Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Par pitanja i pomoć oko PSA!!  (Posjeta: 3965 )

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline ziloryder

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: Baotian
  • Moja Kaciga: Ixs
  • MojSetup: 72cc, Malossi 5.1g,
Par pitanja i pomoć oko PSA!!
« : 16 Listopad, 2011, 23:29:53 »
Evo prijatelji imam par pitanja u vezi svog psa, znaci relativno me slusa, nije strasiv, uglavnom solidan pas, dobio sam ga prije 4 god. i pretivio je prometnu i drsku od metle manitog susida  :toothy12: i problem je ja nemogu uopce definirat koja je on vrsta, i od cega je mjesanac  :toothy12:

- i jos me nesto jako brine prve 2 god. mu je opadala dlaka nesto skroz malo, a u zadnje 2 ama bas non stop mu opada, cesljao sam ga svako dan 2, i konstantno ima dlaka po sebi bila zima ili ljeto...neznam vise sta cu ako ima ko kakav prijedlog spasio bi me, i sta inace dajete psu da jede

i umalo zaboravih kako pasa nekako vise privuci sebi znaci, da je ajmo rec relativno u blizini vlasnika jedno metar 2, ne da trckara okolo jer ako ga pustim bez uzice medju ljude njemu je svak zanimljiv osim mene  :dontknow:

Ne brže od života!!

Offline vanjossi

• Tržnica : (+12)
  • maxi forumaš
  • 2T 098 593 105
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Pula
  • Moj Skuter: Gilera Runner SP 180
  • Moja Kaciga: airoh
Odg: Par pitanja i pomoć oko PSA!!
« Odgovori #1 : 16 Listopad, 2011, 23:32:42 »
http://natgeotv.com/hr/dog-whisperer probaj nešto naći na ovoj stranici, ima jako dobrih savjeta koje je moja frendica primjenila u praksi i pokazalo se uspješnim
Cuje se ovako "tok tok tok tok toktok tok tok tok toktok tok tok tok",naravno,ako je auspuh sa katalizatorom,ako je bez katalizatora onda se cuje "tak tak tak taktak tak tak

Offline Aprilia97

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • Illegal :)*
  • Mjesto: Zlobin-RI
  • Moj Skuter: Runner
  • Moja Kaciga: HJC,Airoh,Uvex
« Odgovori #2 : 16 Listopad, 2011, 23:35:29 »
ovakvog mješanca nisam još vidio...hehe..a ovo da ga privučeš k sebi a ne drugim ljudima to je malo teže..i ima se za kupit priručnik o dresuri psa... teško je jako dresirat psa,i još ga pri tome možeš okrenut naopako,mislim na krivu stranu.... svakom psu su zanimljivi drugi ljudi i njuškanje,zato ga držiš na vezici uz sebe i čvrsto držiš,i kad krene na drugu stranu samo ga naglo cimneš prema sebi .... imaš i na youtubeu isto malo o tome pa prosurfaj  :)

Offline Deny

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
« Odgovori #3 : 16 Listopad, 2011, 23:40:12 »
nauci psa da ti ide uz nogu znaci vodi ga uz sebe kad sve uradi kako treba nagradi ga i to je to,a psima svojim dajem kupovnu hranu ,konzerve ,granule i u jednoj fabrici dje se preradjuje meso uzimam samljevene kosti(sa ostacima mesa)koje se skuvaju ,uzmem toga po 150 kg i 2 mj sam miran,jedino se mora drzat u frizideru ,i veoma je zdravo za dzukca  :icon_biggrin:
ride it your way !

da imam pare odma bi ga uz'o !

Offline Jump33r

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Brale
« Odgovori #4 : 17 Listopad, 2011, 00:02:08 »
Svak mu je zanimljiv jer ga nikad prije nisi pusta sa lanca i naravno da mu je zanimljivo da njuska ljude okolo. To je normalno.

Pustaj ga malo cesce i da vidis kako ce ga proc. ;)

Offline Rossi

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Tuzla
  • Moj Skuter: Gilera Runner ST 200
« Odgovori #5 : 17 Listopad, 2011, 02:17:46 »
koji god da je pas ..lijepo izgleda  :icon_thumright:
Valentino Rossi 46!!!!!

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • how you ride not what you ride
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
« Odgovori #6 : 17 Listopad, 2011, 08:06:08 »
pas je zivotinja copora
da bi tebe slusao i obazirao se na tebe ti moras biti dominantan od prvog dana odnosno njemu pokazati da si ti sef
ako on tebe ne doszivljava kao vodu nikad te nece sljivit pol posto
pocni se njime baviti i to ne samo na lancu da visi
skini mu lanac, i procesljaj ga cjelog (to jako jako vole)
onda ga stavi na vodilicu i seci ga, cim pocne vuc za nekim drugim stani i cimni ga natrag dok se pridruzi tebi onda
hodaj dalje, nesmijes mu dati da on odlucuje kam cete ici jer ti moras biti dominantni voda a on mora slusat.

sta se tice dlake to ti je normalno da cucak gubi dlaku u proljece i jesen jer je normalno mjenjanje dlake
kaj se tice cjelogodisnjeg ispada to ti je do ciscenja ja bi svog znao cistit cetkom i svaki drugi treci dan bi cetka bila puna dlaka
isto kako tebi ispadaju dlake s glave tako i psu
ako je pak ispad dlake jacei i vidis da mu je vlasicste osteceno ili pak ima celavih mjesta vodi ga k vetrinaru jer moze bit da je kozna bolest neka
pregledaj mu te kapke izgledaju nekako naoteceno.

sta se ishrane tice, treba psa hranit redovito i to s mjesavinom mesne i suhe hrane odnosno das mu 1/3 one konzerve i 2/3 krekera i izmjesas
ako ti pas ima posebne potrebe tipa bolest, slabost onda treba prilagodit prehranu odnosno za dlaku ga hranim tako da u klopu izmjesas jaje ili pak da mu pojacas koncentraciju kalcija kako kolega veli ili imas tablete koje mu se daju ili kupis kosti kod mesara pa ih skuhas i das mu ih
pazi da uzmes goveđu kost jer pilece kosti su tanke suplje i prhke i zabit ce mu se u meso dok zagrizne pa ces ic vetrinaru

Offline vx

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #7 : 17 Listopad, 2011, 10:52:30 »
1. Ako te baš zanimaju preci psa možeš to doznati, ali treba naravno platiti  :icon_biggrin: . U Zagrebu preko puta glavne pošte na Gl. kolodvoru. Klinika se zove Moderna dijagnostika i franšiza su firme
   iz  Londona, kamo šalju sve uzorke na analizu. Evo linka:
   http://www.moderna-dijagnostika.hr/hrv/o_nama/index.asp
   E sad, ovisi što želiš raditi. DNK profil psa je oko 250kn, a detaljnije analize su skuplje, oko 370kn.

2. kakav češalj koristiš? nabavi furminator, da vidiš kako to skida dlake. a dlaka opada normalno ili je neka kožna bolest u pitanju?  
    i vidm da ti pas stoji u vani u kućici, pa zašto te obnda zabrinjava opadanje dlaka? inače kadf se psu da  Biotin, pivski kvasac  i malo maslinovog ulja opadanja skoro pa i nema.

3. a to što te ne sluša...pa moraš se znati postaviti prema psu, biti dominantan- a o tome se malo informiraj na internetu

4. što se prehrane tiče najjednostavnije ti ga je hraniti dehidratom - gotova hrana za pse i nemaš se što misliti. naravno, podrazumijeva se da nećeš uzimati pedigre ,chapi i ta sranja, nego
     malo  kvalitetniju hranu. ako želiš možeš mu još i uzeti VMP tablete kao dodatak prehrani . možeš mu dati i meso, ali ni slučajno nešto začinjeno kao što su ostaci s ručka, nego se njemu
     treba posebno kuhati. (pročitaj malo i o prehrani na internetu)

« Zadnja izmjena: 17 Listopad, 2011, 10:54:49 vx »
Tjesim svinje prije klanja! Informacije na tel. +38763518514

Offline Miki-speedy

• Tržnica : (+16)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Nexus 250
« Odgovori #8 : 17 Listopad, 2011, 12:17:01 »
1. Ako te baš zanimaju preci psa možeš to doznati, ali treba naravno platiti  :icon_biggrin: . U Zagrebu preko puta glavne pošte na Gl. kolodvoru. Klinika se zove Moderna dijagnostika i franšiza su firme
   iz  Londona, kamo šalju sve uzorke na analizu. Evo linka:
   http://www.moderna-dijagnostika.hr/hrv/o_nama/index.asp
   E sad, ovisi što želiš raditi. DNK profil psa je oko 250kn, a detaljnije analize su skuplje, oko 370kn.

2. kakav češalj koristiš? nabavi furminator, da vidiš kako to skida dlake. a dlaka opada normalno ili je neka kožna bolest u pitanju?  
    i vidm da ti pas stoji u vani u kućici, pa zašto te obnda zabrinjava opadanje dlaka? inače kadf se psu da  Biotin, pivski kvasac  i malo maslinovog ulja opadanja skoro pa i nema.

3. a to što te ne sluša...pa moraš se znati postaviti prema psu, biti dominantan- a o tome se malo informiraj na internetu

4. što se prehrane tiče najjednostavnije ti ga je hraniti dehidratom - gotova hrana za pse i nemaš se što misliti. naravno, podrazumijeva se da nećeš uzimati pedigre ,chapi i ta sranja, nego
     malo  kvalitetniju hranu. ako želiš možeš mu još i uzeti VMP tablete kao dodatak prehrani . možeš mu dati i meso, ali ni slučajno nešto začinjeno kao što su ostaci s ručka, nego se njemu
     treba posebno kuhati. (pročitaj malo i o prehrani na internetu)

Koji je razlog?

Offline vx

• forumski skuteraš
« Odgovori #9 : 17 Listopad, 2011, 13:04:03 »
evo c/p s  jednog foruma

U nastavku teksta sledi kraci spisak namirnica koje ne treba koristiti u ishrani pasa. Ova lista naravno, nije kompletna, jer bi nabrajanje svega sto vas ljubimac ne sme da jede, iziskivalo mnogo, mnogo vise prostora. Zato sam se trudila da se koncentrisem na, uglavnom one namirnice koje se koriste u svakodnevnoj ishrani.

- Alkoholna pica i jela koja u sebi imaju alkohol (mogu da izazovu trovanje, komu i smrt).

- Hrana za bebe (moze da sadrzi crni luk u prahu koji je jako toksican za pse. Ako se daje u vecim kolicinama treba imati na umu da hrana za bebe nema dovoljne kolicine minerala i vitamina koji su potrebni psu).

- Kosti ribe i zivine (mogu da dovedu do opstrukcije ili povrede digestivnog sistema).

- Hrana za mace (generalno sadrzi vece kolicine proteina i masti).

- Cokolada, caj, kafa i drugi proizvodi sa kofeinom (sadrzѕe kofein, teobromin ili teofilin, koji mogu da budu jako toksicni i pogadjaju srce i nervni sistem.

- Agrumi (mogu da izazovu povracanje).

- Grozdje i suvo grozdje (sadrze nepoznat toksin koji moze da osteti bubrege).

- Hmelj (nepoznat sastojak izaziva ubrzano disanje, ubrzan rad srca, povecanu temperaturu grceve i smrt).

- Dodaci humanoj ishrani koji sadrze gvozdje (mogu da ometaju rad digestivnog sistema i da budu toksicni za druge organe kao sto su jetra i bubrezi).

- Velike kolicine dzigerice (mogu da izazovu hipervitaminozu vitamina A, sto pogadja misice i kosti).

- Mleko i neki mlecni proizvodi (neki odrasli psi nemaju dovoljne kolicine enzima laktaze, koja obara vrednosti laktoze u mleku. Zbog toga dolazi do dijareje. Najbolje bi bilo koristiti specijalna mleka koja u sebi ne sadrze laktozu).

- Crni i beli luk (sirov, kuvan ili u prahu, sadrzi sulfokside i disulfide koji mogu da ostete krvne celije i izazovu anemiju. Beli luk je ipak, manje toksican od crnog).

- Paradajz i krompir (sadrze oksilate koji mogu da uticu na rad digestivnog, nervnog i urinarnog sistema).

- Sirova jaja - belance (sadrzi enzim avidin koji umanjuje absorpciju biotina (vitamin B). Ovo moze dovesti do problema sa kozom i dlakom. Takodje, u sirovim jajima se cesto nalazi i salmonela.

- Sirova riba (moze da dovede do deficita tiamina (vitamin B) sto prouzrokuje gubitak apetita, grceve, u nekim slucajevima, kod manjih rasa i smrt).

- Sol (ukoliko se daje u vecim kolicinama moze dovesti do neravnoteze elektrolita u organizmu, jako štetno za probavu).

- Hrana bogata secerom (dovodi do gojaznosti, problema sa zubima, dijabetesa i svih problema koje dijabetes sa sobom nosi).

- Ostaci sa stola (sadrže sol, nisu nutritivno izbalansirani i ne bi trebalo da cine vise od 10% ishrane psa. Masnocu treba skinuti sa mesa a kosti ne davati).

- Kvasac za testa (moze da izazove veoma bolne gasove u digestivnom sistemu. U nekim slucajevima izaziva ozbiljne probleme u stomaku i crevima).

Tjesim svinje prije klanja! Informacije na tel. +38763518514

Offline ziloryder

• maxi forumaš
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: Baotian
  • Moja Kaciga: Ixs
  • MojSetup: 72cc, Malossi 5.1g,
« Odgovori #10 : 17 Listopad, 2011, 15:22:14 »
@Yog - Ja sam s njim od prvog dana kao nekakav prijatelj, ne tucem ga i to, slusa on mene samo npr. vuce stalno i bizi oko mene kad ga pustim i to svaki jebeni put, ali samo kad nije SVEZAN ... poslusao sam ono tvoje s cimanjem nakon 5-6 puta vise nije pokusao vuci  :icon_thumright: ,sta se tice cesljanja primjetio sam da mu godi i to jako  :toothy12:
Nisu te dlake sta opadaju te u njegovoj boji relativno su tamnije one koje on mijenja al jbmu nemoze ih mijenjat cijelu godinu  :icon_scratch: vidjet cu to jos s vremenom, al sto se hrane tice malo je mozda greska sta mu nekad dajem ono sto je za rucak, al inace jede one konzerve iz interspara,konzuma, al suvu hranu nece u zadnje vrime!!

e momci uvelike su mi pomogli vasi savjeti, i pas je malo deblji nego na slikama jer su stare slike oko godinu dana, A ovo s ocima to je nakon sta je se skoro oporavio kad ga je auto skupilo, Vidis o tome nisam razmisljao mozda mu fali malo nekih sastojaka, probat cu mu malo mlijeka cesce ulivat, i to mozda malo citava struktura ojaca da manje dlake opadaju.. ma di cu ja njemu tolke koscure davat nemoze on to prigrist  :toothy10: nego recite mi kako ste ga naucili da trci vasim tempom i da vam se ne uplice medju nogee!!?? danas vam bacim koju slikicu i video da vidite kako to sve skupa izgleda :icon_thumright:

Ne brže od života!!

Offline stark1

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Gilera runner 50 sp
  • MojSetup: *
  • MojSpuh: *
« Odgovori #11 : 17 Listopad, 2011, 15:26:56 »
a evo kod mene jos dok sam imao njemackog ovcara,nije htio jesti nista od hrane za pse,ni pedigree ni onu hranu iz konzerve. volio pilece batake i pilecu salamu. svaki dan po 3-4 salame od 400 grama. nista drugo nije htio

Offline Misak

• Tržnica : (+8)
  • forumski biciklist
  • Moj Skuter: Zip SP, Runner VXR
  • Moja Kaciga: vemar VXP
« Odgovori #12 : 17 Listopad, 2011, 18:02:03 »
a evo kod mene jos dok sam imao njemackog ovcara,nije htio jesti nista od hrane za pse,ni pedigree ni onu hranu iz konzerve. volio pilece batake i pilecu salamu. svaki dan po 3-4 salame od 400 grama. nista drugo nije htio

ma da, cca kilu i po salame je pojeo dnevno...

Offline stark1

• maxi forumaš
« Odgovori #13 : 17 Listopad, 2011, 18:30:22 »
ma da, cca kilu i po salame je pojeo dnevno...
da i? svake veceri je tako jeo. nekad 3 komada,a nekad 4

Offline Zucho

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Trenutno ga nemam
  • Moja Kaciga: Glavu cuva
« Odgovori #14 : 17 Listopad, 2011, 19:54:31 »
http://www.cesarsway.com/
Na ovoj stranici pogledaj malo savjeta, inace kaj se tice kontrole psa, Cesar Millan ili Saptac psima stvarno ima odlicnih savjeta, neki isprobani na mojoj njemackoj ovcarki staroj 6 god. i zbilja koriste, emisija ti se zna vrtit na HTV-u 2 i na National Geographic kanalu, ako imas kabelsku ili MAX TV.
« Zadnja izmjena: 17 Listopad, 2011, 19:56:25 Zucho »
"Glupost je nesalomljiva: sve što naleti na nju mora se razbiti."

Offline mark055

• Tržnica : (+4)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #15 : 17 Listopad, 2011, 20:23:28 »
to su gluposti s tim hranjenjem..
ja svom retriveru nisam kupio hranu 3-4 mj već..uvijek jede šta i ja,i zdraviji je od mene  :toothy10:

Offline Misak

• forumski biciklist
« Odgovori #16 : 17 Listopad, 2011, 20:36:49 »
da i? svake veceri je tako jeo. nekad 3 komada,a nekad 4

:toothy12:

taj tvoj pas je svaki dan pojeo oko 50-60kn... dobro si ga hranio onda!

Offline stark1

• maxi forumaš
« Odgovori #17 : 17 Listopad, 2011, 20:47:38 »
:toothy12:

taj tvoj pas je svaki dan pojeo oko 50-60kn... dobro si ga hranio onda!

jeo je salamu koja dodje po komadu 6 kuna. nisam ni ja lud dat mu mortadelu

Offline Misak

• forumski biciklist
« Odgovori #18 : 17 Listopad, 2011, 20:54:28 »
jeo je salamu koja dodje po komadu 6 kuna. nisam ni ja lud dat mu mortadelu

6 kuna? di ima toga?

ustvari ne moras uopce odgovarat, ne zanima me, ne vracam se vise u ovu temu!

Offline stark1

• maxi forumaš
« Odgovori #19 : 17 Listopad, 2011, 22:41:19 »
6 kuna? di ima toga?

ustvari ne moras uopce odgovarat, ne zanima me, ne vracam se vise u ovu temu!
ajd vrati see. mišoo vratii se

1.45 km( 6 kn). ima u nas u bosni
« Zadnja izmjena: 17 Listopad, 2011, 22:43:56 gigo_sf2 »