Krenuo ja danas u nabavu materijala (sjela plača)
U trgovini sa vodovodnim cijevima i sličnim stvarima nađem gumice, fi 7.5 cm, ali debljine oko 7 mm (slika br. 1) vjerovatno su predebele i neupotrebljive za generator. U istoj trgovini kupim pipke za cijevi, ili ti ga uvodnice, unutarnji fi 1 cm (slika br. 2) Odem u obližnju željezariju i kupim šipku sa navojem (fi 8 mm) i matice. Odem u inox centar u Sesvetama sa nacrtom (slika br. 3) i pitam dali imaju inox 316L debljine 1,5 mm i dali mi ga mogu izrezati po mom nacrtu. Gospodin mi vrlo ljubazno kaže da trenutno ima samo inox 316L debljine 2 mm i deblje te da će za 10-ak dana dobiti ploče od 1,5 mm (ako sam ga dobro shvatio, spominjao je da će dobiti i brušene, i neke polirane sa naljepljenom folijom), te da mi ne može bušiti rupe, ali ima za prodati borere za inox. Nakon toga nazovem jedan drugi inox centar u Zagrebu (na Slavonskoj) i oni mi kažu da imaju ploče od 1,5mm i gospodin me odmah pita dali Vam je to za HHO, ja kažem da je, a on me pita: zašto tako debele ploče? Većinom ljudi za HHO kupuju ploče debljine 1mm te kaže da oni imaju inox 316L (brušeni) i 1mm i 1,5mm debljine te da mi mogu i izrezati ploče željene dimenzije i izbušiti rupe. Ivek, koja je razlika između brušenog i tog poliranog inoxa, i kakvu ulogu igra debljina ploča? Tj. dali da naručim ploče debljine 1 mm ili 1,5mm?
[privitak je izbrisao admin, stariji od 4godine]