Pozdrav svima,vec neko vreme se mucim sa istim problemom,i nemogu da nadjem sta je u pitanju.
Imam KIT malossi sport piaggio AC,karburator dellorto 17.5mm,radilicu motoforce evolution race,auspuh technigas trek.
Prvi originalni klip od malossi sporta je trajao oko 2000km(a bio je nov),ali mi je puklo crevce za dovod ulja,i zalepio je,tako da to i razumem.Zazor na karikama je bio oko 2mm.
Onda kupim RMS klip u istoj meri,nije cilindar bio mnogo potrosen,samo sam ga odneo na honovanje,montiram,sve odlicno radilo,ali posle 700-800km prestao je da pali na dugme,poceo da stuca na punom gasu,ja ga otvorim,klip i cilidnar kao novi,zazor na karikama 2.7mm(nije greska,2.7mm),lezajevi na radilici dobili ogroman luft(a kad sam stavio ovaj klip pre 800km nisu imali ni najmanje lufta).
Imao sam jedan KIT Stage 6 sport pro,ostao mi od proslog motora,ja sam prvi vlasnik tog KITa,ima oko 1500km,zazor na karici 0.2mm,namestim ga samo za nedelju dana da imam do skole dok obradim malossi i kupim novi klip,napravim rucno mesavinu 3% sa motul scooter expert uljem(za svaki slucaj,da ne razmisljam o uljnoj),i posle nedelju dana,ili oko 80km opet pocinje da stuca na punom gasu,da trazi dodavanje gasa pri paljenju,tad sam vec skupio sve delove za generalnu,otvorim ga,kad zazor na karici oko 1mm.Znaci ostao sam zaprepascen,za 80km se zazor popeo sa 0.2 na 1mm,klip se potrosio sa 47.54 na 47.44,znaci celu desetu,cilindar je ostao u redu,mozda se potrosio 1-2desete,ali je to ok,a znaci i cilidnar i klip kao novi,nema tragova lepljenja ni nista(a to je bila originalna karika,KIT skoro nov).
Ja onda kupim METEOR klip 47.4mm,odnesem cilindar na busenje,sve super,zazor 0.15mm,ubacim ovu HPC radilicu,nove lezajeve,semeringe,taj razbuseni cilindar sa novim klipom,promenim cak i prirubnicu,zalijem svaki moguci spoj,pa cak i airbox sa silikonom,a pre toga sundjer operem i namazem uljem(posto sam najvise sumnjao da negde uvlaci prasinu,i to ga pojede kao smirgla)nakon sklapanja je sve bilo super,palio kao mina,isao odlicno i sve,i sad posle 1000km pocne da trazi gas pri paljenju,i pocinje da se javlja zveckanje.
Otvorim opet cilindar,zazor 2.4mm,cilidnar pojeden za 5 stotih,klip nisam ni merio,ali je i on dosta pojeden,toleranicja je oko 20 stotih.
Pa el ima neko ideju sta vise da radim,sta ga toliko trosi,smesu nisam proveravao odavno,nekoliko puta sam rasturao motor,ali mi je uvek posle generlane lepo primao gas,lepo isao,pa karb nisam ni dirao,a ni proveravao boju svecice,ali me interesuje el moze zbog siromasne smese samo da se trosi ubrzano,a da ne zalepi(drzao sam ga i po 2km na punom gasu i nije zalepio ni najmanje,klip i cilidnar cisti kao suza)?
Da,u pitanju je piaggio free 2000god,znaci hyper 2 pro masina.