Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Isplata materijalne štete  (Posjeta: 1771 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Leonardo

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • Spol: Muški
  • Ne zapo?inji ono što možeš odgoditi za sutra!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: Yamaha majesty 400
  • Moja Kaciga: neka okrugla
  • MojSetup: Pokitan totalno
  • MojSpuh: Šupalj
Isplata materijalne štete
« : 04 Rujan, 2011, 20:57:27 »
Evo prekjučer mi stigao izvid štete na mom skuteru i ostao sam zaprepašten kad sam pročitao izvještaj. Naime radi se o skuteru piaggio x8 200 ccm 2004 godište s prijeđenih 10 000 km. Skuter je prije sezone generalno sređen, ofarban u crnu boju s diamond green efektom, novim gumama - skuter je bio u top stanju. A izvještaj kaže: popravak rentabilan do iznosa 6.880,00 kn, moguća totalna šteta - eto baš to piše. Pas mater pa toliko mi dođe kufer i prednji far, a di su još vilice s trokutom oba žmigavca, oba retrovizora, gornja maska, komlet prednji oklop, protuoklop i još brdo drugih stvari da sada ne nabrajam.Koliko su ti lopovi iz Basler osiguranja procijenili moj skuter? Žalit ću se garant, ali me zanima što učiniti, dali ste imali sličnih iskustava i slično? Čak sam i kopirao moje godište skutera iz oglasnika di im je cijena oko 15.000,00 kn ali s duplo više kilometara, za priložiti uz žalbu. Da li tražiti naknadni izvid štete ili ne?

Offline domagoy 46

• Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • 46:))
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • ..
  • Moj Skuter: aerox i vxr
  • Moja Kaciga: ixs
  • MojSetup: due plus : i serijala
  • MojSpuh: Yasuni c16,i yoshimura
Odg: Isplata materijalne štete
« Odgovori #1 : 04 Rujan, 2011, 21:12:32 »
Evo prekjučer mi stigao izvid štete na mom skuteru i ostao sam zaprepašten kad sam pročitao izvještaj. Naime radi se o skuteru piaggio x8 200 ccm 2004 godište s prijeđenih 10 000 km. Skuter je prije sezone generalno sređen, ofarban u crnu boju s diamond green efektom, novim gumama - skuter je bio u top stanju. A izvještaj kaže: popravak rentabilan do iznosa 6.880,00 kn, moguća totalna šteta - eto baš to piše. Pas mater pa toliko mi dođe kufer i prednji far, a di su još vilice s trokutom oba žmigavca, oba retrovizora, gornja maska, komlet prednji oklop, protuoklop i još brdo drugih stvari da sada ne nabrajam.Koliko su ti lopovi iz Basler osiguranja procijenili moj skuter? Žalit ću se garant, ali me zanima što učiniti, dali ste imali sličnih iskustava i slično? Čak sam i kopirao moje godište skutera iz oglasnika di im je cijena oko 15.000,00 kn ali s duplo više kilometara, za priložiti uz žalbu. Da li tražiti naknadni izvid štete ili ne?

naravno,moras trazit nakndani izvid štete,obavezno
Nisam za VEZE
Nisam za VIĐANJA
Neznam ZA ŠTA SAM
Je mi dobro boli me glava!

Offline kilezg

• Tržnica : (+1)
  • forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
  • Moj Skuter: Runner 180 SP
  • Moja Kaciga: Suomy Trek Dog
« Odgovori #2 : 04 Rujan, 2011, 23:38:43 »
oni gledaju katalošku vrijednost motora vjerovatno ... zaj3bano.

Offline ive_91

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: mjesto Luka
  • Moj Skuter: je dobar forum i por
  • Moja Kaciga: takachi tk170n
  • MojSetup: malo je 70
  • MojSpuh: zxulja
« Odgovori #3 : 04 Rujan, 2011, 23:50:25 »
na takvim stvarima je pušing popravak, njima je to vec star skuter, u servisu su novi dijelovi strasno skupi a rabljeno kupovat znaci da moras sam srafit da bi izvuko barem pozitivnu nulu.

ili im reci da skuter ide u servis i da ti plate popravak prije toga odi po predracun u neki servis i nek ti ga daju i to prilozi uz zalbu, il trazi par kuna manje u isplati na ruke pa ga popravi rabljenim dijelovima i ostane ti jos para.
🙈

Offline Leonardo

• forumski pješak
  • *
  • Ne zapo?inji ono što možeš odgoditi za sutra!
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: Yamaha majesty 400
  • Moja Kaciga: neka okrugla
  • MojSetup: Pokitan totalno
  • MojSpuh: Šupalj
« Odgovori #4 : 05 Rujan, 2011, 11:26:33 »
na takvim stvarima je pušing popravak, njima je to vec star skuter, u servisu su novi dijelovi strasno skupi a rabljeno kupovat znaci da moras sam srafit da bi izvuko barem pozitivnu nulu.

ili im reci da skuter ide u servis i da ti plate popravak prije toga odi po predracun u neki servis i nek ti ga daju i to prilozi uz zalbu, il trazi par kuna manje u isplati na ruke pa ga popravi rabljenim dijelovima i ostane ti jos para.

Predračun upravo čekam i dijelovi će biti najmanje 15 - 16 000,00 kn znači htjeti će uvaliti mi totalnu štetu. Ok ako me totalka bude zadovoljavala ali čisto sumnjam.

Offline vale_vx

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rab
  • Moj Skuter: Piaggio Beverly 300 I.E.
« Odgovori #5 : 07 Rujan, 2011, 00:18:07 »
za totalku ćeš dobit katalošku vrijednost vozila umanjenu za vrijednost "olupine" ako ona ostaje tebi.
nažalost, preko 1000€ casha ne očekuj jer nevjerujem da 2004 vrijedi toliko po katalogu.

znam da je vx125 2006god oko 8000, a nexus 250 2007 oko 14000
rab

Offline batak-rab01

• forumski biciklist
  • booop boop odoh
  • Mjesto: rab
  • Moj Skuter: nrg 50 sr 150 vx 209
  • Moja Kaciga: suomy
  • MojSetup: ma neki 209
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #6 : 07 Rujan, 2011, 07:56:21 »
ja sam pao sa x9 250 2006 i doslo je od osiguranja totalna steta 6000 kn plus  vlasniku ostaje motor oni ti gledaju katalosku vrijednost i jos ti dobre stvari odbiju ma to je teska prevara na tim osiguranjima da se to sve preko suda odvjetnika naplatit ali se ne isplati platit odvjetniku da pise zalbu
oso forum u k**ra* sve neki pre pametni klinci dosli