da, ati ima problem s catalist controlerom koji nece raditi ako nemas stalno updejtan netframework
odnosno steka i sranja se desavaju ako nemas sve verzije
kaj se tice nvidije ja sam bio presretan s njom do negdje 2006te dok sam kupio novu maticnu s chipsetom od nvidije
jer je cijela maticna fenomenalna, i broj portova, i brzina i sve ali je chipset obustavljen nakon samo 5 mjeseci prodaje i vise nemozes ni skinuti stare drajvere kamoli nove
tako da imam dualcore stolni kompjuter koji radi perfektno na xp-u ali vista ili win7 ne postoji uopce driveri a hardware je brandiran (jer su PICKETINE) pa nemozes neki custombuild driver koristiti kao omegadrivers i slicno.
kaj se tice platformi
ATI/AMD graficke za stolni su bolje po supportu, vise muzike za novce i po kompatibilnosti, a i vecina industrijskih programa za video, photo editing ti ima pisane funkcije samo za njih tako da i ako imas jacu nvidija karticu ne znaci da ces rendat brze ili igrat s vecim frejmrejtom
ATI i INTEL graficke su bolje na mobilnim platformama (laptop, netbook, mobiteli) jer dobis vise performansa i drasticno se manje griju i puno manje struje vuceju iz baterije, a i imaju puno veci stupanj integracije u sustav pa imaju i vecu iskoristivost
ako bi danas kupoval stolni komp definitivno bi uzeo ATI graficku i neku maticnu s INTEL chipsetom
a za nesto mobilno ili intelov chipset i grafika ili intelov chipset s ati grafikom
imal sam i laptop s nvidia grafickom i s dualcore AMD procom i ispostavila se graficka kao toster
grijal se je na praznom hodu na preko 85C a dok b pokrenuo neki rend u MAYA ili 3D MAX-u bi se komp sigurnosno zgasio nakon kojih 7-8 minuta (ako ne stavim u task manageru da je rend low priority pa hardware ni ne iskoristava do kraja pa se ne grije)