Moguce... Danasnje puske imaju izlaznu brzinu prilicno veliku.
Ja sam 80tih ko klinac imao jednu finu rusku zracnicu (ne znam ni firmu ni podatke) koja je na streljani bila prilicno precizna. Ali s njom nisam uspio stakora upokojit sa 10tak metara (u glavu je dobio)
a je da,vjerojatno je do toga jer je i veca udaljenost a i te puške su bile slabije i nisu diabole bile ko danas...
sve to igra veliku ulogu...
a sad zamislu ovo:slavia 630 4.5mm 170 m/s
model diane(nebitno koji) 5.5mm 270 m/s
sa takvim puškama se doslovno moze ici u lov ne zečeve!jer je to malten ne jacine ko malokaliberska puška...
ja osobno imam 3 zracne puske i 2 zracna pistolja,nekadasnji fanatik za oruzija a i bavio sam se jako aktivno i trenirao 5 godina...
ugl jedan od tih pusaka je gamo cfx royal,optika 3-12x40,4.5mm 305 m/s,fiksna cijev,puska se napinje polugom ispod cijevi te samim time ostaje preciznija jer se cijev nikada ne lomi kao kod klasicni pusaka...nikad necu prezaliti sto nisam uzeo 5.5 mm,jer je ovo prejako,i sve probija...ja sam doslovno s njom probio vrapca,ali za ubijanje vrana je losa jer metak prođe i ne nanosi veliku stetu i udar kao diabola 5.5,koja kod udarca stvara 40% vecu stetu,oko 11 joula...
sad me to proslo iako jos uvijek volim tu i tamo opalit koji metak,ali puške ostaju sa mnom