunde prije nego pumpa odradi svoje i prestane zujat,ali injektor mi ostane upaljen i svjetli.Kad kresnem skuter lamipca se ljepo ugasi i motor radi sve super.E ali mene zanima,dali ona mora gorit kad dam kontakt sve dok ne upalim motor,ili bi se i ona trebala ugasiti kao i lampica ulja i ostat svjetlit samo lampica svjetla.