E ljudi ovak, imam par problema, sa ''ozivljavanjem'' skutera koji je stajao u garazi vise od godinu...
Naime, radi se o skuteru Kanuni Popcorn, 82 ccm, 2T, većinom serijala, znači izvuko sam ga iz garaze, nasuo gorivo, i upalio je, ali nakon par minuta voznje sve manje je primao gas, i na kraju se ugasi, jer cim dodirnem gas, on se gusi
bila gljiva, ja stavim serijalu, isto, eh, kontam da ne vuce felsa, pa odmah posumnjam na dihtunge (kad se zagrije, oni puste) , i da, nisam spomenuo cim se ohladi, opet radi par minuta, i zamijenim ja dihtunge na cilindru, glavi, na usisu... eh, u medjuvremenu, dok sam to rasklopio, igrom slucaja izgubim saraf za zrak na karbu, i kad sam to sklopio, upali odmah, al sad nikako ne prima gas, upali, radi par sekundi i ugasi se, znaci najvjerovatnije vuce previse zraka, jel tako?
Eh to mi je bio glavni problem, sad prednja kocnica je misteriozno popustila -.- i ja pokusam da je ozracim, kad k***c, nece, a to sam radio sto puta, jednostavno, kao da nema uopste pritiska u crijevu, a sve je zategnuto, ne gubi sigurno nigdje :O
Eh sledeci problem je to sto ne mogu da se rijesim hrdje iz rezervara, vec 2 vakum pumpe sam mijenjao radi toga, i na svakoj je otisla membrana -.-
I jos ovo, kako da se uvjerim da mi cok radi, jer mi je sumnjiv skroz ...
P.s. znam da smaram al hitno mi je, da mi je da sto prije istjeram masinu na put